- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
Брат, имам тројца другари навивачи на манчестер
Затоа си ти ваков...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат, имам тројца другари навивачи на манчестер
Брат, имам тројца другари навивачи на манчестер, со едниот од нив барем еднаш месечно си го тераме муабетот за црвениот на Нани
Вие сте единствените људи на светов за кои удар за у затвор со отворена копачка не е директен црвен картон![]()
Затоа си ти ваков...
Може грешам, не сум сигурен ама во оваа ситуација требаше да свирне рака иако му беше прилепена раката само поради тоа што Љоренте ја напаѓа топката. Различно мислам дека е кога станува збор за дефанзивна ситуација кај што некој нафрлува и го мава дефанзивецот во прилепената рака за тело, овде Љоренте свесно ја напаѓа топката за да даде гол, без разлика дали му е прилепена раката и дали има намера да игра со рака. Пак ќе кажам не сум сигурен за ова, мислам дека имам прочитано вакво правило.Rakata bese prilepena za teloto, go potkaci malce ama toa nikad ne se sudi. Cel zivot pratite fudbal ebago, ova se osnovni raboti. Inaku koi se tie niza drugi kontroverzni odluki?
Брате тебе роѓак да не ти е Жекс најурени јеховин сведок Пантиќ некој блиски роѓак, опседнат си сс Звезду, аи како ги повржа работе сс мој пост сс Звезду свака ти част.Битно твоја звезда се бахати сс паре паднати од небо[DOUBLEPOST=1555584631][/DOUBLEPOST]Иначе кога ја спомнувате среќата и Тотенхем зошто никој не спомна дека играа без најдобриот играч во реваншот?
Ne znam kaj si cital ama gresno si procital. Cist gol e ova na Llorente, duri i Cakir se cudese sto tolku polemiki koga ja gledase snimkata. Raka prilepena za teloto, topkata ja potkacuva rakata i se sliznuva do kolkot na Llorentr, pocisto od ova amin. Ako bese rakata odlepena od teloto togas nemase da ima dilemi i ke se ponistese golot.Може грешам, не сум сигурен ама во оваа ситуација требаше да свирне рака иако му беше прилепена раката само поради тоа што Љоренте ја напаѓа топката. Различно мислам дека е кога станува збор за дефанзивна ситуација кај што некој нафрлува и го мава дефанзивецот во прилепената рака за тело, овде Љоренте свесно ја напаѓа топката за да даде гол, без разлика дали му е прилепена раката и дали има намера да игра со рака. Пак ќе кажам не сум сигурен за ова, мислам дека имам прочитано вакво правило.
Во право си за овој муабет и јас мислам дека го имам забележано некаде. Ако најдам баш ќе споделам.Може грешам, не сум сигурен ама во оваа ситуација требаше да свирне рака иако му беше прилепена раката само поради тоа што Љоренте ја напаѓа топката. Различно мислам дека е кога станува збор за дефанзивна ситуација кај што некој нафрлува и го мава дефанзивецот во прилепената рака за тело, овде Љоренте свесно ја напаѓа топката за да даде гол, без разлика дали му е прилепена раката и дали има намера да игра со рака. Пак ќе кажам не сум сигурен за ова, мислам дека имам прочитано вакво правило.
Како може да се суди ова? Знаеш ли колкава е брзината на топката ,во скок дуел без раце да се рипне? Што смени контактот со рака во случајов на Љоренте?Не знам какви се точно правилата, ама според мене секаков контакт со рака при постигнување на гол, без разлика дали е намерно или ненамерно, и во каква положба е раката, треба да се суди.
Inace Vidooq, ako si videl deka ist takov start kako na Nani e nedosuden crven togas toj sudija pogresil, a ne Cakir. Ne znam kako moze otvoren gjon u graden kosh da okarakteriziras kako zolt karton, ic ne mi e jasno toa.
Jas ne, ama nema veze. Prv na pamet sto mi doaga e De Jong vo finaleto 2010, koga mu vleze na Xabi Alonso i dobi samo zolt, a trebase cist crven. Ali togas ne bese Cakir sudijaIst takov start za zolt, ama isto bil Cakir sudija.
Taka barem ja go razbrav