Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Најверојатно не, затоа што статијата на ДМ сабајле пред да излезе составот велеше дека се чека како ќе помине фитнес тестот на Трипие за да се види дали Ван Бисака ќе добие деби :facepalm:
Што знам, јас сум на страната на Саутгејт за ова. Се сложувам дека не треба на стара слава да се селектираат играчи, ама исто не треба и на моментален блесок. Трипие секогаш солидно играл за Англија, имаше добро светско првенство и со право му верува Саутгејт. Ван Бисака ќе си ги дочека неговите 5 минути... константно менување на тимот не носи никакви резултати. Баш ова најмногу ме нервираше кај Англија порано, кога еден играч ќе сврзе неколку добри натпревари во ПЛ веднаш се дига фама по медиумите, се пишува за негово деби во националниот тим, истите тие играчи изиграат 2-3 натпревари и ги снема после... Нолан, Керол, Нобл, Таунсенд, Бентли, Синклер... милион примери ми текнуваат и затоа Англија секогаш имаше катастрофални резултати. Па и лудиот Марадона во едни квалификации околу 50 играчи проба и џам свитка. И така не поминуваат многу време заедно фудбалерите кога играат за репрезентација па и уште ако на секои 2 месеца менаџерот ги менува според форма... што знам, против вакви работи сум, ама ова е само мое мислење.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што знам, јас сум на страната на Саутгејт за ова. Се сложувам дека не треба на стара слава да се селектираат играчи, ама исто не треба и на моментален блесок. Трипие секогаш солидно играл за Англија, имаше добро светско првенство и со право му верува Саутгејт. Ван Бисака ќе си ги дочека неговите 5 минути... константно менување на тимот не носи никакви резултати. Баш ова најмногу ме нервираше кај Англија порано, кога еден играч ќе сврзе неколку добри натпревари во ПЛ веднаш се дига фама по медиумите, се пишува за негово деби во националниот тим, истите тие играчи изиграат 2-3 натпревари и ги снема после... Нолан, Керол, Нобл, Таунсенд, Бентли, Синклер... милион примери ми текнуваат и затоа Англија секогаш имаше катастрофални резултати. Па и лудиот Марадона во едни квалификации околу 50 играчи проба и џам свитка. И така не поминуваат многу време заедно фудбалерите кога играат за репрезентација па и уште ако на секои 2 месеца менаџерот ги менува според форма... што знам, против вакви работи сум, ама ова е само мое мислење.
Нормално и јас сум против за некој што заиграл 2-3 месеци да биде викнат веднаш, секако дека држи вода и твоето мислење. Случајов ми фати око затоа што Бисака веќе точно сезона игра со пораст на формата а Трипие по голот против Хрватска пропадна како Месинџер, затоа и се фатив за Бисака. Повикот на Рајс еве ми е скроз исфорсиран а и на ЏВП му е прерано и оправдано не е повикан.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Нормално и јас сум против за некој што заиграл 2-3 месеци да биде викнат веднаш, секако дека држи вода и твоето мислење. Случајов ми фати око затоа што Бисака веќе точно сезона игра со пораст на формата а Трипие по голот против Хрватска пропадна како Месинџер, затоа и се фатив за Бисака. Повикот на Рајс еве ми е скроз исфорсиран а и на ЏВП му е прерано и оправдано не е повикан.
ЏВП ми е буквално исти случај како Нолан на пример, просечен фудбалер со моментален блесок, 5 години веќе го хајпаат и конечно пружи неколку добри натпревари и ајде... Рајс е солиден ама мое лично мислење е дека никогаш нема да биде голем фудбалер и за брзо време ќе се покае што ја избра Англија, во Ирска можеше Рој Кин да им изиграва. На позиција десен бек ги имаат Трипие и Вокер, ма да овој игра централно кога играат 3-5-2, исто го имаат и Александар-Арнолд, можеби и во најдобра форма е ван-Бисака моментално од сите овие ама ретко кој би го повикал него во овој случај... што искрено и мислам не му треба баш тој притисок сега, нека ја заврши сезоната добро и нека го прибере Манчестер на лето, има време за Англија :D

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Англија има бекови за извоз затоа и не добиваат младиве шанса. Додека средниот ред им е криминален па затоа повеќе млади таму добиваат шанса.
Среден ред Хендерсон и толку. Даер е тежок копач, мега јакиот Баркли, Лофтус Чик со 3 уткамици изиграни за Челзи и Винкс кој тешко дека ќе го биде.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.985
Поени од реакции
67.801
Ова денес би било црвен картон... фацата на играчот позади... :pos:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.985
Поени од реакции
67.801
Mене ми личи на Ето, ама нема шанси да е он, пошто Кин играше во друго време. Или е Макелеле, или е Галас.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Кој е ЏВП? :D

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.182
Поени од реакции
13.460
Абе какви Ето, Макелеле, Галас, толку ли сте расисти да му ебам мајката, Жереми е играчов позади. Уште Дрогба не го набројавте :D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.985
Поени од реакции
67.801
Не обраќав внимание на Челси у тој период, no pun intended.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom