Што знам, јас сум на страната на Саутгејт за ова. Се сложувам дека не треба на стара слава да се селектираат играчи, ама исто не треба и на моментален блесок. Трипие секогаш солидно играл за Англија, имаше добро светско првенство и со право му верува Саутгејт. Ван Бисака ќе си ги дочека неговите 5 минути... константно менување на тимот не носи никакви резултати. Баш ова најмногу ме нервираше кај Англија порано, кога еден играч ќе сврзе неколку добри натпревари во ПЛ веднаш се дига фама по медиумите, се пишува за негово деби во националниот тим, истите тие играчи изиграат 2-3 натпревари и ги снема после... Нолан, Керол, Нобл, Таунсенд, Бентли, Синклер... милион примери ми текнуваат и затоа Англија секогаш имаше катастрофални резултати. Па и лудиот Марадона во едни квалификации околу 50 играчи проба и џам свитка. И така не поминуваат многу време заедно фудбалерите кога играат за репрезентација па и уште ако на секои 2 месеца менаџерот ги менува според форма... што знам, против вакви работи сум, ама ова е само мое мислење.