Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Штета шо Милвол е ептен слаб финансиски и едвај се протна до чемпионшип. Да се надеваме барем Лидс да изборат директно место во Премиер, оти секојпат во плејофот ја ебат работата.
Плус и Џани да остане во Лидс, по долго време наш играч во ПЛ да има. :D

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Убаво си кажа Емери, ото ја научил лекцијата од последниот меч. Тогаш они играа ние ги туривме, сега испадна мило за драго.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.965
Поени од реакции
116.571
Da ama togas Mancester gi naceka na kontri, bas kako sto sakase Solsker, a sea Arsenal tepase poradi gresna procena na De Gea i penal. Daleku od isti situacii, iako krajniot ishod nalaga taka.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.417
Поени од реакции
43.225
Се надевам дека ова ќе му е последниот пораз на Оле, да му дадат договор барем за наредната сезона.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.985
Поени од реакции
67.800
Се надевам дека ова ќе му е последниот пораз на Оле, да му дадат договор барем за наредната сезона.
Ова треба да имплицира дека се надеваш дека Оле ке биде и наредна сезона, па Манчестер пак нема да е конкурент за титула?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.417
Поени од реакции
43.225
Ова треба да имплицира дека се надеваш дека Оле ке биде и наредна сезона, па Манчестер пак нема да е конкурент за титула?
никако, треба да му се даде шанса ми е муабетот, ептен им ја промени играва на боље, реално освен Ливерпул и Сити нема други притенденти за титула и наредната сезона

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
никако, треба да му се даде шанса ми е муабетот, ептен им ја промени играва на боље, реално освен Ливерпул и Сити нема други притенденти за титула и наредната сезона
Реално, со две-три погодени ( не викам екстра ѕвезди) појачувања, Јунајтед истотака ќе биде кандидат за титула. Може не со најдобар коефициент, ама одма зад двојката која ја спомна.
Башка еден од овие два тима ќе почне да губи на свежина, што дава надеж. Само да не биде како лани, сите други потоп, Јунајтед втор а Сити уџум далеку пред него:D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.417
Поени од реакции
43.225
Реално, со две-три погодени ( не викам екстра ѕвезди) појачувања, Јунајтед истотака ќе биде кандидат за титула. Може не со најдобар коефициент, ама одма зад двојката која ја спомна.
Башка еден од овие два тима ќе почне да губи на свежина, што дава надеж. Само да не биде како лани, сите други потоп, Јунајтед втор а Сити уџум далеку пред него:D
Овие две екипи ги пишав зошто имаат добри тимови моментално, сеа ќе видиме што ќе се деси и на лето кој како ќе пазари.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Според новите правила, офсајдот не е активен додека играчот не дојде во допир со топката во овој случај, односно ако нешто друго се случи во меѓувреме, како сега што играчот на Вотфорд ја допре топката и таа после го удри Стерлинг, нема офсајд. Не е иста ситуација ама и пеналот на Кејн против Арсенал не беше офсајд нели, фаулот се случи пред офсајдот да биде активен. Секојдневно се плука по судиите, па дури и во ваква ситуација кога ќе донесат одлична одлука, секогаш ќе има такви како Рики на кои се судиите ќе им бидат криви.
Former Premier League referee turned Sportsmail expert Chris Foy said: 'It's a difficult decision for the match officials and they've got lots of different considerations.

'But the final outcome should have been an indirect free-kick for offside and the goal shouldn't have stood.

'Once you become involved in active play, which Raheem Sterling did when he challenged an opponent (Daryl Janmaat) for the ball, then he should have been offside.

'If he doesn't challenge and the ball just strikes him then the goal would have been allowed, but in this case he's clearly attempting to play the ball so the goal should have been ruled out.'

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-6794387/Ref-Tierney-admits-mistake-award-Sterlings-controversial-opening-goal.html

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.786
Овие две екипи ги пишав зошто имаат добри тимови моментално, сеа ќе видиме што ќе се деси и на лето кој како ќе пазари.
и Арсенал ако испазарат 2-3 и им се погодат ке имаат сосема јак тим
кокошките исто

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Саутгејт изгледа почнува да се губи во просторот, го викнал Трипие кој сезонава влага од блам во блам а не го викнал Ван Бисака. Ако му стане навика да вика играчи по стара слава нема да помине ништо подобро од претходниците.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.985
Поени од реакции
67.800
Нели е повреден?

Ирска вчера му дале на Рајс награда за најдобар млад играч, а овој ги откачи за Англија пред месец дена, иако играше неколку утакмици за нив. Гледам сега, го викнал Саутегејт одма. Договорена работа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нели е повреден?

Ирска вчера му дале на Рајс награда за најдобар млад играч, а овој ги откачи за Англија пред месец дена, иако играше неколку утакмици за нив. Гледам сега, го викнал Саутегејт одма. Договорена работа.
Најверојатно не, затоа што статијата на ДМ сабајле пред да излезе составот велеше дека се чека како ќе помине фитнес тестот на Трипие за да се види дали Ван Бисака ќе добие деби :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom