Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не дупете, Стиви треба прво у Чемпионшип да води клуб и да успее да не испадне со него, тек после да размислува за премиер лигашки клуб, камоли за Ливерпул.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.425
Поени од реакции
43.240
Се надевам дека Стиви ќе го врати Семи Ли како помошник.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.414
Поени од реакции
26.413
Hertha Berlin head coach Pal Dardai reached for the superlatives after Marko Grujic's match-winning display against Eintracht Frankfurt on Saturday, calling the midfielder "by far the best midfielder I've seen in my time at the club".

"I've been at Hertha for 22 years," said the 42-year-old at his press conference after the Frankfurt win. "This isn't meant as an insult to anyone else, but Marko is by far the best midfielder I've seen in my time at the club."

The raw data from the game certainly backs up Dardai's impression of the youngster. From his position in central midfield, Grujic did the dirty work – winning an average of 54 per cent of all challenges – while he was also helping out in other areas by completing 92 per cent of his passes and having four attempts at goal – more than any other Hertha player.
"I was a defensive midfielder and managed to score 17 goals, which isn't bad," Dardai continued. "But Marko carries much more of a goal threat, he's got a sensational shot on him and is much better than I was [...] He can play anywhere in midfield.
"He's got so much potential, and you can see that out on the pitch. He's so robust in the middle of the park, but he can still play. He's good in the air, he wins tackles and has got such a strong desire to win. I can only say: 'respect'. And he's not even fully fit. Just imagine what he'll be like when he is!"
Dardai is unsure what will happen when Grujic's loan deal ends in summer 2019, but said that sporting director Michael Preetz "will no doubt do everything he can" to extend the midfielder's stay.
Preetz himself is also a card-carrying member of the Grujic fanclub, saying: "He's instinctively always in the right place. His height and technique make him a blend of both a defensive and attacking midfielder."
Ова е од декември, а Грујиќ продолжува со супер настапи

Член од
14 април 2012
Мислења
32.988
Поени од реакции
67.814
Koлку од вас што го сакаат стиви за менаџер знааат каков стил на фудбал преферира?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Koлку од вас што го сакаат стиви за менаџер знааат каков стил на фудбал преферира?
Супер прашање, верувам дека освен на резултати, пола утакмица му немаат изглеано. Јас од тоа што иам видено, иде на многу тврд фудбал, агресивни стартови, цврста игра и брзо отварање по крила. Таков впечаток ми има оставено, можеби грешам зошто неам изглеано повеќе од 10тина утакмици.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Ко навивач на УТД ја сфаќам дека ова ти е повеќе желба него констатација, него ме интересира што конкретно те носи на ваков заклучок? Наговестува нешто на распад на Ливерпул? Наговестува нешто на незадоволство кај играчите, нивна продажба и купување на просеци? Наговестува нешто на пропаѓање на клубот, бркање на Клоп и продажба на ФСГ? Некој јак проект на другите ривали кои се борат за трофеј во ПЛ?

Желбата на страна, ме интересира причината за мислењето, најискрено.
Poveketo se so vakov stav ne radi liverpul, tuku radi pep i siti, koi apla go imaat krenato standardot vo prvenstvovo a sezonava vo del od istata bea pod nivnoto prepoznatlivo nivo.
Ne e rabotata za liverpul dali ke potonat ili ne, tuku dali Pep ke im dozvoli vakov prostor za titula vo idnina, zasto realno masinerija si sozdade covekot od igracive, prevez na oci da im stavis pak ke igraat dobar fudbal.
Vo toj kontekst, poveke moze da se postavi toa prasanje, dali liverpul pokraj vakov siti, ke ima sansa i prostor za osvojuvanje na titulata, ko sto imaa ovaa sezona.
Toa Nikad inace e preterano, zasto fudbalov nema da zavrsi narednata godina, ili za 3-4 godini, liverpul ako se drzat do ova nivo, i ako se drzat do Klop sto spored mene e isto uslov za nivni uspesi na dolgorocen plan, bi trebalo da dojdat do titulata kat-tad, narocito vo periodot koga pep veke nema da e u siti.
Dodeka e ovoj tamu, na legendary mode e pustena igrata, sto ne znaci deka liverpul ili nekoj drug ne bi mozel da dojde do titulata, ama eve, i vo edna vakva strasna sezona na liverpul, momentalno zaostanuvaat zad siti, ke vidime na kraj sto ke bide, seuste imaat sansa samo problem za niv e sto fatija nekoja blaga digresija, a toa e dovolno i prednost od 7 boda za kratok period da ispadne negativa od 1, koga se u prasanje Siti.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Poveketo se so vakov stav ne radi liverpul, tuku radi pep i siti, koi apla go imaat krenato standardot vo prvenstvovo a sezonava vo del od istata bea pod nivnoto prepoznatlivo nivo.
Ne e rabotata za liverpul dali ke potonat ili ne, tuku dali Pep ke im dozvoli vakov prostor za titula vo idnina, zasto realno masinerija si sozdade covekot od igracive, prevez na oci da im stavis pak ke igraat dobar fudbal.
Vo toj kontekst, poveke moze da se postavi toa prasanje, dali liverpul pokraj vakov siti, ke ima sansa i prostor za osvojuvanje na titulata, ko sto imaa ovaa sezona.
Toa Nikad inace e preterano, zasto fudbalov nema da zavrsi kako spord narednata godina, ili za 3-4 godini, liverpul ako se drzat do ova nivo, i ako se drzat do Klop sto spored mene e isto uslov za nivni uspesi na dolgorocen plan, bi trebalo da dojdat do titulata kat-tad, narocito vo periodot koga pep veke nema da e u siti.
Dodeka e ovoj tamu, na legendary mode e pustena igrata, sto ne znaci deka liverpul ili nekoj drug ne bi mozel da dojde do titulata, ama eve, i vo edna vakva strasna sezona na liverpul, momentalno zaostanuvaat zad siti, ke vidime na kraj sto ke bide, seuste imaat sansa samo problem za niv e sto fatija nekoja blaga digresija, a toa e dovolno i prednost od 7 boda za kratok period da ispadne negativa od 1, koga se u prasanje Siti.
А еве, не тебе ама нив да ги прашам преку овој пост, од оваа ситуација, со поглед фрлен кон стил на игра, начин на работа на клуб, квалитет на играчи и менаџер, кој е најблиску до Сити од премиерлигашиве? Зошто ако „сеа не освојат, никад нема да освојат“ важи за Ливерпул, дали треба да важи и за сите останати тимови?

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.156
„Сеа ако не освојат, никад нема да освојат“ Ливерпул имаа потенцијална предност од +10 поени пред главниот фаворит Сити, додека Арсенал, Челзи и Јунајтед не се конкуренти поради лоши резултати, тренери, дефицит на квалитетни или резервни играчи.
ПС: Јунајтед со Оле се препородија и ако направат неколку трансфери ќе бидат сериозни конкуренти следна година.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.805
Поени од реакции
44.117
Иначе иако сметам дека сезоната ќе им биде фејлната ако не земат ПЛ/ЛШ мислам дека Клоп мора да остане и наредна сезона.

Реално Сити има многу поширок состав, нешто што и го зборев уште во Ноември и факт е дека имаат 22 екстра квалитетни играчи. Доволно е што 85% од сезоната играат без најдобриот играч од лани и пак се во игра за сите титули.

Исто летово очајно им треба класа шпиц. И Салах и Мане промашуваат премногу зицери и се многу подобри на карило. Да лапнат некој како Икарди, мечеви како тој од вчера ќе ги добиваат на заебанција.

Едит: Е да, ви зборев оти им треба и гејмчејнџер, односно играч што сам решава утакмици, ама ми се смеевте. Еве ви најдобар доказ овие месец дена.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Едит: Е да, ви зборев оти им треба и гејмчејнџер, односно играч што сам решава утакмици, ама ми се смеевте. Еве ви најдобар доказ овие месец дена.
Друже, за многу работи сме ти се смееле на форумов, како на пример кога бараше да ти се смени јузерот, односно да ти се избрише Чемпионс, кога се кладеше со пола јузери дека УТД ќе заврши пред Ливерпул, дека имаат боље состав, дека Тотенхем не треба да се отпишат од шампионски амбиции. За ова, не верувам дека некој ти се има смеено зошто е очигледно дека фали играч ко Кутињо (нешто што 1313123131523452 пати го иам пишано на форумов), затоа и се бараше Фекир. Минус е што нит го земавме Фекир, нит земавме играч со негови карактеристики и квалитети, плус и Окс повреден.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.424
Поени од реакции
3.255
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967
Не ми е јасно како воопшто се дискутира за бркање на Клоп. Сам го создаде овај Ливерпул и се толку добри заради него. Нешто слично како Чоло и Атлетико. Сигурен сум дека овај тим игра над своите можности, Клоп ваѓа 120% од играчите што ги има. Ако направат таква грешка да го шитнат, ќе се борат за четврто место следната сезона. Наместо да се насочат кон играчи што ќе ги доведат налето, тие Клоп ќе го бркале :facepalm: тешко да де најде тим на светот кој не би сакал Пеп или Клоп да им е на клупа.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Не ми е јасно како воопшто се дискутира за бркање на Клоп. Сам го создаде овај Ливерпул и се толку добри заради него. Нешто слично како Чоло и Атлетико. Сигурен сум дека овај тим игра над своите можности, Клоп ваѓа 120% од играчите што ги има. Ако направат таква грешка да го шитнат, ќе се борат за четврто место следната сезона. Наместо да се насочат кон играчи што ќе ги доведат налето, тие Клоп ќе го бркале :facepalm: тешко да де најде тим на светот кој не би сакал Пеп или Клоп да им е на клупа.
Би го мислел истото и ако е во Барса, а не освои трофеј 2-3 сезони?

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967
Би го мислел истото и ако е во Барса, а не освои трофеј 2-3 сезони?
Не, не може да се споредат ситуациите во двата клуба, ниту по играчи, ниту по успех во последните години.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.425
Поени од реакции
43.240
Не, не може да се споредат ситуациите во двата клуба, ниту по играчи, ниту по успех во последните години.
што играчи имате жити све, освен меси све ви е боранија, он ве вади увек од срања, кога ќе се пензионира ќе му ја мислите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom