Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Трепки ми паднаа додека ги читам енормните постови на латиница на syn...
Што е уште пострашно на времето опоменуваше да не се пишува на латиница, а види сега, шта речи коју поруку послати :D.

Pa Roma e ograbena be covek, sekako se ograbeni, ne zasto radja u inter gazi, tuku zasto za roma gazel i defakto vi bese LIDER u tim, toa ne mozes da go negiras, i voopsto ne vi bese seedno sto si odi, na vam, navivacite, toa e fakt nepobiden.
Roma izgubi lider na smetka na inter, roma drasticno letoska oslabe, pokraj nego i strotman si zamina, a deka roma se oslabeni govori i novata digresija sto klubot ja dozivuva godinava.
Taka da, da, ograbeni ste, zasto so zaminuvanjeto na radja roma oslabna, igracite sto pokrivaat, ne pokrivaat dostojno za toj dres, toa najdobro ja pokazuva reakcijata na ultrasite na klubot a i ostanatite navivaci vo italija koi se nezadovolni od momentalnata roma.

Toa sto vo inter ne igra dobro e drug muabet i normalno deka toa ne go negiram, normalno deka mi e krivo, ne mi e seedno i sto zaniolo e izguben a ovoj se zaebavase eden period, ama deka i roma vo situacijava e sjebana, e, zasto toa sto go nudese radja za roma so godini, vklucuvajki ja i lanskata posle koja e nabrkan, ne poradi losite igri, tuku poradi negoviot problematicen karakter so koj golemiot trofeen strateg EDF ne mozel da se nosi, apsolutno nieden igrac koj e momentalno vo sredinata na roma ne moze da go dostavi, vklucuvajki go i zaniolo.

Ne begam ja od temata, jasno ova ti go staviv od start na doznaenje, roma bez radja se poslabi bajagi, zatoa i celo vreme ti drobam, koja ti e satisfakcijata sto zaniolo sea vredi 3-4 pati poveke, koga roma e drasticno oslabena i realno za kurac ne gi biva, a edna od pricinite za toa e i sto naingolan veke ne e del od timot.
Па не е муабетов кој е заебан, туку зошто сметаш дека апсурдно е што ве брецнав. Ви кажав вие се смеевте за трансферот, ти веднаш се дистанцираше, кажа си смеел за Сантон само, што бил проценет толку пари, тогаш еве дојде време и јас оправдано да се насмеам на проценката на Заниоло што ја направиле, тоа е муабетов и нема ништо лошо тука, целиот друг муабет е излишен...

Ова е исто како кога ти се смееше за Сантон јас да ти зборев бегај бе, се смееш за Сантон, а за жалење сте, еден куп трансфери промашивте години уназад. И ти нормално на тоа ќе ми речеш шо кур ми мешаш други работи, гледај моментално како ве заебавме и колку ви го проценивме Сантон. Ме разбираш сега??

Збориме конкретно за Наинголан и за досетките што се правеа на форумов. Фановите на Рома имаат основ да ве дупат за Наинголан, поготово после трансфер рокот каде им се качивте на глава како тоа сте ги ограбиле што за 20 милки сте им го земале еден од главните играчи на екипата. Додатен бонус ви беше што ги дупевте дека и Сантон сте им го увалиле во трансферот. За 6 месеци покасно, тотално фијаско да се случи со Раџа.
Toa e momentot druze, Dali imaat osnova? Samo zasto radja e los vo inter li e dovolnata osnova da ne dupat oni ?
Ne znam kolku si svesen ama radja za niv bese so status na eden od najomilenite igraci vo klubot koj so godini igrase za timot i gazese na teren, bese lider na ekipata i im ja drzese cela sredina so godini, sve im igrase, odbrana napad, krv plukase sekoja utakmica i koga si otide i sam si pisal sto se pisuvalo od nivna strana, i toa ne aludiram samo na forumdziive.
Oni bez nego se drasticno poslabi vo sredinata, ko i sekoj tim koga gubi lider, a pritoa go zamenuva so igraci koi momentalno ni pola od toa sto toj igrac go dostavuval, ne mozat da go dostavat.
I konkretno za ova, roma fakt e deka u sitacijava takodze se preebani, so toa sto oni go izbrkaa, ne deka bil los, i lani imase solidna sezona, tuku zasto di francesko ne mozel da se nosi so negoviot problematicen karakter, jakiot trener ... di francesko, covek koj vo svojata kariera dva pati izgubil od inter so 7 golovi u mreza, i ednas od fiorentina, vcera. :)

I radja inace e daleku od fijasko, da ne preteruvame sega, taman koga fati zalet, dade 2 gola, eden so bolonja so koj donese pobeda, i onoj klucen so psv gosti, se povredi, posle povredata otkako se vrati pak se povredi i tuka negoviot progres u inter bese stopiran. Od togas do denes se desija 200 gomnarii vo timot i u kratki crti kazav sto se slucuva, pola od igracite veke go miniraat trenerot i toa e toa. Jedino sto stvarno ja usra so kasnenjeto na trening i odnosot nadvor od teren za sto i ispi kazna i toa sekako zasluzuva ogromna kritika.
Ke sudime na kraj od sezona dali ja utnale so nego, i opsto, za cel negov pominat period vo inter u slucaj da ostane tuka da receme 3 godini, ne e ni prv ni posleden igrac koj poseduval ogromni kvaliteti a pritoa imal izigrano ocajna polusezona. Pirlo na 32 bese izbrkan od milan zasto kaj niv bese ocaen i mizeren, za 0 evra go zema konte, i ostanatoto znaeme kako zavrsi.

Neka smenat trener sea ako e vozmozno, ja sum prilicno ubeden deka 80% od igracive naednas nema da deluvaat ko amateri, vkluctelno i radja, narocito ako dodje konte koj ima fetish za vakov profil na igraci.[DOUBLEPOST=1548981386][/DOUBLEPOST]
Па не е муабетов кој е заебан, туку зошто сметаш дека апсурдно е што ве брецнав. Ви кажав вие се смеевте за трансферот, ти веднаш се дистанцираше, кажа си смеел за Сантон само, што бил проценет толку пари, тогаш еве дојде време и јас оправдано да се насмеам на проценката на Заниоло што ја направиле, тоа е муабетов и нема ништо лошо тука, целиот друг муабет е излишен...

Ова е исто како кога ти се смееше за Сантон јас да ти зборев бегај бе, се смееш за Сантон, а за жалење сте, еден куп трансфери промашивте години уназад. И ти нормално на тоа ќе ми речеш шо кур ми мешаш други работи, гледај моментално како ве заебавме и колку ви го проценивме Сантон. Ме разбираш сега??
Ne se distanciram nikade ja, za santon e smesno, fakt, za zaniolo denta koga bese potpisan transferot kazav sto mislam, i do den denes sum so istiot stav.
Apsurdno e, zasto ti ko navivac na roma nemas apsolutno nikakva korist od faktot sto zaniolo e dobar, a istovremeno klubot ti tone. Mene licno sram bi mi bilo nekogo da remetam za ist vakov slucaj, a pritoa sto radja mnogu dobro znaaeme kakov status imase kaj vas, navivacite na roma.
Zaniolo e dobar u roma, ama da ne go praime sea mbappe, ti ne sfakas deka mene licno ne mi e krivo sto on sea igra u roma, kolku sto mi e krivo sto naingolan e losh, od prosta pricina sto jas, kako navivac na inter, sum svesen deka zaniolo godinava ke bese del od drug klub dali so ili bez naingolan u inter. Vo edna vakva situacija nema sto mnogu da se potresuvam za nego, ako ne se vrati eden den vo inter, ostanuva da se nadevam deka ke potfrli i toa e toa, prosto ko grav.
Sezonava negoviot impakt za roma e nedovolen klubot da e na vrvot, statisticki gledano nema nekoi frapantni brojki pozadi sebe, pa aj sea veni da seceme, na tabela se pod inter, ali eve igra dobro so ogled na faktot sto prv pat iskusil seniorski fudbal i pokazuva deka ima potencijal eden den da bide super fudbaler.
Baloteli na negovi godini na primer svesen li si sto praese za inter ? :) Nesporedlivi se ovie igri na zaniolo sega so tie na super mario koj smesta pocna da gazi i igra ludo, pa ete, eve go denes se vlece po francijata navamu natamu, propadna ko fudbaler, taka da sea za sea zaniolo ne prestavuva nekakov problem, vo idnina ke vidime, vremeto ke pokaze.

Последно уредено:
Што е уште пострашно на времето опоменуваше да не се пишува на латиница, а види сега, шта речи коју поруку послати :D.
Види есеи пишување на латиница да после еден ред читање човек се откаже. Ја глава ставам дека само бумшакалака му ги чита очобол постовите до крај. :D

Нема врска, јас му читам увек постови зошто колку и да се иам расправано за глупости со него и разглабано до 101 и назад најчесто има поента само нервира што ќе отиде до месечина и назад, ќе заобиколи цел сончев систем за да ја долови својата поента а твојата да ја однесе у курац, нешто што нервира :D

Syn и boom не браните докторска јеботе, што толку се замарате за раџа и заниоло.. толку реферати да пишувавте у животот, професори ќе станевте...

За Јувентус нема триплете, а за Интер повторно е zero tituli...:pos: можеби интерашите ќе ми се налутат на овој муабет, ама знам дека @Io Sono Interista воопшто нема да ми се налути, дека сум во право.

Така Ио...? :icon_lol:

Тебе не можам да ти се налутам и да не си во право, ама она џубрено @beneamata кога ме прозива по два саати се нервирам. Ми иде да земам да му го испринтам аватарот во A4 и да го користам за играње пикадо.

Нема врска, јас му читам увек постови зошто колку и да се иам расправано за глупости со него и разглабано до 101 и назад најчесто има поента само нервира што ќе отиде до месечина и назад, ќе заобиколи цел сончев систем за да ја долови својата поента а твојата да ја однесе у курац, нешто што нервира :D
tenor.gif

tenor.gif
[DOUBLEPOST=1549003894][/DOUBLEPOST]
Трепки ми паднаа додека ги читам енормните постови на латиница на syn...
ako dojde mojot covek konte, vetuvam ke pisuvam na kirilica.
3 zelbi sum imal za inter i treneri sto sakam da bidat vo timot, pamtam za murdzo imav pisano u moj prv post na forumov, 2008 nekade, se realizirase istata, za klop ke ostane nerealizirana, i konte.

Последно уредено:

Која поента бе, у ниту еден пост немал поента. Големиот експерт Урко. Ќе се излета ко магаре па имаш после ама јас не сум рекол така, како сега ова, мислев на ова на она и ќе му разјебе све пусто и сиромашно на соговорникот (да, најчесто Марио)

Која поента бе, у ниту еден пост немал поента. Големиот експерт Урко. Ќе се излета ко магаре па имаш после ама јас не сум рекол така, како сега ова, мислев на ова на она и ќе му разјебе све пусто и сиромашно на соговорникот (да, најчесто Марио)
ok e trol ukapiravme sobiras lajkcinja na forum so kontranje, najcesto so mene i stekot.
bravo sekoja cest, ajde sega te molam ednostavno umri i ti i toa kansorot od humor sto go donese na forumov so iminjata sve da ti ebam.

ok e trol ukapiravme sobiras lajkcinja na forum so kontranje, najcesto so mene i stekot.
bravo sekoja cest, ajde sega te molam ednostavno umri i ti i toa kansorot od humor sto go donese na forumov so iminjata sve da ti ebam.
Aј иди повлекувај негде паралели и не кур замарај да све да ти ебам одвратно.

За Јувентус нема триплете, а за Интер повторно е zero tituli...:pos: можеби интерашите ќе ми се налутат на овој муабет, ама знам дека @Io Sono Interista воопшто нема да ми се налути, дека сум во право.

Така Ио...? :icon_lol:

Кое дно од навивачи се Интерашите и општо по социјалните мрежи,јас разбирам дека во секоја фан база има несозреани и примитивни..ама ова ги надминува сите граници ..да му се ситиш на некој што е константно 25-30 бода пред тебе секоја сезона дека не го освоиле купот,а тие претходно 4 пати со ред го освојуваат и апла се виде дека свесно се откажваат за да се насочат кон ЛШ...дека немало да освојат триплета...што е најтрагично тој клуб има таква доминација што во историјата на Сериа А не е запамтено.

Aј иди повлекувај негде паралели и не кур замарај да све да ти ебам одвратно.
da ti ja nadenam ja tebe paralelava u usta horizontalno sve da ti ebam.

malokurski kambek pending.

Кое дно од навивачи се Интерашите и општо по социјалните мрежи,јас разбирам дека во секоја фан база има несозреани и примитивни..ама ова ги надминува сите граници ..да му се ситиш на некој што е константно 25-30 бода пред тебе секоја сезона дека не го освоиле купот,а тие претходно 4 пати со ред го освојуваат и апла се виде дека свесно се откажваат за да се насочат кон ЛШ...дека немало да освојат триплета...што е најтрагично тој клуб има таква доминација што во историјата на Сериа А не е запамтено.
ok e xhoni go pisa ova i u nasa tema i mislam deka juventasite vidoa ama ne ti udrija po nekoe lajkce osven mozebi shikirea koj redovno ne cita.
svesno se otkazale oni od kup. :pos:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom