Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
da ti ja nadenam ja tebe paralelava u usta horizontalno sve da ti ebam.

malokurski kambek pending.

ok e xhoni go pisa ova i u nasa tema i mislam deka juventasite vidoa ama ne ti udrija po nekoe lajkce osven mozebi shikirea koj redovno ne cita.
svesno se otkazale oni od kup. :pos:

УНС бро, body shaming не е кул, биди горд на малецкото хуехуехеухеуехуехеу

Брее што човек ќе беше, 200 луѓе да му викаат не е во право тој ќе си тера по свое, али како само ги заобиколува работите, секоја му чест, му нема рамен во тоа, ама кај мене таквите работи не поминуваат.
За Сантон било смешно за Заниоло не било смешно хахахаха и кога го прашаш зошто ќе ти наведе еден куп работи, ќе си ги поврзе како што на него му одговараат.

Што не ти е јасно незнам? Збориме конкретно за трансферот, што има да спомнуваш Рома што изгубиле со Раџа, ако се базираме на тоа што го игра оваа година и какви глупости прави, перфектно ќе се вклопеше во сивилото на клубот, а ти ми кажуваш факти со него подобри ќе сме биле, како тоа?? Ти наведов како тој стои со ЕДФ така да во Рома можеше да се случи да биде полоша ситуацијата. Сега од една страна кажуваш дека е лош во Интер, а од друга страна ми кажуваш Рома многу изгубиле што им го нема во тимот, апсурди кажуваш, кои ти се дрзнуваш да ги наречеш факти:icon_lol: а од друга страна го занемаруваш фактот што во Рома покрај Раџа си отиде и Алисон па сега прима смешни голови Олсен, плус Стротман, Фазио и Џеко играат катастрофално, Де Роси после 20 години кариера прв пат одсуствуваше 3-4 месеци, ЕДФ изгуби компас итн .. епа друже не е така како ти што претставуваш, проблематичен карактер како Раџа немаше нешто посебно да придонесе за подобрување на оваа ситуација, тој лани имаше најслаба сезона во последните години, се повеќе глупости правеше, а импактот во играта му беше се помал и помал,на Ливерпул во полуфиналето им 'асистираше' за два гола во двата меча со погрешни додавања, каде ЕДФ директно ги посочи ситуациите.

Ми кажуваш како Заниоло секако немало да биде во Интер, па и јас ти кажувам дека и Раџа секако ќе леташе од Рома, ради еден куп причини кои ти ги набројав, плус човекот во неколку наврати имаше изјавено дека ќе си прави како му одговара и дека не планира да игра фудбал уште многу време, а ти тука ми го спомнуваш Пирло како се препородил на 32 години, а овој нема 31 а веќе зборува за пензија, што натака да ти расправам?
И знаеш што е разликата кога велиш Заниоло секако немало да игра во Сасуоло, факт кој ти вешто го избегнуваш, што вие Заниоло никад немаше перманентно да го продадете на Сасуоло за 4.5мил евра, како прво цената ќе му беше поголема, бидејќи земавте поголеми пари за други младинци а не па за Заниоло како второ бај бек клауза обавезно ќе имаше. А детето ако во овој растур систем во Рома одрипува со игрите, големи беа шансите да се покаже и во Сасуоло како Рома што направи со Лоренцо Пелегрини, го зедоа Сасуоло за 5-6мил евра, изигра одлична сезона, го вративме за 10мил и сега имаме играч кој вреди 30-40мил евра, а како што стојат работите многу големи беа шансите и со Заниоло така да испаднеше работата.
Фактот дека Најголан игра слабо и направи триста глупости, покажува дека управата на Рома имала право што сакала да го продаде, останатите причини веќе ти ги набројав.
Гледаш дека основа за дупење не е само лошото играње на Раџа во Интер. Првично финансиски поминавме добро со тоа што на Заниоло му рипна цената, играчки ослабени ради Раџа, ама не за долг временски период. Како што гледаш управата во вистински момент се откачи од потенцијален пензионер за година две кој ќе го оптеретуваше буџетот со 5мил евра годишно, а ќе беше се послаб и послаб, а башка на сметка на тоа добија 24мил евра, плус бек кој вреди 5-6мил евра и млад талент на кој цената вртоглаво му се качи. И кога ќе се собере се и те како сум задоволен од овој трансфер каде за играч кој вреди 30мил моментално, добивме капитал од некои 50-60мил евра што во пари што во играчи кои зимаат екстремно мали плати. Нормално јас бев против продажба и на Алисон и на Раџа и на Стротман, бидејќи не ми се свиѓа политиката што секоја година мењаме по 3-4 клучни играчи од прва постава и цело време зборевме како некој ден тоа ќе ни се удри од глава, не можеш ти секоја години да правиш такви рискантни потези. Али од се што продавме во категоријата на јаки играчи, трансферот на Раџа испаѓа најоправдан од секој сегмент, а најповеќе финансиски и тајмингот што беше одбран, бидејќи да останеше уште една сезона на позицијата(по дефанзивно) која го игра едф и ако ја земеме неговата форма од оваа година и глупостите што ги правеше, ние ова лето од него немаше да извадеме 20мил евра, а играчки дека Раџа е толку способен индивидуално да не вади оваа година од гомната мало морген, лани не беше ни во конкренција за најдобар играч во Рома, туку Џеко, Алисон и Де Роси. Алисон си замина, Де Роси три месеци повреден, Џеко е лош, башка и тој паузираше два и пол месеци, подолга пауза и тој не е имал во кариерата. Мислам дека доволно кажав, пробав на неколку начини да ти објаснам, одев и по твој терк на работите, незнам веќе како на друг начин човек да ти објасни. Твојата експертиза со претпоставки кои ги правиш факти не ти играат улога кај мене, џабе правиш огромни обиколници за да ја избегнеш суштината на муабетот и кажуваш само тоа што ти одговара, тоа кај мене не пали, а како што гледаш цел форум те научик како буквар како функционираш:)

apsolutno nikogas nema da go procitam postov, eve da biram rak na jetra i citanje na postov, prvoto ke go odberam 2 pati iako gi miluvam i obozavam vakvite postovi, kazav sve sto imam da kazam na taa tema, so sreka neka vi e zaniolo i bitkata za LS, i upravata na roma koja bila u pravo, i sve, bas me raduva toa sto ete konecno rabotite si doagaat na svoe mesto vo italija, poleka no sigurno so ogled deka i milan pocnuvaat da prknuvaat, a roma se vraka tamu kade sto sekogas pripagala, i na tabela i so kalenje na zaniolofcite za ostanatite golemi klubovi vo svetot.

gg, wp.

И јас си направив превентива, па твоите последни постови не ги читав, пошто цело време се повторуваше со муабетов, досаден стана, испеана песна си,ти нацртав и насликав на секој можен начин, со рак и без рак на очите, не си во право, така да и на вас нека ви е со среќа со растот и напредокот :)

И јас си направив превентива, па твоите последни постови не ги читав, пошто цело време се повторуваше со муабетов, досаден стана, испеана песна си,ти нацртав и насликав на секој можен начин, со рак и без рак на очите, не си во право, така да и на вас нека ви е со среќа со растот и напредокот :)
odlicna preventiva so ogled deka gi citirase i direktno odgovarase na toa sto e napisano :tvg:
dzabe sto si se macel so crtanje i slikanje, koga konkretno za vakvite muabeti jedini relevantni sliki se tabelite, i onie na tv, a ne tvojot obid za seoski bob ross .
dobro e inace da si ispeana pesna bro, loso e da si od onie sto gi gasis posle 3 sekundi i nikad ne gi slusas do kraj, ko zoransumadinac poston od pogore.
tenor.gif

Да де, ние правевме муабет кој е појак па ќе гледаме табели, само ти си превртувај темата,ако некој му треба адвокат слободно може да те земе, пошо имаш докторат за извртување на вистината и суштината на конкретен муабет, во оваа област можеш да просперираш ;) Смеј си се ти на тоа што Сантон го рачувте 9.5мил а јас ќе си смеам што Заниоло беше проценет на 4.5мил :)

Да не ви кршам филм ама и со Конте нема да мрдните.

Да не ви кршам филм ама и со Конте нема да мрдните.
sehehehekako deka nema da mrdnat
za spaleti e doktor po nauki, sea ti ako podrazbiras samo osvojuvanje na tituli, da, tesko toa prvi sezona-dve, ama deka so konte ke stanat najgolema zakana za juve so tek na vreme, vo toa sum siguren.

sehehehekako deka nema da mrdnat
za spaleti e doktor po nauki, sea ti ako podrazbiras samo osvojuvanje na tituli, da, tesko toa prvi sezona-dve, ama deka so konte ke stanat najgolema zakana za juve so tek na vreme, vo toa sum siguren.
Не е толку квалитетен колку што го мислите, Алегри е доктор на науки за него, Клоп, Пеп, Мурињо да не ги ни спомнувам.

Најголемите успеси во кариерата му се со Јуве и со играчи на Јуве кој тој ги тренираше, титулата со Челзи на страна.

Незнае да игра ЛШ, флоп невиден, незнае да прави замени(ваш критериум за добар тренер), незнае да промени тактика према противникот, незнае да ги рашлака помалите екипи ако нема јаки напаѓачи, ќе си играте 0-0 со Сауоловци и Болоњи.

Незнае да игра ЛШ, флоп невиден, незнае да прави замени(ваш критериум за добар тренер), незнае да промени тактика према противникот, незнае да ги рашлака помалите екипи ако нема јаки напаѓачи, ќе си играте 0-0 со Сауоловци и Болоњи.
Ova e mnogu smesno sto doaga od deklariran navivac na juventus, vo paket so cel post sto si go napisal, a vsusnost on e eden od najzasluznite za dominacijata na juve bidejki tokmu toj gi postavi osnovite i standardite za sampionski juventus, vo paket so Marota, koj veke e vo inter.
Ama konkretno ova, pa covek, svesen li si sto si kazal tuka a si navivac na juventus ?
So koi napagaci eve potseti ne on osvoi titula bez poraz ?
Ja nema nisto da kazam na ova prasanje, ke te ostavam tebe da se potsetis so koj roster i napad on osvoi titula bez poraz, a pritoa vo milan igrase ibrahimovic, koj togas bese u top 3 napagaci u svet.

Razbiram deka ke ti bide krivo ako dojde vo inter, ipak e covek so legendaren status vo juve i ko igrac i ko trener, ama ne mora sea da se inatis i so sila slep da se pravis, sve sto si navel u postot e samo inatenje i ignoriranje na faktite

Da, ima ispadnato od LS vo grupi posle sumjiv mec so galatasaraj na nivni teren, ama toa i na simeone mu se sluci lani, i na fergunson so basel u grupna faza i na red drugi treneri.
Postavi si go i ova prasanje, dali alegri so toj juventus na konte, ke osvoese titula ( bez poraz ) pokraj toj milan na ibra, pirlo, silva.
Alegri e dobar trener toa ne go negiram, ama koga on napravil nekoj wow podvig so inferioren tim ? Vo Milan gotovanski si naceka inter bez murinjo, a pritoa go dobi ibra, vtorata sezona isto imase super tim i ne osvoi titula ( poradi onoj juve na konte ), potoa dojde vo sampionskiot juventus na konte.
Konte od druga strana od nisto nesto ima napraveno vo kariera, juve gi zima koi ne se plasiraa ni vo LE, im osvojuva titula bez poraz. Gi zima celzi koi isto ne uspevaat da se plasiraat ni vo LE, im osvojuva titula na takva strasna konkurencija.

No dobro, ne bil tolku kvaliteten kolku sto sme mislele. ok :)
Neka ne e, pak e 120 pati pokvaliteten od spaleti, a podobar dostapen momentalno od nego i murinjo nema.

Не е толку квалитетен колку што го мислите, Алегри е доктор на науки за него, Клоп, Пеп, Мурињо да не ги ни спомнувам.

Најголемите успеси во кариерата му се со Јуве и со играчи на Јуве кој тој ги тренираше, титулата со Челзи на страна.

Алегри докторот што успеси имаше со Милан?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom