Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.659
Поени од реакции
66.669
Дајвна минатата и не свирнаа. Јас искрено те прашав, кој пенал беше чист дајв, без контакт да си падне ко што паѓаше Ешли, ко што паѓа Кејн, Стерлинг ко што знае да падне?
За мене, глума е кога има недоволен контакт за да би морало да паднеш. Како на пример против Њукасл. Тоа што имало ситен контакт, не го пере салах од фактот дека пробува да глуми. Последниов обид за глума, цела секунда по ударот по нога се фрла на земја. Мислам дека и чисти пенали ке престанат да му свират, зашто почнува да си стекнува репутација на глумец.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
За мене, глума е кога има недоволен контакт за да би морало да паднеш. Како на пример против Њукасл. Тоа што имало ситен контакт, не го пере салах од фактот дека пробува да глуми. Последниов обид за глума, цела секунда по ударот по нога се фрла на земја. Мислам дека и чисти пенали ке престанат да му свират, зашто почнува да си стекнува репутација на глумец.
Ама тоа по тебе е така, што дефакто не значи дека е така :)[DOUBLEPOST=1548117027][/DOUBLEPOST]
Многу ме интересира како ќе се окарактеризира сезонава на Ливерпул ако завршат со зеро титули, а да речеме соберат некои 95 поени, што би бил апсолутен рекорд за нив во последниве сто години и топ 3 (ваљда) во историјата на ПЛ? Ако се земе бројот на поени да речеме, сезоната ќе биде феноменална. Но од друга страна Клоп е тука веќе скоро 4 сезони, нема титула, има неколку изгубени финалиња, па и Ливерпул општо веќе некои си 7-8 години нема освоено ништо и се знае кој е објективот за оваа сезона. Пак ќе кажам, по мене Јирген не требаше да го жртвува ФА Купот, да има опција за секој случај, без разлика што сигурно по некои негови математики очекува тоа да му биде од огромна помош во борбата за ПЛ.
Неосвоен трофеј не е и неуспешна сезона, Клоп нема да биде избркан, во очи на ниту еден навивач ако не ја освоиме титулата оваа сезона нема да биде неуспешна, напротив, само позитивни работи се случуваат во клубот а трофеј кога тогаш ќе дојде. Дали ќе биде оваа сезона или некоја наредна, не можеме да знаеме. Клоп има три изгубени финалиња а Ливерпул од 2011та е без трофеј, каков и да е, што е поразително за условно кажано голем клуб, нели, но тоа не значи дека Клоп треба и ќе биде избркан ако сезонава останеме со празни раце.

Јас лично, секоја негативна разлика до 7-8 бодови со Сити ќе ја окарактеризирам како успешна, затоа што лани ни бегаа 150 бода на крај на сезона, а сезонава Сити се подеднакво јаки како и лани, што нас не прави ЕПТЕН јаки, штом сега за сега сме пред нив.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.674
Поени од реакции
4.154
Чомбе, не знам кој ти е филмот, најсериозно.

1. Брајтон, влечење од позади
2. Арсенал, Сократис 7 пати го рогна
3. Њукасл, непенал за кој што пишав и тука дека е срамен АМА контакт имаше и не беше целосен дајв, без да го допрат.

Само што знам јас со кој си имам работа, штом мене ми го префрлаш стартот на ВВД :pos:
Против Brighton чист пенал?:eek: ? Го повлекоа малце за десното рамо, ја промашува топката (намерно) и се фрла на гз ...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Против Brighton чист пенал?:eek: ? Го повлекоа малце за десното рамо, ја промашува топката (намерно) и се фрла на гз ...
Ударот со лева нога во потколеница не се рачуна пошто е Салах или пошто од двата елементи за пенал само еден треба да дискутираме?[DOUBLEPOST=1548121111][/DOUBLEPOST]:eek::eek::eek:

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.674
Поени од реакции
4.154
Ударот со лева нога во потколеница не се рачуна пошто е Салах или пошто од двата елементи за пенал само еден треба да дискутираме?
Контакт имаше.Само што многу лошо одглуми.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Контакт имаше.Само што многу лошо одглуми.
Значи има влечење, има удар во потколеница ама не е пенал зошто одглумил?
Супер логика[DOUBLEPOST=1548122342][/DOUBLEPOST]Чекај уствари, со хаштаг ќе има подлабоко значење.
#суперлогика

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.674
Поени од реакции
4.154
Ако има минимален допир по нога/чепкање за дрес, одма значи пенал е? Па на секоја утакмица ќе треба да има по 3 пенали најмалце. #СуперЛогика
ПС: За неколку месеци ќе се жалиш дека вистински пенали нема да му свират, ако продолжи со вакви глупи паѓања.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Минимално беше влечењето ама не може кога ќе те повлечат и во исто време удрат по ногата со која што шутираш, пред да шутнеш, да оцениш дали било „минимално“. Секој кој барем еднаш изиграл утакмица фудбал (без разлика дали е во маало или на зелен терен) знае дека и тој минимален контакт може да биде круцијален. Она завчера, кога се прекрши беше дајв, никој не го негира, плус и самиот не ни бараше пенал после тоа, не глумеше лудило него се спука со не ми текнува кој играч на Палас зошто на истиот му дојде преку кур (со право) од глумата.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Значи има влечење, има удар во потколеница ама не е пенал зошто одглумил?
Супер логика[DOUBLEPOST=1548122342][/DOUBLEPOST]Чекај уствари, со хаштаг ќе има подлабоко значење.
#суперлогика
Не пишувај хаштаг, ќе се јави онај нашион. :cenzura:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.506
Поени од реакции
114.587
Јас лично, секоја негативна разлика до 7-8 бодови со Сити ќе ја окарактеризирам како успешна, затоа што лани ни бегаа 150 бода на крај на сезона, а сезонава Сити се подеднакво јаки како и лани, што нас не прави ЕПТЕН јаки, штом сега за сега сме пред нив.
Ај па преку кур од вакви алиби постови. Потрошивте милијарда фунти последните 2 трансфер периода (не го рачунам овој зимски), во јануари 8 бодови предност пред Сити и нема да биде неуспех да не освоите? Пеја, свесни сме сите дека Сити е прејака екипа, ама не е ни Ливерпул цвеќе за мирисање, од екипа што едвај крпеше солиден прв тим станаа екипа со квалитетна замена на скоро секоја можна позиција и екипа која е страв и трепет и во Англија и во Европа. Рушите рекорди за непримени голови, за победи, за што ти уште не, ама успех ќе било да завршите едно 7-8 бодови позади Сити, ти се молам ајде. Ако не освои ПЛ годинава Клопара тогаш тежок блам ќе испие со оглед на ситуацијата во која се наоѓаше Пул во јануари, бодовната предност, одиграните дербиња на гостински терен итн итн.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ај па преку кур од вакви алиби постови. Потрошивте милијарда фунти последните 2 трансфер периода (не го рачунам овој зимски), во јануари 8 бодови предност пред Сити и нема да биде неуспех да не освоите? Пеја, свесни сме сите дека Сити е прејака екипа, ама не е ни Ливерпул цвеќе за мирисање, од екипа што едвај крпеше солиден прв тим станаа екипа со квалитетна замена на скоро секоја можна позиција и екипа која е страв и трепет и во Англија и во Европа. Рушите рекорди за непримени голови, за победи, за што ти уште не, ама успех ќе било да завршите едно 7-8 бодови позади Сити, ти се молам ајде. Ако не освои ПЛ годинава Клопара тогаш тежок блам ќе испие со оглед на ситуацијата во која се наоѓаше Пул во јануари, бодовната предност, одиграните дербиња на гостински терен итн итн.
Твое размислување бро.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
И јас тоа ќе речев, таков муабет ми е за Тотенхем, а не за Ливерпул. Не дека треба да биде избркан Клоп, секако ќе остане како и да заврши сезонава, ама отидоа ол ин за да ја освојат титулата, а не за да им се доближат колку толку на Сити. И како и да се однесуваат јавно Клоп и играчите, јасно е дека се целосно посветени на освојување на таа титула и ништо помалце. Ако и они на крај си речат па добро бе, ете намаливме разлика, догодина здравје повеќе, никогаш нема ни да освојат.

А во медиумите секако би било пренесено како анлаки или нешто такво.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
И јас тоа ќе речев, таков муабет ми е за Тотенхем, а не за Ливерпул. Не дека треба да биде избркан Клоп, секако ќе остане како и да заврши сезонава, ама отидоа ол ин за да ја освојат титулата, а не за да им се доближат колку толку на Сити. И како и да се однесуваат јавно Клоп и играчите, јасно е дека се целосно посветени на освојување на таа титула и ништо помалце. Ако и они на крај си речат па добро бе, ете намаливме разлика, догодина здравје повеќе, никогаш нема ни да освојат.

А во медиумите секако би било пренесено како анлаки или нешто такво.
Среќа не си спортист или рекреативно барем се бавиш со некој спорт, па да знаеш дека може успех и со „чекор по чекор“ дејствување. Ова со „никогаш нема ни да освојат“ е ептен банално, сеа треба јас да ти реплицирам со „па добро, ти си навивач на Челзи, не знаеш за чекор по чекор освојување, дојде Абрамович, си купи фудбалери, со купи навивачи и сите заедно станавте преку ноќ шампиони“.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
Среќа не си спортист или рекреативно барем се бавиш со некој спорт, па да знаеш дека може успех и со „чекор по чекор“ дејствување. Ова со „никогаш нема ни да освојат“ е ептен банално, сеа треба јас да ти реплицирам со „па добро, ти си навивач на Челзи, не знаеш за чекор по чекор освојување, дојде Абрамович, си купи фудбалери, со купи навивачи и сите заедно станавте преку ноќ шампиони“.
Може, ама сезонава треба да им е последниот чекор, претходно ги направија другите.
Не ме заебавај, како после ваква феноменална сезона на крај ако не освојат ти како навивач нема да бидеш разочаран, туку ќе си речеш супер беше, догодина повеќе? Не верувам дека така ќе се осеќаш, ова според мене би ви било многу поголемо разочарување него тоа со Роџерс затоа што тогаш сепак имаше доста недостатоци во тимот, а сега е комплетен на секој дел од теренот, и баш вистински кандидат за титула.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom