Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Cenata e 2800 evra

Isto ima i pezo 206 sedan
2009
Benzin plin
55kw
3200 evra

Pa neznma sto da zemam
Ne se razbiram mnogu od kolive

Ете што ви кажа Sky за таа цена ќе најдеш мерцедес Ц220 сди смрт нема и не бара голема одржување освен потрошни делови филтри,манжетни и се друго ,а ребраст каиш не му треба бидејќи е со ланец

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Па и со право се одбегнува прашај ги србите и хрватите
bf9e849b488947d703bece35d9241cf9.jpg

Јас вакви слики ќе ти дадам за секоја марка и шо прајме ? Ќе праиме народски муабет? Не, туку ќе кажеш дека не чини ако си сменил 2-3 алфи да си бил сопственик. Јас имав 156 (2.4jtd) и Алфа 164 (3.0) презадоволен од двете затоа што редовно си беа сервисите голем дефект не сум имал реално. Многу блиски пријатели знам кои имаат 159 и Брера исто задоволни. Тој муабет чаршиски кои го зборат за Алфа ниту имале ниту седнаале. Јас сите мои коли сум ги возел такси дневно од 150-200км така да можам до сабајле да ти кажувам мани предности.[DOUBLEPOST=1542752133][/DOUBLEPOST]
Па и со право се одбегнува прашај ги србите и хрватите
bf9e849b488947d703bece35d9241cf9.jpg

Јас вакви слики ќе ти дадам за секоја марка и шо прајме ? Ќе праиме народски муабет? Не, туку ќе кажеш дека не чини ако си сменил 2-3 алфи да си бил сопственик. Јас имав 156 (2.4jtd) и Алфа 164 (3.0) презадоволен од двете затоа што редовно си беа сервисите голем дефект не сум имал реално. Многу блиски пријатели знам кои имаат 159 и Брера исто задоволни. Тој муабет чаршиски кои го зборат за Алфа ниту имале ниту седнаале. Јас сите мои коли сум ги возел такси дневно од 150-200км така да можам до сабајле да ти кажувам мани предности.[DOUBLEPOST=1542752251][/DOUBLEPOST]
Ете што ви кажа Sky за таа цена ќе најдеш мерцедес Ц220 сди смрт нема и не бара голема одржување освен потрошни делови филтри,манжетни и се друго ,а ребраст каиш не му треба бидејќи е со ланец

Vozev e 220 isto I c klasa mozebi potrosuvackata e 8 litra megju toa se mazgi nevideni ako redovno si ja odrzuvash I pazish na kolku I kako kmke. No najbitno e da e socuvana.

Јас вакви слики ќе ти дадам за секоја марка и шо прајме ? Ќе праиме народски муабет? Не, туку ќе кажеш дека не чини ако си сменил 2-3 алфи да си бил сопственик. Јас имав 156 (2.4jtd) и Алфа 164 (3.0) презадоволен од двете затоа што редовно си беа сервисите голем дефект не сум имал реално. Многу блиски пријатели знам кои имаат 159 и Брера исто задоволни. Тој муабет чаршиски кои го зборат за Алфа ниту имале ниту седнаале. Јас сите мои коли сум ги возел такси дневно од 150-200км така да можам до сабајле да ти кажувам мани предности.[DOUBLEPOST=1542752133][/DOUBLEPOST]
Јас вакви слики ќе ти дадам за секоја марка и шо прајме ? Ќе праиме народски муабет? Не, туку ќе кажеш дека не чини ако си сменил 2-3 алфи да си бил сопственик. Јас имав 156 (2.4jtd) и Алфа 164 (3.0) презадоволен од двете затоа што редовно си беа сервисите голем дефект не сум имал реално. Многу блиски пријатели знам кои имаат 159 и Брера исто задоволни. Тој муабет чаршиски кои го зборат за Алфа ниту имале ниту седнаале. Јас сите мои коли сум ги возел такси дневно од 150-200км така да можам до сабајле да ти кажувам мани предности.[DOUBLEPOST=1542752251][/DOUBLEPOST]
Vozev e 220 isto I c klasa mozebi potrosuvackata e 8 litra megju toa se mazgi nevideni ako redovno si ja odrzuvash I pazish na kolku I kako kmke. No najbitno e da e socuvana.

Не викам дека алфата е лош ,ама квалитетот на готов производ е лош 70% производи за алфа се презадоволни додека останатите 30%дефектно значи како ќе ти се погоди и лесно ќе се поправа ама деловите е скап колку деловите на мерцедесот тоа е неприфатливо, а што се однесува за Мерцедесот да точно мазга е и малку тромаво но тешко се расипува само едниствена маана е лесно фаќа рѓа оти шасијата и дел од каросеријата се шпанско производство ,а не германско како што беа. А другите коли барем 90% производи се презадоволни а останатиот 10% дефектно значи има голема разлика со алфата а цените за половни коли да не зборам

Последно уредено:
Јас вакви слики ќе ти дадам за секоја марка и шо прајме ? Ќе праиме народски муабет? Не, туку ќе кажеш дека не чини ако си сменил 2-3 алфи да си бил сопственик. Јас имав 156 (2.4jtd) и Алфа 164 (3.0) презадоволен од двете затоа што редовно си беа сервисите голем дефект не сум имал реално. Многу блиски пријатели знам кои имаат 159 и Брера исто задоволни. Тој муабет чаршиски кои го зборат за Алфа ниту имале ниту седнаале. Јас сите мои коли сум ги возел такси дневно од 150-200км така да можам до сабајле да ти кажувам мани предности.
.
Ти до сабајле можеш да убедуваш дека Алфа е добра кола. Mожеби твојата е добра бидејќи секој месец ја проверуваш/сервираш. Додека сите Алфи барем 70%-80% што се продаваат со ниска цена имаат по некој моментален квар, со предиспозиции за нови кварови во следните 200km.

Здраво,
Планирам да купам половен автомобил во границата меѓу 4500-5500 еур
Сакам совет од вас (бидејќи не се разбирам многу во автомобили) каков би бил вашиот избор со ваков буџет.
Бидејќи немам конкретен избор, единствено услови би биле колата да биде со мала потрошувачка и прилично ефтина за одржување.
Можеби Голф 5, Ауди А3, Сеат Леон или некој Опел....

Ви благодарам однапред

Ауди А3 е највисока класа и со најквалитетни материјали. Многу подобро од сите овие.
Опел Астра H e доста лошо возило. Комоција нула.

Леон е исто убава кола, но има полоши материјали и од Голфот oсобено во ентериерот. На Леон мана му е што и тешко се продава. Па ако сакаш да го продадеш незнам после 1 година или 2 ќе треба да се помачиш. И не држи цена како Ауди и Голф
Сепак јас би земал Сеат Леон, бидејќи е убаво возило,

Ауди А3 и Голф 5 се коли кои најмалку им паѓа вредноста, држат цена, па ништо чудно, иста цена да имаат и после 1 година, па дури и да си во ќар ако ги најдеш евтино.
Друга предност е што најлесно се продаваат.

Треба да бараш само добар примерок. И по можност да не биде Од плац, бидејќи сите тие коли се оставени на Запад на плац тогаш кога им доаѓаат скапите сервиси (за смена на ребрасти, менувач, чукнати или некоја друга поскапа мана)

Ако сакаш убаво и сочувано Ауди А3 за евтина цена, пиши ми порака ќе ти дадам број од човек. Ништо да не чепкаш со сите големи сервиси направени.

Дечково секоја недела носи коли од Германија скапи, и имаше едно Ауди А3 земено во размена. Му го оставија Ауди А3 ката и му доплатија за Ауди А5ка
Важно е што сите сервиси ги направил минатиот сопственик бидејќи си ја возел колата.
Незнам дали ја огласил за продавање, бидејќи ја размени пред 1 недела колата и веднаш потоа замина за Германија. Вчера се врати па ако ја има уште поубава понуда немаш

Ако веќе бараш од плац Ауто Милано има убави коли, но планирај си во брзо време пари за голем и мал сервис, без разлика од кој плац да ја земеш.

[DOUBLEPOST=1542758622][/DOUBLEPOST]
Според вас што е подобро Golf 5 1.9 TDI 105 кс ili Аudi A3 1.9 TDI 105 кс?
Која е поисплатлива во однос на потрошувачка и одржување?
Мислам дека со цените се тука некаде
Ако биде Ауди А3 2.0 ТDI е подобар избор. Појак мотор oд 1.9, троши не повеќе од 0.5 литри на 100км . Многу побрз мотор и цели 35 коња повеќе снага

Ако е Голф 5 пак би одел на 2.0 ТDI , а можеш и 1.9 ТDI , но само со 6 брзини. Тие со 5 брзини се прилично истрошени и многу веројатно е дека ќе треба да менуваш ламела ако не е менувана.

А таа не е баш евтина. Исто така за на отворен пат си треба 6-та брзина.

Значи голф 5 или 1.9 ТDi со 6 брзини или 2.0 TDI ако сакаш да избегнеш потенцијален проблем.

Немој да те плаши 2,0 ТDi Тој e лош мотор само во раните верзии на Пасат 2004-2007 , . Секаде на друго место е одлично погоден и во голфот, и во Ауди, и во Леонот.

Тој е наследник на 1.9ТDI koј веќе не се прави.

Промашени мотори на VW групација се 1.4 во голф 4 и сите други коли од таа година. И се разбира 2.5 Тди кој беше катастрофа. Затоа веќе и го нема.
Се друго е погодено.

[DOUBLEPOST=1542758765][/DOUBLEPOST]
Ајде и јас да си прашам нешто...за пежо 207 кои се филтри е потребно да се сменат како за кола на која си нов сопственик? :D а за масло читав дека производителот препорачува Тотал 9000 5-40.
Јави се во Пежо Еуроимпекс. Често имаат промоции и даваат добри цени на масло и филтри. Ако фатиш таква акција, тогаш ќе поминеш поевтино и од обичен мајстор[DOUBLEPOST=1542758929][/DOUBLEPOST]
Cenata e 2800 evra

Isto ima i pezo 206 sedan
2009
Benzin plin
55kw
3200 evra

Pa neznma sto da zemam
Ne se razbiram mnogu od kolive

Пежо 206 седан е покажана кола, со убава вожња. Пази да не налеташ на некое од такси само. Тие 99% за такси ги земаа на времето.

Последно уредено:
Ако веќе бараш од плац Ауто Милано има убави коли, но планирај си во брзо време пари за голем и мал сервис, бидејќи ризик е да возиш така..
Ауто Милано е подобар од другите автоплацови, преголем избор на коли имаат.
Ме интересира да не знаеш дали враќаат километража и дали сервисните книшки се оригинални?

Честито нека е ? Од човек или автоплац ја зема?
Фала, со поубаво да се враќа. Некако како хибрид доаѓа, човек-импортер :D. За акциите од пежо немам време да барам скопје, од друг град сум и сакам колата да ја спремам што побрзо да си бидам рајат и спремен и за пат на отворено. Инаку од Италија е земена стандардно :P наводно оставена старо за ново и редовно одржувана во овластен сервис од првиот и единствен сопственик. На борд покажува 222950 км што мислам дека се реални за 10 годишна кола што се возела фамилијарно. Доста е опремена и зачувана и внатре и надвор, добра цена направивме а панорама покривот е :cool:. Сега да ја сервисирам комплет и вози мишко :ROFLMAO: после 5 месеци чекање мислам се исплати.

Последно уредено:
Ауди А3 е највисока класа и со најквалитетни материјали. Многу подобро од сите овие.
Опел Астра H e доста лошо возило. Комоција нула.

Леон е исто убава кола, но има полоши материјали и од Голфот oсобено во ентериерот. На Леон мана му е што и тешко се продава. Па ако сакаш да го продадеш незнам после 1 година или 2 ќе треба да се помачиш. И не држи цена како Ауди и Голф
Сепак јас би земал Сеат Леон, бидејќи е убаво возило,

Ауди А3 и Голф 5 се коли кои најмалку им паѓа вредноста, држат цена, па ништо чудно, иста цена да имаат и после 1 година, па дури и да си во ќар ако ги најдеш евтино.
Друга предност е што најлесно се продаваат.

Треба да бараш само добар примерок. И по можност да не биде Од плац, бидејќи сите тие коли се оставени на Запад на плац тогаш кога им доаѓаат скапите сервиси (за смена на ребрасти, менувач, чукнати или некоја друга поскапа мана)

Ако сакаш убаво и сочувано Ауди А3 за евтина цена, пиши ми порака ќе ти дадам број од човек. Ништо да не чепкаш со сите големи сервиси направени.

Дечково секоја недела носи коли од Германија скапи, и имаше едно Ауди А3 земено во размена. Му го оставија Ауди А3 ката и му доплатија за Ауди А5ка
Важно е што сите сервиси ги направил минатиот сопственик бидејќи си ја возел колата.
Незнам дали ја огласил за продавање, бидејќи ја размени пред 1 недела колата и веднаш потоа замина за Германија. Вчера се врати па ако ја има уште поубава понуда немаш

Ако веќе бараш од плац Ауто Милано има убави коли, но планирај си во брзо време пари за голем и мал сервис, без разлика од кој плац да ја земеш.

[DOUBLEPOST=1542758622][/DOUBLEPOST]
Ако биде Ауди А3 2.0 ТDI е подобар избор. Појак мотор oд 1.9, троши не повеќе од 0.5 литри на 100км . Многу побрз мотор и цели 35 коња повеќе снага

Ако е Голф 5 пак би одел на 2.0 ТDI , а можеш и 1.9 ТDI , но само со 6 брзини. Тие со 5 брзини се прилично истрошени и многу веројатно е дека ќе треба да менуваш ламела ако не е менувана.

А таа не е баш евтина. Исто така за на отворен пат си треба 6-та брзина.

Значи голф 5 или 1.9 ТDi со 6 брзини или 2.0 TDI ако сакаш да избегнеш потенцијален проблем.

Немој да те плаши 2,0 ТDi Тој e лош мотор само во раните верзии на Пасат 2004-2007 , . Секаде на друго место е одлично погоден и во голфот, и во Ауди, и во Леонот.

Тој е наследник на 1.9ТDI koј веќе не се прави.

Промашени мотори на VW групација се 1.4 во голф 4 и сите други коли од таа година. И се разбира 2.5 Тди кој беше катастрофа. Затоа веќе и го нема.
Се друго е погодено.

[DOUBLEPOST=1542758765][/DOUBLEPOST]
Јави се во Пежо Еуроимпекс. Често имаат промоции и даваат добри цени на масло и филтри. Ако фатиш таква акција, тогаш ќе поминеш поевтино и од обичен мајстор[DOUBLEPOST=1542758929][/DOUBLEPOST]

Пежо 206 седан е покажана кола, со убава вожња. Пази да не налеташ на некое од такси само. Тие 99% за такси ги земаа на времето.
1.9tdi na vw e zamenet so 1.6tdi,euro5 so 105ks,a euro 6 so 110 i 116ks

Ауто Милано е подобар од другите автоплацови, преголем избор на коли имаат.
Ме интересира да не знаеш дали враќаат километража и дали сервисните книшки се оригинални?

Kилометража е нешто што последно се гледа на средна класа на коли. Да е ауди а6 ,а8 или мерцедес е или с класа некое од 2002-2003 па да гледам бидејќи кај нив лесно може да се превари човек, а имаат и скапи дефекти.

Кај Пунто, Пежо, Голф битно е кда не удрено, кога ќе отвориш врата да биде што е можно посочувано, да е здрава ламела и мотор,
Сервисна никогаш на вакви коли никогаш и не гледам бидејќи се штанцаат за 5 евра во Бугарија, и не им верувам.
Испаѓа дека овие во Паланка имаат сите сервисни книшки, а реално таму е најголемиот отпад.

Но АУтоДна за 500 денари и ќе се провери.
Ако ништо друго барем ќе се насмее човек

@Albertos ги читав задниве страници и гледам дека несебично помагаш и навистина имаш знаење.
Кажи ми според тебе Голф 6 1.6 или 2.0 дизел е подобро да се земе. Можам ли да најдам Ауди 2010-2011 по таа цена на голфот?

@Albertos ги читав задниве страници и гледам дека несебично помагаш и навистина имаш знаење.
Кажи ми според тебе Голф 6 1.6 или 2.0 дизел е подобро да се земе. Можам ли да најдам Ауди 2010-2011 по таа цена на голфот?
Мислам дека Audi A3 е малце поскапа околу +2к евра.

1.6 е релстивно понов и не мн прославен мотор, јас би го избегнал

Здраво на сите...имам едно прашање за по искусните околу фарбањето...кажете ми за овие пиштоливе за фарбање што се околу 1500-2000денари можам ли со нив да завршам работа пример...да шприцнам боја-лак на некое браниче,пластика,крило нешто мало бидејки тоа би го правел еднаш во 2-3 месецаили повеќе и не ми се исплати да купувам пиштол од 100евра.Имам еден од 1000денари што го користам само за филер и ми завршува работа...за боја-лак незнам па да прашам :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom