Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено:
Здраво,
Планирам да купам половен автомобил во границата меѓу 4500-5500 еур
Сакам совет од вас (бидејќи не се разбирам многу во автомобили) каков би бил вашиот избор со ваков буџет.
Бидејќи немам конкретен избор, единствено услови би биле колата да биде со мала потрошувачка и прилично ефтина за одржување.
Можеби Голф 5, Ауди А3, Сеат Леон или некој Опел....

Ви благодарам однапред
Ако можеш да најдеш добар Audi A3 ( Facelift со 5 врати ), Turan,Golf 5, Passat 1,9TDI со РЕАЛНА Километража ( Редовно сервисиран ) ќе биде премија. Повеќето што се на автоплацови се враќани од 400,000км на 200,000км така да внимавај. Стриктно со сервисер на компјутер пробајте реална километража да видите или на autodna. Други коли Opel Astra 1,7cdti , BMW 118/120d , 118i/120i. Peugeot 308,407. Ford Focus.
** Само одбегнувај Alfa Romeo.

Ајде и јас да си прашам нешто...за пежо 207 кои се филтри е потребно да се сменат како за кола на која си нов сопственик? :D а за масло читав дека производителот препорачува Тотал 9000 5-40.

Последно уредено:
Kaj 1.4 motorite na vw trosat maslo i se tromavi. Imav skoda 1.4 60konja i trosese dosta maslo. Smenav gumici na ventili, stelovav ventili, klackalki i pak isto. Korsa c 1.4 90konja ti e odlicen motor. 950kg e teska i e dosta snazna. Pustas klima ne osejka maka. Za na plin e rodena i isto taka 1.2 74konja ali e malce potromava. Ako pricekas mozes da najdes dobar golf ali gledaj da e so bosch. 1.9.
Ford fiesta 1.4 80konja imat problem so greenje, zagreva vo leto koga vozis nagore. Punto se dosta dobri ali se slabi na konjaza 1.2 60konja. Koga stavas plin na punto gledaj da e dobro montiran oti nazima mrzni. Imav iskustvo so takvo sranje. Samo golf i da nemas maka ni leto ni zima. Ima i so pocinkovana sasija i e poteska od standarnite za nekojsi 50kg.
фала многу за објаснувањето ако не најдам Голф ке барам корса 1.4

Ајде и јас да си прашам нешто...за пежо 207 кои се филтри е потребно да се сменат како за кола на која си нов сопственик? :D а за масло читав дека производителот препорачува Тотал 9000 5-40.

Купи кола конечно?[DOUBLEPOST=1542741839][/DOUBLEPOST]
фала многу за објаснувањето ако не најдам Голф ке барам корса 1.4

Гледај Корса 1.2 или 1.4, многу се добри, едно другарче земаше сеа супер количе

Купи кола конечно?
Да бе :) 207 sw, 2008-ма, 1.6 hdi 110ks
Peugeot207SW0809(5)_794_529_70.jpg

Според вас што е подобро Golf 5 1.9 TDI 105 кс ili Аudi A3 1.9 TDI 105 кс?
Која е поисплатлива во однос на потрошувачка и одржување?
Мислам дека со цените се тука некаде

Исти се , само што Аудито е постабилно поради подвозјето затоа се разликува од Голф и лесно поднесува при големи брзини по мали кривини на пример автопат накај велес за разлика од голф, а ако Аудито е со 5 врати тогаш земај таков со фул опрема и не се мисли само гледај Ауди А3 со пет врати фејслифт таков е најбаран и подобар е од пасат и побрза е

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:

Ако е дизел тотал 9000 5-40 ,а ако е бензинец тотал 10-40, ако е дизел филтри за масло,за гориво,за воздух и за полен, а ако е бензинец истото освен филтер за гориво

Моторот е од фиат пресадено и добар е мотрот,а електрониката тоа не знам не е кој знае што електроника е исто како фиат пунто е инаку Ланча муса е наменето само за итлијански пазар и ако ти се допаѓа и ако е прифатлива цена тогаш земи . А што цена ти нуди???

Cenata e 2800 evra

Isto ima i pezo 206 sedan
2009
Benzin plin
55kw
3200 evra

Pa neznma sto da zemam
Ne se razbiram mnogu od kolive

Cenata e 2800 evra

2009
Benzin plin
55kw
3200 evra

Pa neznma sto da zemam

Чекај малку не се брзај, таа ланчата за 2800 е многу за таков модел кога со истата цена има подобри, а пежото седан бензинец 206 е многу кога за таа истата цена има пежо 307 HDi кое е подобар од полуфабрикантот 206 седан бензинец произведен од турција,продолжи да бараш други коли има подобри за истата цена со фул опрема

Последно уредено:
Ако можеш да најдеш добар Audi A3 ( Facelift со 5 врати ), Turan,Golf 5, Passat 1,9TDI со РЕАЛНА Километража ( Редовно сервисиран ) ќе биде премија. Повеќето што се на автоплацови се враќани од 400,000км на 200,000км така да внимавај. Стриктно со сервисер на компјутер пробајте реална километража да видите или на autodna. Други коли Opel Astra 1,7cdti , BMW 118/120d , 118i/120i. Peugeot 308,407. Ford Focus.
** Само одбегнувај Alfa Romeo.
Зошто да одбегнува? Баш ме интересира твое мислење за тоа да одбегнува?

Ништо различно за менување, но муабетот е што денеска колку не сервиси прошетав и сите се полни. Работата е што малку пари треба да земе и те откачуваат. Ми треба некој ако знае мајстор што може да смени без д слушам како, е зафатен и има многу коли. Делот го иам ама нејќам да чепкам сам.[DOUBLEPOST=1542662870][/DOUBLEPOST]Во плаан сум да земам рено еспејс од 2000 до 2003та е сега дали има некој член тука што вози веќе или возел да ми каже што и како е соупотребуван нив битно мие одржаваето и потрошња и кои се повеќе погодени мотори.[DOUBLEPOST=1542662956][/DOUBLEPOST]Во плаан сум да земам рено еспејс од 2000 до 2003та е сега дали има некој член тука што вози веќе или возел да ми каже што и како е соупотребуван нив битно мие одржаваето и потрошња и кои се повеќе погодени мотори.
Електроника имаа проблеми уште кога беа прилично нови, Подоцна имав слушано и за некој чест дефект околу рачната кочница.
Гледај да ја избегнеш ако можеш

Cenata e 2800 evra

2009
Benzin plin
55kw
3200 evra

Pa neznma sto da zemam
Прво треба да знаеш што сакаш од неа, потрошувачката мала, мали кварови што една работа имам сфатено многу зависи од кој ја купуваш. Јас би ти предложил бензин со плин секој пат ке си во предност во однос на дизел. Ако веќе сакаш дизел земи мечка е класа да си видиш меракот реално трошат 8 220 cdi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom