Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Истите што сеа викаат дека е пенал,колневте судии кога на Барса и свиреја слични.
И немој да ми велиш дека е ист ко Васкез,небо-земја е разликата.Во 5ерец свртен на кај голот,и на 15 метри со грбот кон голот воопшто не е исто.Од страна гледано,вие првана ситуацијаа ви беше КРАЖБА и се отепувавте квичење по нетов,а сеа оваа ви била нормална.Е толку сте реални.Не знам што е толку тешко да признаеш некогаш.

Истите што сеа викаат дека е пенал,колневте судии кога на Барса и свиреја слични.
И немој да ми велиш дека е ист ко Васкез,небо-земја е разликата.Во 5ерец свртен на кај голот,и на 15 метри со грбот кон голот воопшто не е исто.Од страна гледано,вие првана ситуацијаа ви беше КРАЖБА и се отепувавте квичење по нетов,а сеа оваа ви била нормална.Е толку сте реални.Не знам што е толку тешко да признаеш некогаш.
Од кога според правилата за прекршок(пенал) е важна ситуацијата во која настанал истиот?

Не те прашувам конкретно за нешто, туку општо онака. Сакаш да кажеш дека ситен фаул на метар до голот е пенал, а на 15 метри свртен со грб не е?

Од кога според правилата за прекршок(пенал) е важна ситуацијата во која настанал истиот?

Не те прашувам конкретно за нешто, туку општо онака. Сакаш да кажеш дека ситен фаул на метар до голот е пенал, а на 15 метри свртен со грб не е?
Od koga pa vremeto za da se dosudi penal e vazna situacija , dali penalot e vo 50 ili 90 minuta ?

Od koga pa vremeto za da se dosudi penal e vazna situacija , dali penalot e vo 50 ili 90 minuta ?
Кога јас сум рекол дека е важно?

Александар го прашав директно за нешто што он го вели. Тие што велат дека во 90та не се свири пенал, со нив си дискутирај.

После ова што го напиша излишно е да се коментира понатаму. Имало разлика дали било 1 метар до гол или 15 метри :bravobe:

Па ако не се суди пенал без да е играчот во шанса за гол, зошто тогаш досудија пенал за Интер против Лацио?

Знам дека не ме праша мене, но сепак ќе ти одговорам. Судењето и сам знаеш дека е многу сложена работа и се базира на доста проценки и критериуми од страна на судиите. Е сега кога Дибала е свртен со грб кон голот и е на работ на 16-никот, и кога Васкез е на метро од гол линијата и некој од позади му влага со мајагери мислам дека има огромна разлика. Плус да се напомене дека фаул над Дибала НЕМАШЕ, него фино лепо си дајвна лиглето. Исто ко ситуациите за игра со рака во 16ник, не е исто кога некој ќе нафрли и кога дефанзивецот е на метро од топката и нема време да изреагира, уствари сме ги збореле овие работи многу пати овде, да не се повторуваме.

Така да одговорот на твоето прашање е дека е важна ситуацијата, нарочито кога нема прекршок или кога ситуацијата е 50-50.

Знам дека не ме праша мене, но сепак ќе ти одговорам. Судењето и сам знаеш дека е многу сложена работа и се базира на доста проценки и критериуми од страна на судиите. Е сега кога Дибала е свртен со грб кон голот и е на работ на 16-никот, и кога Васкез е на метро од гол линијата и некој од позади му влага со мајагери мислам дека има огромна разлика. Плус да се напомене дека фаул над Дибала НЕМАШЕ, него фино лепо си дајвна лиглето. Исто ко ситуациите за игра со рака во 16ник, не е исто кога некој ќе нафрли и кога дефанзивецот е на метро од топката и нема време да изреагира, уствари сме ги збореле овие работи многу пати овде, да не се повторуваме.

Така да одговорот на твоето прашање е дека е важна ситуацијата, нарочито кога нема прекршок или кога ситуацијата е 50-50.
Ако ме читаш внимателно ќе видиш дека мое мислење е дека она некни над Дибала не беше пенал. Но, не беше пенал ради тоа што немаше прекршок (имаше контакт ама не и фаул), а не заради тоа каде стоеше Дибала. Поентата ми е дека местото на играчот во шеснаесетникот е крајно небитно (битно е само за бојата на евентуалниот картон). Фаулот за пенал е фаул за пенал, независно од тоа во кој дел од шеснаесетникот се одвива. Потреба за споредба со она на Васкез не гледам. Јас тогаш си реков дека тоа за мене е пенал и се држам до тоа. Проблемот со Реал/Барса во ЛШ е сосема друг. И она над Суарез против ПСЖ не беше пенал, па не го спречи судијата да го досуди :toe:

Играта со рака е сосема друга димензија, не знам што ја споменуваш кога ти си меѓу тие кои што никако да ја разберат нејзината суштина. Сто пати сме правеле муабет, за таа ситуација си има во правилата наброено критериуми кога една игра со рака е казнива, а кога не и кои се околностите што се земаат во предвид, пред се намерата на играчот да игра со рака, оддалеченоста од упатениот удар до контактот на топката со раката(на што чекич еден тон пати се исмева, а тоа си го има во правилата) и така натаму. Па цела година се буниш за раката на Бенатија, а според правилата таа игра со рака не е пенал.

. Па цела година се буниш за раката на Бенатија, а според правилата таа игра со рака не е пенал.
Па ќе се бунам кога тресеш дека раката му била во природна положба а он клекнат целиот до доле му беше раката, нула од природна положба и плус спречи шут во голот. Ама ајде не ми се објаснува пак истото, нема да се разбереме посекако.

После ова што го напиша излишно е да се коментира понатаму. Имало разлика дали било 1 метар до гол или 15 метри :bravobe:

Ова е класично непознавање на фудбалските правила,еве јас ќе ти кажам дека има ОГРОМНА разлика кај се наоѓа играчот што е фаулиран и во каква ситуација се наоѓа,исто како правилото со рака дека не секоја игра со рака е пенал.[DOUBLEPOST=1540844958][/DOUBLEPOST]

Мондо знаеш дека те почитувам ама ете јас стрикно ќе ти образложам дека има разлика..во таква ситуација каде што беше Васкез и со прстот да го допрат е доволно за пенал ако секако има влијание самиот контакт..во онаква ситуација за Дибала е смешно и трагикомично да се суди она нешто..кај нас во трета лига да свирниш онаков пенал макар за домаќините ќе падни брука голема ..додуша во било која лига.

A da se soglasime site zaedno ovde deka penalot napraven nad Vaskez ne e penal zosto bese pred golot sam a na dibala toa e penal zosto ako dojdase do topkata ke izdriblase 4-5 igraci i ke dadase gol pa za da ne se maci seto toa da go pravi sudijata dosudi penal?

Најдете одредба во правилата, цитирајте дел од правилник на ФИФА/УЕФА каде што вели дека е битно местото во шеснаесетникот за тоа дали е пенал или не.

И по трет пат не ми ја споменувајте ебената ситуација од некни каде што исто пак по којзнае кој пат велам дека немаше пенал не заради тоа што Дибала беше свртен со грб, туку затоа што немаше прекршок.

Можам да ви најдам 72818361 ситуации каде што е свирен пенал бидејќи имало прекршок, а играчот се наоѓал на работ од шеснаесетникот свртен со грб без никаква шанса кон противничкиот гол.

Заклучок - не е битно кон каде е свртен играчот во шеснаесетникот, дали со грбот кон голот, кон север или југоисток, туку битно е дали има или нема прекршок.

@Трибиани

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom