Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
14 април 2012
Мислења
33.063
Поени од реакции
68.074
Tи и за Деулофеу мислиш дека е новиот Роналдињо, така да, praise-ов...

Член од
1 март 2009
Мислења
8.639
Поени од реакции
10.399
Tи и за Деулофеу мислиш дека е новиот Роналдињо, така да, praise-ов...
Не сум спомнал Делофеу со Роналдињо во иста реченица не си прај филмој.. Лукаку со коњ да

Слободно нека кажи гледач на ла лига дали грешам за Лапорт

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.033
Поени од реакции
2.061
Не сум спомнал Делофеу со Роналдињо во иста реченица не си прај филмој.. Лукаку со коњ да

Слободно нека кажи гледач на ла лига дали грешам за Лапорт
За да бидеш потполно во право треба Деулофеу во иста реченица со магаре да го спомнеш.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.643
Поени од реакции
7.776
Во однос на платите оваа е листата на топ 10

1.Lionel Messi £40.5 million
2.Neymar £31.7 million
3.Alexis Sanchez £23.4 million
4.Oscar £21.1 million
5.Ezequiel Lavezzi £20.3 million
6.Cristiano Ronaldo £18.5 million
7. Hulk £17.6 million
8. Kylian Mbappe £15.9 million
9. Paul Pogba £15.4 million

10. Graziano Pelle £15 million

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Меси летово нов договор од 75милиони :LOL:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.465
Поени од реакции
39.158
Во однос на платите оваа е листата на топ 10

1.Lionel Messi £40.5 million
2.Neymar £31.7 million
3.Alexis Sanchez £23.4 million
4.Oscar £21.1 million
5.Ezequiel Lavezzi £20.3 million
6.Cristiano Ronaldo £18.5 million
7. Hulk £17.6 million
8. Kylian Mbappe £15.9 million
9. Paul Pogba £15.4 million

10. Graziano Pelle £15 million
Од кај тој податок? Јас мислев Нејмар е најплатен играч во светот со 30 милиони евра нето. Меси зима некаде околу 560.000 евра нето неделно, и е втор играч со околу 27 милиони евра нето плата. И да, платите се прикажани во нето односно колку остануваат за играчот после данок. Барем во Шпанија е така.
Иначе Кејн :facepalm: Како бе вакво играчиште да го нема ни во првите 10? Изгледа некој анонимус агент има, неможе ваква елеганција во движење да не биде најплатен фудбалер барем во државата кај шо игра. Мино Раиола бајо мој, јавувај му се шо побрзо.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.423
Поени од реакции
26.428
Info @RMCsport : @AS_Monaco a refusé ces dernières heures une offre de 45M€ du Napoli pour Keita #Balde. Le club napolitain cherche un ailier. Le club monégasque n’est pas vendeur.

Монако одбиле 45 милиони од Наполи за Кеита Балде

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
, неможе ваква елеганција во движење да не биде најплатен фудбалер .
Ме изнасмеа да сибиш веко:pos:...ајде за Ериксен или Сон да напишиш ќе те разберев ама за Кејн:pos:...Кејн е се само не е елегантен играч :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од кај тој податок? Јас мислев Нејмар е најплатен играч во светот со 30 милиони евра нето. Меси зима некаде околу 560.000 евра нето неделно, и е втор играч со околу 27 милиони евра нето плата. И да, платите се прикажани во нето односно колку остануваат за играчот после данок. Барем во Шпанија е така.
Иначе Кејн :facepalm: Како бе вакво играчиште да го нема ни во првите 10? Изгледа некој анонимус агент има, неможе ваква елеганција во движење да не биде најплатен фудбалер барем во државата кај шо игра. Мино Раиола бајо мој, јавувај му се шо побрзо.
Не е до агентот, Евреинот ги држи на мали плати. :D градат нов стадион кој од ден на ден испаѓа поскап и поскап. Летово Жозе го побара Диер пред да го земе Матиќ и му рекле на агентот негов дека ќе зема во Јунајтед 140,000 наместо тие 70 на кои е во Тотенхем и како да беше капак таа ситуација во пресрет на информациите дека откако Тотенхем завршија втори, почнале играчите да се бунат дека играчи на вицешампион земаат барем дупло помалку од играчите на останатите тимови подолу на табелата.

Летово Роуз испадна најхрабар и се побуни кај медиумите во име на целиот тим, еве подетално ако те интересира за буџетот за плати на Тотенхем. Ако го потпише новиот договор Кејн, ќе зема 200,000 нето, ама стои големо ако позади кое е Реал :))) Деле Али веќе потпиша со Мендеш.

http://www.telegraph.co.uk/football/2017/08/10/daniel-levy-facing-difficult-questions-tottenhams-wage-structure/

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.465
Поени од реакции
39.158
Летово Роуз испадна најхрабар и се побуни кај медиумите во име на целиот тим, еве подетално ако те интересира за буџетот за плати на Тотенхем. Ако го потпише новиот договор Кејн, ќе зема 200,000 нето, ама стои големо ако позади кое е Реал :))) Деле Али веќе потпиша со Мендеш.

http://www.telegraph.co.uk/football/2017/08/10/daniel-levy-facing-difficult-questions-tottenhams-wage-structure/
Знаев дека со стариот договор е на 100 и нешто, слично како со Педро во Челзи.:LOL: Али очекував од новиот договор да биде барем тука некаде со Погба, оти нели се најавуват како голем сериозен проект а платите не им се конкурентни ни близу со големите клубови. Со моменталното лудило и 200К е премалку за ваков голгетер.

W

wicked_1

Гостин
Ако мислиш конкретно за линкот кој ти пратив дека се бруто без бонуси и спонзорства, тогаш за Погба му доаѓа нето основа од околу 160к. Чисто за илустрација Меси со новиот договор е на нето 500к. Нема теорија да се бруто износите. Тоа ми е поентата цело време.
Да толку му доаѓа на Погба, без бонуси и спонзорства. Ама сепак целосната (бруто) бројка ја исплаќа клубот.

Не знам колку зима Меси не сум ни гледал, на BBC имаш калкулатор на плати во кој бројките се сметаат pre-tax. Не е нешто ново ова ама ај..

Methodology: Player salary figures used are reported by or understood to be accurate by BBC Sport. The figures are pre-tax and do not include additional player income from sponsorship or other commercial deals.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.602
Да толку му доаѓа на Погба, без бонуси и спонзорства. Ама сепак целосната (бруто) бројка ја исплаќа клубот.

Не знам колку зима Меси не сум ни гледал, на BBC имаш калкулатор на плати во кој бројките се сметаат pre-tax. Не е нешто ново ова ама ај..

Methodology: Player salary figures used are reported by or understood to be accurate by BBC Sport. The figures are pre-tax and do not include additional player income from sponsorship or other commercial deals.
Познато ми е сето тоа како оди пресметката...ти кажав и претходно. Секако дека бруто износот го плаќа клубот...нема дилема тука.

Само малку ми се збунувачки износиве, тука е полемиката кај мене. Ево пр. со Погба познато ми е дека е на 290к нето штп е 500к+ бруто. Просто за неверување ми е да е 290к брутото, а ококу 160к нето како што викаш...ама како и да е.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.643
Поени од реакции
7.776
Овие се бруто плати , поради поголеми даноци во Шпанија платата на Нејмар е прва во нето износ а не таа на Меси. Никој не искажува плати нето бидејќи има различни даноци бонуси итн .

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Свака част за Леви што ги држи на максимизирани плати, тоа е потегот за поддршка. Они уствар ги имаат најреалните плати. „Спасот“ за фудбалот е у таквиот пристап, да си има граница до кај може да зема еден играч...

Kajgana Shop

На врв Bottom