- Член од
- 28 февруари 2017
- Мислења
- 2.770
- Поени од реакции
- 2.682
Има материјал во него, бар ќе пише некоја цртка у тефтерот!
Во Челзи тешко у догледно време.
Има материјал во него, бар ќе пише некоја цртка у тефтерот!
Да не трујам во фан клубот.Иначе како што пиша над мене дечково, 290,000-300,000, горе доле колку Погба. Оние што пишат 500 и нагоре го ставаат и данокот ама ко така, еден играч во лигава не зема под 100,000.
Нето основа околу 300к...на тоа се додадени бонуси и маркетинг права плус 5м провизија за него.Да не трујам во фан клубот.
Мислам дека се афтер такс(од тоа што беше достапно),најплатен играч во историја на ПЛ.Досега прочитав 420,450,500 и 600-телеграф,експрес и нз уште кој друг.Баш дади извори да видам,зошто не успеав никаде да прочитам.
Нето?Нето основа околу 300к...на тоа се додадени бонуси и маркетинг права плус 5м провизија за него.
So the 29-year-old will earn £14m per year after tax - here's how it all breaks down:
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Афтер такс или нето. Од бруто кога ќе го одземиш данокот и др давачки.Нето?
Бројките во Англија се секогаш pre-tax, ова е некое ново сметање или?
За Алексис интересно е бруто да се објавува, носи кликови, затоа и секој ден се додаваше уште 50,000 фунти неделно.И јас како што знам секаде платите се објавуваат во нето износ, бидејќи бруто платите им се огромни.
За нето цело време зборувам.Нето основа околу 300к...на тоа се додадени бонуси и маркетинг права плус 5м провизија за него.
So the 29-year-old will earn £14m per year after tax - here's how it all breaks down:
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Верувам дека се измешани бројкиве за Санчез бруто/нето. Скоро сите пренесуваат дека бруто е околу 500к.За нето цело време зборувам.
Секако е најплатен и мислам дека минимум е 350к фунти,а ништо чудно и 400+.
Во нареден период ќе излезе на виделина платата од посигурен извор.
Еве една интересна крш статија.
https://www.express.co.uk/sport/football/908292/Alexis-Sanchez-wages-Man-Utd-salary-sportgalleries
Знам што е нето, не ми се јасни спинувањата околу тоа.Афтер такс или нето. Од бруто кога ќе го одземиш данокот и др давачки.
Не знам колку се pre-tax, ама најчесто се објавуваат тие нето износи на платите на играчите. Пример 290к нето зема Погба, а бруто е околу 450/60.