Не сум спомнал Делофеу со Роналдињо во иста реченица не си прај филмој.. Лукаку со коњ даTи и за Деулофеу мислиш дека е новиот Роналдињо, така да, praise-ов...
За да бидеш потполно во право треба Деулофеу во иста реченица со магаре да го спомнеш.Не сум спомнал Делофеу со Роналдињо во иста реченица не си прај филмој.. Лукаку со коњ да
Слободно нека кажи гледач на ла лига дали грешам за Лапорт
Од кај тој податок? Јас мислев Нејмар е најплатен играч во светот со 30 милиони евра нето. Меси зима некаде околу 560.000 евра нето неделно, и е втор играч со околу 27 милиони евра нето плата. И да, платите се прикажани во нето односно колку остануваат за играчот после данок. Барем во Шпанија е така.Во однос на платите оваа е листата на топ 10
1.Lionel Messi £40.5 million
2.Neymar £31.7 million
3.Alexis Sanchez £23.4 million
4.Oscar £21.1 million
5.Ezequiel Lavezzi £20.3 million
6.Cristiano Ronaldo £18.5 million
7. Hulk £17.6 million
8. Kylian Mbappe £15.9 million
9. Paul Pogba £15.4 million
10. Graziano Pelle £15 million
Ме изнасмеа да сибиш веко, неможе ваква елеганција во движење да не биде најплатен фудбалер .
Не е до агентот, Евреинот ги држи на мали плати.Од кај тој податок? Јас мислев Нејмар е најплатен играч во светот со 30 милиони евра нето. Меси зима некаде околу 560.000 евра нето неделно, и е втор играч со околу 27 милиони евра нето плата. И да, платите се прикажани во нето односно колку остануваат за играчот после данок. Барем во Шпанија е така.
Иначе КејнКако бе вакво играчиште да го нема ни во првите 10? Изгледа некој анонимус агент има, неможе ваква елеганција во движење да не биде најплатен фудбалер барем во државата кај шо игра. Мино Раиола бајо мој, јавувај му се шо побрзо.
Знаев дека со стариот договор е на 100 и нешто, слично како со Педро во Челзи.Летово Роуз испадна најхрабар и се побуни кај медиумите во име на целиот тим, еве подетално ако те интересира за буџетот за плати на Тотенхем. Ако го потпише новиот договор Кејн, ќе зема 200,000 нето, ама стои големо ако позади кое е Реал)) Деле Али веќе потпиша со Мендеш.
http://www.telegraph.co.uk/football/2017/08/10/daniel-levy-facing-difficult-questions-tottenhams-wage-structure/
Да толку му доаѓа на Погба, без бонуси и спонзорства. Ама сепак целосната (бруто) бројка ја исплаќа клубот.Ако мислиш конкретно за линкот кој ти пратив дека се бруто без бонуси и спонзорства, тогаш за Погба му доаѓа нето основа од околу 160к. Чисто за илустрација Меси со новиот договор е на нето 500к. Нема теорија да се бруто износите. Тоа ми е поентата цело време.
Познато ми е сето тоа како оди пресметката...ти кажав и претходно. Секако дека бруто износот го плаќа клубот...нема дилема тука.Да толку му доаѓа на Погба, без бонуси и спонзорства. Ама сепак целосната (бруто) бројка ја исплаќа клубот.
Не знам колку зима Меси не сум ни гледал, на BBC имаш калкулатор на плати во кој бројките се сметаат pre-tax. Не е нешто ново ова ама ај..
Methodology: Player salary figures used are reported by or understood to be accurate by BBC Sport. The figures are pre-tax and do not include additional player income from sponsorship or other commercial deals.
Овие се бруто плати , поради поголеми даноци во Шпанија платата на Нејмар е прва во нето износ а не таа на Меси. Никој не искажува плати нето бидејќи има различни даноци бонуси итн .Од кај тој податок? Јас мислев Нејмар е најплатен играч во светот со 30 милиони евра нето. Меси зима некаде околу 560.000 евра нето неделно, и е втор играч со околу 27 милиони евра нето плата. И да, платите се прикажани во нето односно колку остануваат за играчот после данок. Барем во Шпанија е така.
Иначе КејнКако бе вакво играчиште да го нема ни во првите 10? Изгледа некој анонимус агент има, неможе ваква елеганција во движење да не биде најплатен фудбалер барем во државата кај шо игра. Мино Раиола бајо мој, јавувај му се шо побрзо.