Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа Наполи, не ви се ова полупровинциските клубови кои си ги тресевте. До задутре да играа, Наполи немаше да дадат гол и само ќе кружеа ко "киша око Крагујевца".

Епа Наполи, не ви се ова полупровинциските клубови кои си ги тресевте. До задутре да играа, Наполи немаше да дадат гол и само ќе кружеа ко "киша око Крагујевца".
Баш ме интересира какви се овие полупровинциски клубови? :D

Што се дешава со Алекс Сандро, штом секогаш омразениот Асамоа игра пред него?
“We have said many times that when a player asks to be sold, regardless of prestige or importance within the team, we are in favour of a sale. When a player is unsatisfied, it is better to let him go.

“In the case of Alex Sandro, he was in full agreement with the idea of remaining with us. His performances are down to his own personal issues that we won’t go into here. We know that we have substitutes up to the task and I’m sure Asamoah will have a good performance tonight.

Ова е баш од сега наводно имал некој проблеми.....

Наполи и оваа сезона нема да освој скудето. Интер е главен конкурент тоа го трубам од летото а не Наполи.

Леле бе Пепе Реина замина напред гол да дава!!!! :)
Овај не знај да брани гол ќе давал. Мизерија! :)

Баш ме интересира какви се овие полупровинциски клубови? :D
Па ко Болоња, Џенова и сл. Не се од провинција ама понашањето им е такво, идат у Неапол да изгубат помалце:D

Сега Јуве ако ги добије Интер и Рома мислам дека сите треба да и дадат рака и да и честитат титула

Па ко Болоња, Џенова и сл. Не се од провинција ама понашањето им е такво, идат у Неапол да изгубат помалце:D
Цела среќа па од Торно си заминуваат со по 3 поени. :D

Наполи иначе исто ко и Тотенхем. Сеуште немаат менталитет за големи утакмици. :)

Можам да замислам јуве интер што утакмица ќе биде.. и едните и другите на своја половина. Треба некоја реклама како за ла лига да пуштат, its not football, its Serie A. :sick:

На Сари не му бројам више кое дерби по ред вака губи, дебил.

Ја кој зборев дека Наполи е селска екипа експертите на темава се смееа, како сум можел да зборим така за екипата што игра "најдобар фудбал"

:icon_lol::icon_lol:

Јуве ги тепаше со 50% и чување џа ЛШ :cautious:

Наполи иначе исто ко и Тотенхем. Сеуште немаат менталитет за големи утакмици. :)
Мертенс мие мн јак тип на играч ептен ме потсеќа на Ди Натале, одличен играч, одлични голови ама во големи утакмици е дух.

Интер ќе си апне од газот за да победи во недела против Киево за да имаат прво место во очи на дербито наредна недела.

Инаку ако Јувентус досега се критикуваше (оправдано) за слабите резултати против малку поквалитетни противници (Лацио,Барса) што да кажеме за Наполи кој загуби два пати од Манчестер Сити, играше дома 0-0 против Интер и еве загуби на домашен терен од Јувентус.

Aбе со Јуве нозе ќе искршат да извадат некој бод, не се само овие има уште такви.

Од друга страна, не ми е јасно како Наполи го победи Лацио 1-4. Лацијаливе се дупло поквалитетна екипа од скапанициве што кружат цел меч, глава да те заболи од досада. Барем Лацио игра директен фудбал, создава шанси а не ко овие со 2-3 шута од 30 метри на Инсиње.

Aбе со Јуве нозе ќе искршат да извадат некој бод, не се само овие има уште такви.

Од друга страна, не ми е јасно како Наполи го победи Лацио 1-4. Лацијаливе се дупло поквалитетна екипа од скапанициве што кружат цел меч, глава да те заболи од досада. Барем Лацио игра директен фудбал, создава шанси а не ко овие со 2-3 шута од 30 метри на Инсиње.
Не би се сложил со тебе ама баш ич , вечерва на Наполи не му беше дозволено да одигра како што знае , односно беа маестрално затворени приодите кон голот на Џиџи. Затоа кутрите мораа да шутираат од 35 метри .... За квалитетот на Лацио одлично си зборува местото на табелата, таман за класа подолу од главните 3-4 фаворити.

Не би се сложил со тебе ама баш ич , вечерва на Наполи не му беше дозволено да одигра како што знае , односно беа маестрално затворени приодите кон голот на Џиџи. Затоа кутрите мораа да шутираат од 35 метри .... За квалитетот на Лацио одлично си зборува местото на табелата, таман за класа подолу од главните 3-4 фаворити.
Лацио ги имам гледано повеќе пати сезонава а Наполи само сега, со Јуве и двете со Сити. Од тоа што сум го видел сум дошол до заклучокот што го пишав. Наполи ми изгледа ко екипа без идеја за разлика од Лацио.

Лацио ги имам гледано повеќе пати сезонава а Наполи само сега, со Јуве и двете со Сити. Од тоа што сум го видел сум дошол до заклучокот што го пишав. Наполи ми изгледа ко екипа без идеја за разлика од Лацио.

Баш самиот си пиша,најде да ги гледаш во тие натпревари против поквалитетни или приближно на исто ниво квалитетни противници каде мечевите беа рамноправни и се играше во егал..додека Лацио сигурно си го гледал на Супер купот каде Јувентус влегоа шалабајзерски на натпреварот без замарање,против другите послаби распад систем противници(како Милан) и евентуално првенствениот натпревар каде загубивте повторно од нив 1-2 што цела среќа на светот ја имаа со промашениот зицер на Игуаин за 2-0,стативата на Дибала и пеналот на Дибала.

Наполи е поквалитетна екипа од Лацио да бидиме реални ,скоро на секоја позиција имаат подобар играч и тоа е евидентно во градењето на акциите каде со минути можат да ја држат топката во свој посед,додека играта на Лацио му се базира на подиректен фудбал бидејќи средина составена од Лулич,Пароло,Леива,Марушич и Савич неможат вечно да ја држат топката во свој посед па посебно со бекој како Лукаку и Раду...Хисај/Маџо и Гулам/Руи се Карвахал и Марсело во споредба со нивните.

И мора да се признае дека Наполи на натпреварите со Сити не ги посака среќата и на Емирати и на Сан Паоло..беа рамноправен противник и комотно можеа натпреварите да имаа поинаков тек но ете на 2-2 се полакомија да победат како да играат против Удинезе и го изедоа на контри,додека на Емирати Инсиње промашваше се и сешто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom