Дали може некој од вас да ми даде препорака во која издавачка куќа би можел да пробам да објавам збирка поезија. Никогаш не сум ојбавил книга по вокација сум правник а и не ни знам дали тоа што сум го напишал вреди нешто. Само сакам некој кој е стручен во таа област искрено да ми оцени делото и да ми даде мислење.
Фала однапред
во која и да објавиш ќе те одерат за печатењето пошто имаат профит на скоро се' (подготовка за печатење, лектура, самото печатење...)
исто така, авотрските права врз книгата ќе ги има издавачката куќа така да не знам дали ќе можеш потоа да ја шерниш онлајн без нивна согласност или самостојно да ја продаваш/подаруваш пошто ќе ти остават во твоја сопственост малку примероци.
од др страна, доколку му правиш промоција и доколку се договориш да ја вадат кај нив по книжари ваљда ќе доприш до повеќе публика...
во однос на тоа дали вреди или не, .... ако консултираш писатели од постарата гарда ќе наидиш на суети, ако консултираш професори на филолошки (од кои еден е Венко А.) ваљда ќе добиеш некое океј лингвистичко мислење...
табернакул (ако издава се' уште) и матица консултирај ги и имај ги во предвид.