Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.788
Поени од реакции
8.209
Да не биде обратно, ти да ја молиш и слично? :)
Не сум таков да изневерам женска, али ако го направам тоа цело време би имал грижа на совест и не би се чуствувал пријатно. Нормално би сакал да ми прости ама доколку сме во некоја веќе сериозна врска веќе неколку години би ја замолил да раскинеме. После таков чин јас не би можел да се чуствувам со неа пријатно.

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
841
Поени од реакции
1.469
Ќе нема шанса да и простам, гарант ќе падне од балконот изненадно.

S

SpaceTraveler

Гостин
Не сум таков да изневерам женска, али ако го направам тоа цело време би имал грижа на совест и не би се чуствувал пријатно. Нормално би сакал да ми прости ама доколку сме во некоја веќе сериозна врска веќе неколку години би ја замолил да раскинеме. После таков чин јас не би можел да се чуствувам со неа пријатно.
Паметно. :)

Femme fatale

Љубената на Гаро
Член од
13 јуни 2016
Мислења
231
Поени од реакции
183
Во брак неверството е најтешко, посебно ако имаш деца. Не треба децата да страдаат заради недозреаноста и плиткиот мозок на родителите, кои се неизживеани и шетаат по млади мажи/жени.
Не би простила, но ако имам деца би останала во брак заради нив.
Во врска не би простила, едноставно се губи довербата и ништо не е како порано ниту па ќе биде :)

Член од
14 октомври 2017
Мислења
13
Поени од реакции
11
zdravo na site jas sum nova na forumov e bas ova prasanje me maci dali da mu prostam na mojot soprug neverstvoto eve vaka bese se ...
Nie sme vo brak 2 god imame i edno devojce se bese megu nas vo red ama ne znam sto se sluci naednas me zapostavi se karase so mene bez pricina go kriese mob od mene i eden den resiv da vidam zasto go krie mob od mene dodeka toj spiese jas mu go zedov tel od pod pernica i stooo da vidam SOK me udrii koga vidov na whatsap sliki razgovori go prasuvam stoo e ovaa mi odg neje kako sto mislis ti na zdrav pamet budala me praj gledam sliki mu velam kaj sto ste goli dvajca sto neje kako sto mislam... mi go zede tel od raka i zamina posle ms molese da mu prostam i vo red e rekov ke mu dadam sansa poradi nasata kjerka za da ne raste bez tatko ama toj seuste prodolzil so neja da se slusa i mene mi veli nema da te tokmam so neja jas te sakam ama neophodni mi se pari a od neja navodno zemal pari i gi plajkal kaznjte sto gi imal i ja zatvoral firmata vo ovoj slucaj neznam so da pram ve molam vase mislenje

K

kicodarker

Гостин
zdravo na site jas sum nova na forumov e bas ova prasanje me maci dali da mu prostam na mojot soprug neverstvoto eve vaka bese se ...
Nie sme vo brak 2 god imame i edno devojce se bese megu nas vo red ama ne znam sto se sluci naednas me zapostavi se karase so mene bez pricina go kriese mob od mene i eden den resiv da vidam zasto go krie mob od mene dodeka toj spiese jas mu go zedov tel od pod pernica i stooo da vidam SOK me udrii koga vidov na whatsap sliki razgovori go prasuvam stoo e ovaa mi odg neje kako sto mislis ti na zdrav pamet budala me praj gledam sliki mu velam kaj sto ste goli dvajca sto neje kako sto mislam... mi go zede tel od raka i zamina posle ms molese da mu prostam i vo red e rekov ke mu dadam sansa poradi nasata kjerka za da ne raste bez tatko ama toj seuste prodolzil so neja da se slusa i mene mi veli nema da te tokmam so neja jas te sakam ama neophodni mi se pari a od neja navodno zemal pari i gi plajkal kaznjte sto gi imal i ja zatvoral firmata vo ovoj slucaj neznam so da pram ve molam vase mislenje
So kerecat lugeto nepraj vreva mas tije trajsi i raduvajse ko nete udril. Mas ko mas ke gleda podrugi zeni.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
So kerecat lugeto nepraj vreva mas tije trajsi i raduvajse ko nete udril. Mas ko mas ke gleda podrugi zeni.
И кој кур си направил сега ако си се дупел со некој на форум.Кога не можете да помогнете барем не ги замарајте со глупости.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.284
Поени од реакции
15.426
Ако ти е точно името....значи имаш 20 години, што мислам дека е малку за брак(јас влегов на 34 и пак имав одредени проблеми).
Сум видел многу вакви случаи, и гледам дека него ич не го боли тоа што му го кажуваш. По мое мислење имаш неколку опции:
-да разговараш со него ...најмалку имаш шанси нешто да постигниш, бидејќи е сигурно дека е затрескан во нејзе...
-развод............не ти препорачувам да го правиш, бидејќи е лошо за детето да расте без еден родител,
.
.
.
-подобра варијалнта е прво да го предупредиш, а после тоа да го пријавиш во центар за социјална работа во твојот град, со предупредување за развод доколку не се опамети. нема да му падни сеисто кога ќе оди на советување и да се црви таму....
-или пробај лажно да го направиш љубоморен, демек имаш некој ``пријател`` со кој баш во ``одредени`` моменти ти се јавува(ќе најдиш другар кој ќе ти помогни). Но ова можи да е меч со две оштрици и да се извади од памет

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Млада си, имаш многу можности.
Ми изгледа непоправлив шупак мажти.
Али ти си го знаеш.
Опција 1. дај му сериозно предупредување. Вака не може да иде. Или 100% ќе се мења или развод. Развод за него значи уште 16 години најмалку да ти плаќа најмалку 30% од неговите примања со судски налог. За него значи и да не живее со својата ќерка. И ти да си слободна. Значи не му одговара.

Тоа што те лажел дека го прави ради пари капак. И си се оправдува и си планира да си продолжи исто значи. Мислам дека 100% ќе продолжи да те изневерува со други во текот на годините. Според мене, најпаметно за тебе и за ќерката е развод.

Млада си, имаш можност да си најдеш и друг.

Член од
14 октомври 2017
Мислења
13
Поени од реакции
11
vi blagodara za vasite mislenja inace jas imam 22 god a toj ima 28 i najdov nekoi novi raboti vo negoviot novcanik deka se sprema na leto da zamini kaj neja so viza taja ziveela Australija i pravat dukumenti deka neje osuduvan i deka kaznite mu se podmireni se dogovaraja taja da dosla na 12 juni i posle 7 nedeli da zaminat zaedno ... ova navistina potpolno me skrsii.. mee razocara mnoguu sednav razgovarav za ova i mi veli deka moral da zamini tamu da rabotel ,6 meseci so neja bil samo za korist za da mu izvadi viza i deka nemal mene i kerka mu da ne ostavii... offf lugee se mi e vo glata poremetenooo a i kerka mi e malecka i neja si e zapostaviv a taja neje vinonvna za nisto ima saml 1 god :place::place::place:o_O

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.177
Поени од реакции
3.426
-или пробај лажно да го направиш љубоморен, демек имаш некој ``пријател`` со кој баш во ``одредени`` моменти ти се јавува(ќе најдиш другар кој ќе ти помогни). Но ова можи да е меч со две оштрици и да се извади од памет
Тоа тешко дека ќе помогне.
Опција 1. дај му сериозно предупредување. Вака не може да иде. Или 100% ќе се мења или развод. Развод за него значи уште 16 години најмалку да ти плаќа најмалку 30% од неговите примања со судски налог. За него значи и да не живее со својата ќерка. И ти да си слободна. Значи не му одговара.
Нема да плаќа кредит на банка па да му стават 30%,
по новиот закон што сакаа да го донесат или веќе го донеле, сакаат детето да има двојно старателство, што значи и двајцата родители ќе бида одговорни,
но и да речеме дека ќе го дадат на мајката, обично алиментацијата не е којзнае колку голема, ако се ќентре тешко дека и 5к ќе досудат (обично 3-4к), нормално зависи и колку заработува.

Kajgana Shop

На врв Bottom