Фан Клуб: Арсенал

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Викам ќе прочитам дека старион ќе си иде, коа глеам овие се карале тука кој е Крсте Петков Мисирков...

Пу јазк...

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.874
Поени од реакции
7.111
Има шпекулации за дечково, демек заинтерсирани сме биле да го купеме, секако како и уште 5/6клуба :D
:pos:

P

psychostasia

Гостин
Не знам за вас ама мене ми се свиѓа промената во формацијата. Одамна сметам дека беше потребна промена во нашата формација затоа што ни беше премногу статична играта со милион досадни додавања надвор од 16-ник. Вака барем на динамика добиваме.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Многу рано им текна на нашиве да играат.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Каква смешна утакмица,каков смешен гол и каква смешна ситуација со аутот.На Санчез му текна после 5 секунди да падне,ужас од глума.Лестер требаше три црвени да попијат,Беналуан,Хут и Фукс.
Наредно коло Тотенхем,мислам дека ние ке им пресудиме за титулата.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
За малце ќе му идеше на душа резултатов на Венгер кога излезе со 7 дефанзивци

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Незнам зошто ама некако имав цело време чуство дека ја контролиравме утакмицата. Прво пола пола ама второ освен крајот кога се сплеткаа цело време диктиравме темпо. Лестер ги научија истата тактика контра. Денес една контра не им успеа саглам.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.383
Поени од реакции
12.813
3-4-2-1 се спремаме за Алегри од наредна година.:icon_lol:

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Среќни 3 бода, добро издржаа на крај, формацијата си беше добра али Жиру и Ремзи да си играа од почеток ќе беше подобро. Со новава формација почнаа да даваат асални нафрлувања али не со Тео напред.
Нека се множат до крај победиве.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.182
Поени од реакции
13.460
Среќни 3 бода, добро издржаа на крај, формацијата си беше добра али Жиру и Ремзи да си играа од почеток ќе беше подобро. Со новава формација почнаа да даваат асални нафрлувања али не со Тео напред.
Нека се множат до крај победиве.
Јас сум повеќе за Велбек напред, некогаш е Саного 2 и промашува топки, ама за бркање пресинг за сечење топки дечково е институција, а реално многу често токму тоа му треба на Арсенал. Иако дефинитивно треба еден константен напаѓач, ама дур не му текне на некој да го купи јас со Велбек би идел како шпиц. И брз е плус знае да истрча на подавање, нешто што Жиру шанси нема, а Волкот често паѓа со форма.

T

Todd Solondz

Гостин
Килава победа. Иницијатива, посед, пасеви, корнери и без ниту една чиста шанса. Кружење околу шеснаесетникот 90 минути. Лестер имаа подобри шанси од нас, Мидлзбро исто минатото коло. Единствена придобивка од новиот систем е тоа што неможат да не фатат на пресинг пошто пола екипа сме дефанзивци. Напред сме јалови исто како и со 4-3-3. Пет меча немаме изгазено како што треба сезонава. Чудо ке биде ако завршиме со трофеј на крајот.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Второто не го глеав, ама затоа првото беше катастрофа.
Ме интересира за прво полувреме ако има некоја статистика на успешни додавања...
Ме изненади тоа што Алексис еве мислам веќе 2 утакмици врзува кај што игра многу лошо. Ај вчера може у второ бил подобар, ама у прво а добие он топка знаеш дека ќе проба да ја издрибла и одма ќе му ја земат...

P

psychostasia

Гостин
Исто беше и со Сити, веројатно нешто Венгер испробува тактички да одмараат прво и да се браниме повеќе па после во второ да настапиме убаво кога имаат помалку сила противниците. Санчез не е за ваква игра баш со неговото дриблање само успорува, поарно само да улетува во шеснаесетник и да добива топки од контри. Жиру вчера иако не го сакам беше добра и ризична измена, одма отвори простор и залепи двајца дефанзивци на себе ама катастрофалните подавања и тоа што е бавен ко желка можеше да значи и убава контра на противниците.
Не се сложувам баш дека имаа Лестер подобри шанси, тоа што ние не искористивме киксови е друго. Лестер играат многу дефанзивен фудбал и тешко е да направиш акција кога имаш 15-20 луѓе на четвртина терен и затоа не може да играме послободно. Кош имаше убава шанса да даде гол со глава, Џака шутна од 16ник, Санчез излета пред гол неколку пати и шутираше, Белерин убаво нафрлаше од десно, Озил се уфрли неколку пати за разлика од Лестер кои чекаа контри и прекини за да уфрлат некоја топка до Фукс и Хут. Убаво одигравме и мило ми е што конечно ја сменивме таа досадна формација.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
0-0 беше посакуван исход од дербито во Манчестер. Сега се е на нас. Доколку победиме се до крај, можеме да завршиме 4ти. Кикс кај Спарс, макар и нерешено значи фудбал без ЛШ за нас. Добро е што овај меч е сега, па доколку се изгуби подобро да звршиме надвор од местата што водат во ЛЕ. Барем ќе имаме свежи нозе, цела следна сезона.

Kajgana Shop

На врв Bottom