Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Очекував први да пуштат каталог и лани беа први.
За квалитетот на книгите и вкусовите не би многу дискутирал, ама за цените би.
Солени им се книгиве, реално трилериве што не ми фаќаат многу око и се` остало им вреди по 200-300 денари, со саемски попуст по 150-200 денари од книга.

Очекував први да пуштат каталог и лани беа први.
За квалитетот на книгите и вкусовите не би многу дискутирал, ама за цените би.
Солени им се книгиве, реално трилериве што не ми фаќаат многу око и се` остало им вреди по 200-300 денари, со саемски попуст по 150-200 денари од книга.
Јас пак имам впечаток дека девојчиња работат позади проективе и речиси сите книги им се љубовни, па така на таргет ја имаат таа млада женска читателска публика. Им недестигаат наслови кои би ја доловиле и останатата публика, која не е баш по трилерите! и по љубовните романи.

пи.ес. Мене ме разочара “Фатални желби“. Досадна книга и како да е пишувана од автор без инспирација. Ако на некого му е во план, би му препорачал да ја избрише. :)
пи.ес.ес. И “Крадачка на книги“ не е нешто посебно, голема реклама и тоа е тоа, но далеку е подобра од оваа погоре. Па ако некој не ја прочитал, а сака, нема да биде разочаран, но нема да ја прочита во еден залак, перспективата е добра, но некои ликови се претставени многу лошо. Веќе ако се сака да се прочита нешто за/од втората светска војна, покрај Ремарк, нека ја земе “Шиндлеровата листа“. Беше 350 ден. на сеамот на Матица. :)
пи.ес.ес.ес. Доста ги фалат и “Дете 44“ и “Раскажувачка“, исто опис на настани десени тој период, ако некој ги читнал, и ако сака, нека пише по некоја реченица за нив. :)

Јас пак имам впечаток дека девојчиња работат позади проективе и речиси сите книги им се љубовни, па така на таргет ја имаат таа млада женска читателска публика. Им недестигаат наслови кои би ја доловиле и останатата публика, која не е баш по трилерите! и по љубовните романи.

пи.ес. Мене ме разочара “Фатални желби“. Досадна книга и како да е пишувана од автор без инспирација. Ако на некого му е во план, би му препорачал да ја избрише. :)
пи.ес.ес. И “Крадачка на книги“ не е нешто посебно, голема реклама и тоа е тоа, но далеку е подобра од оваа погоре. Па ако некој не ја прочитал, а сака, нема да биде разочаран, но нема да ја прочита во еден залак, перспективата е добра, но некои ликови се претставени многу лошо. Веќе ако се сака да се прочита нешто за/од втората светска војна, покрај Ремарк, нека ја земе “Шиндлеровата листа“. Беше 350 ден. на сеамот на Матица. :)
пи.ес.ес.ес. Доста ги фалат и “Дете 44“ и “Раскажувачка“, исто опис на настани десени тој период, ако некој ги читнал, и ако сака, нека пише по некоја реченица за нив. :)

Да, точно е дека се девојчиња па затоа книгите се повеќето такви... за "Фатални желби" се согласувам и јас очекував многу повеќе од книгата, инаку од тие неколку трилери што ги имам прочитачно од кај нив без сомнение "Ејми ја нема" е најдобра ептен мрачна психологија и на секој би му ја препорачал, плус тоа не е скапа 270 ден. за 450 страни.

"Дете 44" ја читав лани и таа е околу 450 страни и во главно е ок, но јас не сум нешто по историски трилери ама тие што се љубители на таков тип трилери веројатно ќе им се допадне повеќе од мене.

А оваа "Раскажувачка" не знам на која книга точно мислиш, зошто колку што знам нема книга со таков наслов во нивно издание?

@Dumbledore

Како љубител на трилери, разочаран сум од тоа што се` издаваат под таква етикета. Се` некои евтини трилер-лимонатки од Америка, што проаѓаат кај просечен Американец.
Случајно имав шанса да ја прочитам ''Крадачка на книги'' и се разочарав, лоша книга, лоша, а сакам книги што опфаќаат тематика од ww2.

Јас ги скокам, секој саем. Единствено од кај нив ги прочитав Игри на гладните, сите 3, но земени од библиотека. Дури и за таа трилогија не би дал пари - по 300 ден. беше книга.

@Dumbledore

Како љубител на трилери, разочаран сум од тоа што се` издаваат под таква етикета. Се` некои евтини трилер-лимонатки од Америка, што проаѓаат кај просечен Американец.
Случајно имав шанса да ја прочитам ''Крадачка на книги'' и се разочарав, лоша книга, лоша, а сакам книги што опфаќаат тематика од ww2.
Toа е затоа што нашиот пазар е многу мал и луѓето се релативно слабо запознаени за нешто повеќе од „книгички кои се продаваат на аеродром“.
Има и новокомпоновани добри трилери, за жал ретко успеваат кај нас.

@Dumbledore

Затоа и ставив извичник после “трилери“. :)

Мене ми беше досаден филмот „Дете 44“, па затоа прашав дали некој ја прочитал книгата и дали му се допаднала. Ја сакав и “Потрага по Алјаска“од Грин. Филмот не е лош, но ми кажаа дека цел дел од оригиналот не е преведен, што малку ме разочара затоа што “Светот не е фабрика за исполнување желби“ (лош наслов) беше топ во секој сегмент. :)[DOUBLEPOST=1490613299][/DOUBLEPOST]
Да, точно е дека се девојчиња па затоа книгите се повеќето такви... за "Фатални желби" се согласувам и јас очекував многу повеќе од книгата, инаку од тие неколку трилери што ги имам прочитачно од кај нив без сомнение "Ејми ја нема" е најдобра ептен мрачна психологија и на секој би му ја препорачал, плус тоа не е скапа 270 ден. за 450 страни.

"Дете 44" ја читав лани и таа е околу 450 страни и во главно е ок, но јас не сум нешто по историски трилери ама тие што се љубители на таков тип трилери веројатно ќе им се допадне повеќе од мене.

А оваа "Раскажувачка" не знам на која книга точно мислиш, зошто колку што знам нема книга со таков наслов во нивно издание?
Мора да се признае дека многу се трудат околу кориците, преводот, менаџирањето, па и страната. Имаат најдобра веб страна во Македонија. (y)

Истото ми го рекоа за “Ејми ја нема“ и за „Скриена во најмрачниот агол“. Биде релативно добри е дека ќе ми се допаднеле. Ќе останат отворена карта, во секој случај.

http://www.goodreads.com/book/show/15753740-the-storyteller
Не сум ја читал, но доста ја фалат. Преведена е од Либрис. Само е скапа- 600 ден. Нека стават сочен попуст и можеби ќе ја купам. :)

Последно уредено:
https://issuu.com/kulturamk/docs/_______________2017

Ми тргна со каталозиве... еве и од Култура :)
Си го заборавила и каталогов со литература за деца. :D
https://issuu.com/kulturamk/docs/_______________2017________________

Гледам добар попуст имаат на Јас и ти од Аманити. Да не ја читал некој или знае каков е преводот.

Си го заборавила и каталогов со литература за деца. :D
https://issuu.com/kulturamk/docs/_______________2017________________

Гледам добар попуст имаат на Јас и ти од Аманити. Да не ја читал некој или знае каков е преводот.

Мислиш сум го заборавиЛ, машко сум :)
Да, добар попуст има, јас сакав да прашам од Харлан Кобен дали го има некој читано трилерот да каже впечаток?

Не знам како не им здосади на овие од Сакам книги со години наназад да ги продаваат оние Го сакам Лондон, Париз, Лас Вегас итн, како и книгите од Џули Џејмс.
За квалитетот на книгите не ми се дискутира, има многу што се палат на лесна литература, али дај нека сменат малце, ваљда имаат избор од понови книги да издаваат. А цените им се високи, ко и секогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom