Ај со почеток. Ти играш CS 11 години? Јас играм 16, од верзија 1.1. Прилично сигурен сум дека многу подетално знам не само за кантер, туку за сите игри од Valve затоа што ги имам играно сите. Сите игри на Source енџинот е CPU интензивни, т.е. многу повеќе го користат процесорот од графичката. Ако на било која игра деталите и графиката ти е на low - скоро секогаш графичката ќе ги достигнува максимумот на фрејмови. Што значи останува само процесорот да работи. Тебе процесорот ти е океј, и затоа вадиш толку FPS. Стави и послаба графичка ако сакаш, на таа резолуција и тие детали нема да ти смени ништо.
И бев специфичен во одговорот дека ако смениш графичка нема да ти смени. Не спомнав процесор, затоа што процесорот игра улога. Графичката многу малку.
1000 конфиг фајлови нема да ти помогнат ако имаш слаб процесор.
Колку сум кежуал ако не ме сфати според годините поминати со CS, види ја
мојата конфигурација и дали е наменета за casual играње. А, да, и
ранкот. Ептен ми е casual.
И среќа моја што се разбирам повеќе од нив па знам дека не само што нема никаков бенефит да играш на 4:3 very low, туку дури играш со хендикеп така. Додуша и самите играчи го знаат тоа, ама не сакаат да се тргнат од лошите навики. Освен очигледниот хендикеп во FoV, го имаш и ова: