Да, ако фактиве ги вадиш од газот.
Истава графичка со i3 4150 ми вадеше 150 стабилно ФПС, варираше од 150 до 200. Не викам дека не е доволно ама пак е помалце. Пошто имам монитор со native резолуција од 1440х900, кога ќе играм на таа резолуција вади уште помалце фрејмови или има големи дропови и се осеќа кога ќе засецка малце. На 1024х768 нема никаков проблем. На i7 пример немам проблем со резолуција, без разлика дали е 1440х900 или 1024 ама пошто играм кантер повеќе од 11 години неможам да се навикнам да играм на било што друго освен 4:3 ратио.
А уживај дека ќе вадиш толку фрејмови со графичка стара 10 години или процесор. Другпат место да изиграваш вицкаст, пробај и играј на послаби компјутери, тестирај па изволте демантирај ме со факти. Многу мразам кога кежуал типови ко тебе што фураат кантер на High ќе фатат да ми се докажуваат за игра која ја играм повеќе од 11 години и имам пробавно све што може да се проба. За кантер има милион твикови од config до launch options за тие што играат компететивно и што им е потребно стабилно ФПС. За тие кежуал типци ко тебе, играј си на хај на најака резолуција никој не ти брани. Не се будали сите професионалци што имаат конфигурации од 4000 евра само куќиште што играат на 4:3 и све на very low. Ама пак ќе речам, или не си информиран или си нуб што сака да изиграва паметан а притоа нема ништо прочачкано.
@acereal
Пиши ми цела конфигурација али со тој процесор и особено со таа графичка, толку треба да ти вади. Тебе процесорот не ти е проблем, иако е стар сепак е 4 со 4 али таа графичка дефинитивно те кочи многу. 610 е буџет графичка, па не е ни буџет ептен фушерајска графичка е така да нека не те чуди, ја имам друг компјутер со ГТ 630 графичка и вади исто ФПС како твојот компјутер само што е во комбо со i3 4150. Пробај во launch options со -high -threads 4 +cl_forcepreload 1, за последното најди и смени го и во конфиг или додај го во autoexec. Ќе ти помогне многу затоа што целата мапа ќе ја лоадира на почетокот, ќе имаш поспор лоад тиме на почеток али целата мапа ќе ја имаш и би требало да имаш постабилно и подобро фпс. Али пак ќе ти кажам, таа графичка е бетер и од оние од Интел што идат со процесорот.
И ова обавезно,
https://www.youtube.com/watch?v=-CzDk5_BpKg