Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Колку само ќе смениш мислење коа ќе ги видиш Дензел Вашингтон и Виола Дејвис во Fences. :D
Не сум го гледал овој, ама штом имаше номинација за Оскар за Flight може да добива во секој филм што ќе се појави.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Вашингтон нема конкуренција засега. Единствено од Манчестер, го немам гледано уште, ама тешко.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Demolition>>>>>Manchester By The Sea
Не верувам дека ќе земе Best Picture, ама ќе видиме, све бива по тоа Оскарите.
Ќе се согласам со Златко само за тоа дека Мишел Вилијамс беше многу сугестивна во улогата и само таа успеа да ми ја мрдне апатијата од место. Искрено, како за драма многу малку емотивен стимул добив од филмов, може да се каже дека i didn't give a shit за ликовите, ниту се поврзав со некој, ниту ми беше гајле за било кој од нив. Дијалозите исто така беа многу тапи и неинтересни, и со себе не носеа ниту длабочина ниту симболика, а доколку носеле, јас не ја видов. Во секој случај ако мене ми избегала, на @wicked_1 сигурно нема, па ќе му оставам нему да се позанимава со тој дел.
Номинациите сметам дека му се заслужени, и покрај тоа што мене лично не ми се допадна и не се поврзав со него, бидејќи сепак многу убава претстава е на отуѓеноста во фамилијата, личната трагедија, справувањето со истата и убивањето на емоции за целта да се преживее.
Би било убаво некој да собере Оскар во категориите за Support/Lead, меѓутоа overall не е за статуетката за Best Picture.

Kisses.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.700
Поени од реакции
34.232
хехе овие letterboxd само за pro корисници направиле можност за import на листи
може од imdb export да се направи па после import тука ама го направиле само за тие што платиле
педери

на listal.com си направив акаунт import без проблем се прави дури и на рејтинг направи импорт
овие летербокс пари бараат, нема пари на ви еден бокс
Go zaebaa whatto za nekolku dena samo

Screenshot_20170212-121105.png

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Да правам профил на летербокс додека го имаат ова...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
@wot веројатно знаеш за опцијата crop :)
Навистина @wot, требаше да не лишиш од релативно убавата девојка в ќош, и мислам дека приватноста на Ивана Петрович и Филип Милчев е загрозена.. не знаеме каде се, но знаеме дека се заедно.
Ова се премногу детали.
Одам да импортирам на ЛБ, ама којзнае шо ќе се деси со дупликати а-у?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.700
Поени од реакции
34.232
Manchester by the Sea
Nominated for 6 Oscars.

Top Rated Movies #220

Another 98 wins & 218 nominations.

Па момци... we had a good run. (По)модераторството му го оставам на whatto, подфорумот ќе ми фали а можеби малку и филмовите in general, ама ќе си цртам свои филмови во кал со стапче и ќе се обидам повторно да бидам среќен. И ќе си измислам свои награди и се ќе биде in the realm of possibilities. Ако некад на некој јубилеј се потсетете на мене и ве прашаат what pushed him over the ledge, неодлучно но малку одлучно одговорете глумата на "Афлек братот кој знае да глуми од двајцата" или номинацијата (vaguely da ne znaat na koja mislite, implying site za filmov). Никогаш не се знаеше со него.

S

sim4e

Гостин
Еве јас ќе пробам. Значи постот на малото ќофте може да се разгледува на два начина. Како изблик на фрустрација поради позитивните критики, номинации и награди за филмот, кој, според вот, е ужасен и не ги заслужува.
Или пак, како израз на неговата фасцинација од филмот и глумата на Афлек, кои се неповторливи и никаква награда дадена од човекот не може да им биде достојна на нивната магија.
Се разбира, и двете варијанти на овој толку загадочен и двосмислен пост се точни, ако ги доживувате како такви. И тоа мајстор на пишаниот збор како вот многу добро го знае.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
^За тие што сакаат решение на „мистеријата“:
Патем,
Препорака за A Monster Calls.
Филм кој не се плаши да ни раскаже една приказна на малку поразличен начин, доловувајќи важна животна филозофија.
"There is not always a good guy. Nor is there always a bad one. Most people are somewhere in between."
Холивуд .!.
Espana <3

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom