како не ве мрзи да ги ставате филмовине на летер, направив акаунт и кога ќе ми текне на илјадниците филмови што ги имам изгледано дека мора да ги ставам еден по еден се откажав и од летер и од све.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
жртвуваш неколку саати во неколку дена и после си рааткако не ве мрзи да ги ставате филмовине на летер, направив акаунт и кога ќе ми текне на илјадниците филмови што ги имам изгледано дека мора да ги ставам еден по еден се откажав и од летер и од све.
Шо фестивал е тоа,дај некое инфо?Ќе оди некој на фестивалов на Британски филм?
Шо фестивал е тоа,дај некое инфо?
![]()
ФЕСТИВАЛ НА НОВ БРИТАНСКИ ФИЛМ
16– 19 ФЕВРУАРИ 2017 | МЛАДИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР
Придружете ни се на PlayUK, единствен меѓународен фестивал кој го слави британскиот филм. Од 16 до 19 февруари, публиката во шест градови во регионот ќе може да проследи десет премиери на филмови на британски автори, кои привлекуваат големо внимание на најпознатите филмски фестивали во светот.
Почнувајќи со „T2 Треинспотинг“ на отворањето на фестивалот, во период од четири дена илјадници страствени љубители на киното ќе имаат можност да ги доживеат најдобрите современи британски играни и документарни филмови.
Со своето силно влијание врз нашиот секојдневен живот и на начинот на кој зборуваме и се шегуваме, британската кинематографија со децении претставува единствен феномен во глобалната современа култура. Таков феномен заслужува несекојдневен формат.
Фестивалот PlayUK се одржува истовремено во шест градови од регионот, со прикажување на десет филмски премиери точно во исто време во Скопје, Белград, Подгорица, Призрен, Сараево и Тирана - ширејќи го британскиот филмски жагор низ целиот регион.
Програма
However, as one reviewer has already alluded to, the film feels like it is desperate to say something, but ultimately says very little.
Бооооо, тапаNocturnal Animals тапа. Како да се брзало да се направи. Талентот на Џејк и Ејми потрошен за џабе.
Филмот очајнички се обидува да синхронизира две приказни.
И многу јасно дека ова ќе го прочитам уште во првото review
Како малце кажува? Супер си ја доловува поентата. Добра relationship приказна а и добар трилер во исто време. Естетски преубав а и јака детализација во кадри.Nocturnal Animals тапа. Како да се брзало да се направи. Талентот на Џејк и Ејми потрошен за џабе.
Филмот очајнички се обидува да синхронизира две приказни.
И многу јасно дека ова ќе го прочитам уште во првото review
Како малце кажува ќе го прашаш ривјуерот.Како малце кажува? Супер си ја доловува поентата. Добра relationship приказна а и добар трилер во исто време. Естетски преубав а и јака детализација во кадри.
Почетната сцена што нема никаква врска со филмот и е ставена само затоа што режисеров се занеусва дека е Дејвид Линч?
https://letterboxd.com/colonelmortimer/film/toni-erdmann/