Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво другари јас сум бруцош сакам да аплицирам за уса и имам положено 4/4 дали положените предмети се клучен фактор или ипак може пак да не добијам виза поради некоја друга причина?
Фала ви :D

Повеќето што ги имаат сите предмети положено од прва година ги пуштаат, ама сепак не е клучен фактор, има и такви кои ги одбивале...

Дали ако не ја пуштат другарка ми, и ако во амбасада кажам да не ми ја одобрат визата бидејќи пред тоа неа не ја пуштиле, дали после од агенција би ми ги вратиле парите?
Бидејќи тој од агенцијата ми кажа дека ако така се каже во амбасада, наместо Denied за визата пишуваат дека е уствари откажана од страна на пријавувачот и со тоа не се враќаат парите од агенција.

Последно уредено:
Дали ако не ја пуштат другарка ми, и ако во амбасада кажам да не ми ја одобрат визата бидејќи пред тоа неа не ја пуштиле, дали после од агенција би ми ги вратиле парите?
Бидејќи тој од агенцијата ми кажа дека ако така се каже во амбасада, наместо Denied за визата пишуваат дека е уствари откажана од страна на пријавувачот и со тоа не се враќаат парите од агенција.
Парите посекско не ти се враќаат, без разлика дали ти си ја откажала визата или те одбиле. Трошоците се тие. Првата рата од агенција+ SEVIS+ виза се неповратни трошоци.

Искуство од Mission Point, Mackinac Island? Има некој што бил или планира да иде годинава? :)

Дали има некој студент од на медицински ојдено на ова work & travel? Во смисла дали се престигнува со испитите и се останато? :ROFLMAO::ROFLMAO:

Има некоја информација кога ќе биди интервјуто за ВИЗА?? Во Коузон ми рекоја дека ако платам сега за отприлика 4 недели ќе ми биди интервјуто?? Вистина??

Дали има некој студент од на медицински ојдено на ова work & travel? Во смисла дали се престигнува со испитите и се останато? :ROFLMAO::ROFLMAO:
Две години по ред студенти од стоматологија на Кирил и Методи имав цимери , плус јас сум на университетот Гоце Делчев ( задолжителни завршни испити ). Значи може да се оди, но зависи од тебе.
Има некоја информација кога ќе биди интервјуто за ВИЗА?? Во Коузон ми рекоја дека ако платам сега за отприлика 4 недели ќе ми биди интервјуто?? Вистина??
Некаде после 20ти Март почнуваат и најчесто прво одат они кои имаат Self-Placed аплицирано. Исчисти ги давачките спрема агенцијата зошто може да те кочат поради тоа, инаку за интервју во април ти е најсигурно дека ќе те викнат

A за апсолвенти што е најпаметно?
Да се остави некој испит или? :|

A за апсолвенти што е најпаметно?
Да се остави некој испит или? :|
Нема некое правило. Пред две години, аплицираа колеги-апсолвенти со сите положени, тројцата добија еден беше одбиен.

Некој што работел како barback (помошник шанкер), на колку бакшиш да се надевам...На процент од вкупниот бакшиш или колку ке се сожали шанкерот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom