Најбољи менаџер?
Според мене најдобар менаџер е менаџер кој знае да се прилагоди на секаква ситуација и во секоја средина, рецимо Фергусон со Браун, Ошеј, Парк, Валенсија освојуваше титули од играчиве направи тимиште кое газеше се пред себе, не бараше да му се доведуваат најпреспеективни играчи платени со баснословни суми, Мурињо исто така во Порто, Интер, Челси прв мандат, направи тим кој што тешко губеше утакмици плус тактички ги кинеше противниците.
Додека Гвардиола, лесно е во Барселона да тренираш тим кога ги имаш во животна форма Чави, Иниеста, Бускетс, Пујол, Дани Алвеш и моментално најдобар играч на планеетава, плус тактички ништо не смени туку ја продолжи играта на Барселона која што ја играат последните 20 години, во Баерн со еден озбилен противник и купени најдобрите играчи од Германија исто така според мене не направи ништо посебно, немој сега да ми се избаци некој и да ми каже дека и Енрике е одличен менаџер или Зидан... Во Англија е друга работа, неможеш со неухранети и играчи да освојуваш титула, можеш да победуваш на неколку утакмици по ред но потоа стигнува уморот, бидејќи и екипите од долниот дел на табелата се борат до крај и немаат респект према никого и на крај грешката на Гвардиола е место тој да се адаптира на тимот кој што го има и делумно избра кој што брои повеќе од 20 играчи, тој пробува тимот да се адаптира на неговите замисли кои што очигледно во Англија непроаѓаат.