Ти реков. Не знам зошто ама овие странциве што имаат наши филмови снимано во екс-ју ми се многу подобри од еден Љубиша Георгиевски, Гапо, Османли. Волча ноќ и Виза на злото на Штиглиц, Солунските атентатори и Мис Стон на Жика Митровиќ. Каде по дождот на Слијепчевиќ. Поради тоа сакам и Малиот човек (Mali covek) на Цукулиќ да го најдам, али нигде го нема досега. Иако и од нашиве имаат излезено добри филмови како Цената на градот, Мементо..
Го има Каде по дождот од Наша тв снимка на тракермк. И доста солиден квалитет е. Не ми е листата тука, ама од тие што ги нема нигде на нет се: Малиот човек, Јужната патека, Оловна бригада, Маклабас (иако за овој не сум сигурен) и поновиве од 2015 што се излезени.
П.С. го има од прееска и Војната заврши на Митко Панов од 2010. Проблемот е што филмот е на албански, а без превод. Ако знае некој албански добро ќе биде да го преведе.[DOUBLEPOST=1479910836][/DOUBLEPOST]Инаку Злате што викаш во Кинотека да се купи, да, ги има тие реставрираните. Ама еден филм да купиш е 500че. Треба 30 бубрези да продадам за да си ги купам сите.