Хахахахахане.
Da bides fraer na forum so skrieno ime i sl. treba da si devojce, ve citam i si velam e toa e toa sto ni trebase za dobra kritika i da se napravi fantasticen film.No nejse, se pravi spored toa sto se moznostite i sl. Zosto vie ne vizite so kola po krivinte od Strumica do Stip so 170km na cas. ? Znam , ke mi odgovorite patot e los, zosto ne studiravte vo Francija ili pak vo Anglija, ke mi odgovorite deka ste nmale moznost. Moeto mislenje za vas e korektno, eve ve povikuvam da dojdete na 19ti Noemvri premiera na filmot Ustav na Hrvatska, ke vi dodelam gratis bilet i sl. samo ostavete mi podatoci. toj film vo rezervarot nosese nasi 10filma. nemozevme so golema brzina da se dvizime, los e patot. No sepak ke kazam deka ovoj film ne za dzabe go gledaa na 19 000 gledaci, dosega eden od pogledanite makedonski filmovi.
Натали олади малку, не си у 19ката на кафе. Тука дискутираме со одреден степен на култура, секој смее да со го пише мислењето и не се напаѓаме лично туку со аргументи. И верувај, не само јас, или ете shawn spencer, туку фрли камен у екран и кого ќе погодиш член тука на темава има изгледано, да, 4 филмови. Минимум. Пати. Помножено со твоите. И уште една глупост од постот да искоментирам пред да преминам на главно, јас ете немав гага и сеа да ме прашаат радо би ги свиткал тие 150 денари у топче и би ги фрлил по глутницата кучиња бездомници по центарот шо ги закачаат луѓето со точаци. Многу поинтересно искуство ќе ми беше навистина отколку таа абоминацијата што сруши рекордна гледаност у Струмица.
Доказ било. Најгледан филм у Струмица. Мозочен удар добивам. Не ми се смируваат тиковите по фаца. Форест Витакер око добив. Жити се кажи кој последен филм си го гледала кај нас? На стари наши филмови три дена по ред бев сам у сала со женска ми, се сликав од очај. Кај беа струмичани на Среќна Нова, на Три Ани, на Медена Ноќ...? Или у сала на претстави? Која е последната твоја гледана ако го одземеме Ристо Шишков? На кино, театар, изложби редовно одат 30 луѓе. Толку е таа култура. И сеа аргумент ми кажуваш доказ најгледан филм у Струмица?
Помодарство. Секој што слушнал отиде оти цел град отиде. Да се сликат, инстаграмот ми го поплавија. Побогу децата ни ги уназадија бидејќи од школо ги носеа, со организација со сè. 90 посто да ги пуштиш сами нема да знаат кај се наоѓа салата, пред мене седеа две баби кои се помочаа од смеење кога покажаа цицка. 90 посто од луѓето беа првпат стапнале у сала. Од истите причини што и филмот е толку фален, бидејќи им ја снимиле куќата, децата им се статисти и да не заборавиме бидејќи ееееептен ни е при срце, филмот е за нашите 5 струмички студенти. Пу пу кокошките да го серат тој што ќе се осуди да го оцени лошо. Недајбоже нели...
Да прочитал повеќе пред да коментира? Зошто?!?! Бидејќи беше ултра површен и ништо не прикажа како што треба, ни приказната, ни студентите, ни што се случило. Зарем не му е тоа функцијата? Повеќе луѓе кај нас знаат што се случило од песната на Гоце Арнаудов отколку што ќе дознаат од филмот. А тоа впрочем, кажува многу. Локал патриотизмот ме угуши таа недела на прикажување, ди евентот на годината, најрекордно гледаниот филм во Струмица!!! Абе... хаос.
Филмот би го избришал ја од постоење.
И тоа само ради ноар шмекот. Сите знаете на што мислам.