Хахахахахане.
Натали олади малку, не си у 19ката на кафе. Тука дискутираме со одреден степен на култура, секој смее да со го пише мислењето и не се напаѓаме лично туку со аргументи. И верувај, не само јас, или ете shawn spencer, туку фрли камен у екран и кого ќе погодиш член тука на темава има изгледано, да, 4 филмови. Минимум. Пати. Помножено со твоите. И уште една глупост од постот да искоментирам пред да преминам на главно, јас ете немав гага и сеа да ме прашаат радо би ги свиткал тие 150 денари у топче и би ги фрлил по глутницата кучиња бездомници по центарот шо ги закачаат луѓето со точаци. Многу поинтересно искуство ќе ми беше навистина отколку таа абоминацијата што сруши рекордна гледаност у Струмица.
Доказ било. Најгледан филм у Струмица. Мозочен удар добивам. Не ми се смируваат тиковите по фаца. Форест Витакер око добив. Жити се кажи кој последен филм си го гледала кај нас? На стари наши филмови три дена по ред бев сам у сала со женска ми, се сликав од очај. Кај беа струмичани на Среќна Нова, на Три Ани, на Медена Ноќ...? Или у сала на претстави? Која е последната твоја гледана ако го одземеме Ристо Шишков? На кино, театар, изложби редовно одат 30 луѓе. Толку е таа култура. И сеа аргумент ми кажуваш доказ најгледан филм у Струмица?
Помодарство. Секој што слушнал отиде оти цел град отиде. Да се сликат, инстаграмот ми го поплавија. Побогу децата ни ги уназадија бидејќи од школо ги носеа, со организација со сè. 90 посто да ги пуштиш сами нема да знаат кај се наоѓа салата, пред мене седеа две баби кои се помочаа од смеење кога покажаа цицка. 90 посто од луѓето беа првпат стапнале у сала. Од истите причини што и филмот е толку фален, бидејќи им ја снимиле куќата, децата им се статисти и да не заборавиме бидејќи ееееептен ни е при срце, филмот е за нашите 5 струмички студенти. Пу пу кокошките да го серат тој што ќе се осуди да го оцени лошо. Недајбоже нели...
Да прочитал повеќе пред да коментира? Зошто?!?! Бидејќи беше ултра површен и ништо не прикажа како што треба, ни приказната, ни студентите, ни што се случило. Зарем не му е тоа функцијата? Повеќе луѓе кај нас знаат што се случило од песната на Гоце Арнаудов отколку што ќе дознаат од филмот. А тоа впрочем, кажува многу. Локал патриотизмот ме угуши таа недела на прикажување, ди евентот на годината, најрекордно гледаниот филм во Струмица!!! Абе... хаос.
Филмот би го избришал ја од постоење.
И тоа само ради ноар шмекот. Сите знаете на што мислам.
Не. Проверуваме што излегло македонско, пошто едно македонските филмови се реткост, друго убавите македонски филмови уште повеќе. Од друга страна мора човек да гледа и глупави филмови, за да оние убавите му бидат уште поубави.
Повеќето што се јавуваат на овој форум и шират говор на омраза против моментно (а богами ќе стане и на сите времиња) најгледаниот македонски филм ЗЛАТНА ПЕТОРКА се луѓе кои ни се познати. Бездарници. Седат и пишуваат омрази наместо да направат некои добро дело. Да напишат некоја добра песна. Да направат добра претстава. Или добар ден да кажат. Но тие нам ми се многу познати. Да се јават со име и презиме, барем сериозно ќе ги сфатиме. Ние ги знаеме нивните фантомски профили. Ги знаеме сите од Струмица, од Скопје и отаде секаде – тоа се критизери без причина. Не можат долго да се отрезнат од ефектот на гледаност на овој филм, зад кој се крие КВАЛИТЕТ. Како не ви е срам бе? Па знаеме кои сте бе! Знаеме кој се крие зад вашите профили, што мислите, не знаеме? Што направивте вие со овој негативизам од како сте родени? Не ви чини ништо? А на авторите на ЗЛАТНА ПЕТОРКА ќе им се фатите за јајцата. Од завист, злоба и кукавичлук, нема да се оправите долги, долги години. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е пример за одличен филм признаен и дома и во странство. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е еден од 5-те најдобри македонски филмови на сите времиња и не можете да го преболите овој факт! А вие хејтајте, хејтајте и понатаму... Ебави племето гадно блогерско!!![DOUBLEPOST=1478621636][/DOUBLEPOST]
А не ми е јасно зошто уште го гледате?
Проверувате да не случајно лажат (заговори братќе) другите ДЕСЕТМИНА што веќе пишаа дека филмот е лош да не речам катастрофален?
Повеќето што се јавуваат на овој форум и шират говор на омраза против моментно (а богами ќе стане и на сите времиња) најгледаниот македонски филм ЗЛАТНА ПЕТОРКА се луѓе кои ни се познати. Бездарници. Седат и пишуваат омрази наместо да направат некои добро дело. Да напишат некоја добра песна. Да направат добра претстава. Или добар ден да кажат. Но тие нам ми се многу познати. Да се јават со име и презиме, барем сериозно ќе ги сфатиме. Ние ги знаеме нивните фантомски профили. Ги знаеме сите од Струмица, од Скопје и отаде секаде – тоа се критизери без причина. Не можат долго да се отрезнат од ефектот на гледаност на овој филм, зад кој се крие КВАЛИТЕТ. Како не ви е срам бе? Па знаеме кои сте бе! Знаеме кој се крие зад вашите профили, што мислите, не знаеме? Што направивте вие со овој негативизам од како сте родени? Не ви чини ништо? А на авторите на ЗЛАТНА ПЕТОРКА ќе им се фатите за јајцата. Од завист, злоба и кукавичлук, нема да се оправите долги, долги години. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е пример за одличен филм признаен и дома и во странство. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е еден од 5-те најдобри македонски филмови на сите времиња и не можете да го преболите овој факт! А вие хејтајте, хејтајте и понатаму... Ебави племето гадно блогерско!!![DOUBLEPOST=1478621786][/DOUBLEPOST]
Ако вашата карта била на гага не значи дека и со останатите е така.
И филмот стекна рекордна гледаност,доказ ви е тоа што е најгледаниот филм во Струмица.
Се гледа дека не сте доволно информирани за случката од 1951, всушност вашите сознанија се од рекла казала муабети па затоа би ви препорачала да прочитате уште малце па тогаш без сомнение ќе го разберете филмот зошто сега засега очигледно го немате.
Статистите биле аматери, пааа thanks god затоа и се СТАТИСТИ. И еве уште нешто за кое не сте информирани доволно, повеќето од нив се доброволни ученици од средно училиште во Струмица.
А јас колку филмови имам изгледано во овие неколку години не се сомневам дека вие немате толку цел живот. И нели рекле ским си такав си, па ако другар ви има изгледани 2 не е за чудо вие да имате 4.
Bravo Naaatali!
Треба да ги сотреме овие бездарници и ѓаволи!
Ни ги бришат позитивните коментари за филмот, а еве што им напишавме ние:
Повеќето што се јавуваат на овој форум и шират говор на омраза против моментно (а богами ќе стане и на сите времиња) најгледаниот македонски филм ЗЛАТНА ПЕТОРКА се луѓе кои ни се познати. Бездарници. Седат и пишуваат омрази наместо да направат некои добро дело. Да напишат некоја добра песна. Да направат добра претстава. Или добар ден да кажат. Но тие нам ми се многу познати. Да се јават со име и презиме, барем сериозно ќе ги сфатиме. Ние ги знаеме нивните фантомски профили. Ги знаеме сите од Струмица, од Скопје и отаде секаде – тоа се критизери без причина. Не можат долго да се отрезнат од ефектот на гледаност на овој филм, зад кој се крие КВАЛИТЕТ. Како не ви е срам бе? Па знаеме кои сте бе! Знаеме кој се крие зад вашите профили, што мислите, не знаеме? Што направивте вие со овој негативизам од како сте родени? Не ви чини ништо? А на авторите на ЗЛАТНА ПЕТОРКА ќе им се фатите за јајцата. Од завист, злоба и кукавичлук, нема да се оправите долги, долги години. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е пример за одличен филм признаен и дома и во странство. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е еден од 5-те најдобри македонски филмови на сите времиња и не можете да го преболите овој факт! А вие хејтајте, хејтајте и понатаму... Ебави племето гадно блогерско!!![DOUBLEPOST=1478621818][/DOUBLEPOST]
Златко нормално со овации, што мислиш каква публика го гледаше филмот и кој се оди на отворање и затворање на тој фестивал (само на прв и последен ден неможеш да најдеш карти пошто само тогаш ја полнат салата со гратиси и со покани на некој што треба да биди виден таму и да се појави во незнам што, а појма нема зошто е таму и што треба да гледа) ? Во текот на цела недела во голема сала на проекциите што се во официјална конкуренција имаш 5-10 луѓе во сала што собира 600 . Премија ти е ако имаш повеќе од 20 луѓе на тие проекции, од кои постојани 5 луѓе ти се од жирито.
Повеќето што се јавуваат на овој форум и шират говор на омраза против моментно (а богами ќе стане и на сите времиња) најгледаниот македонски филм ЗЛАТНА ПЕТОРКА се луѓе кои ни се познати. Бездарници. Седат и пишуваат омрази наместо да направат некои добро дело. Да напишат некоја добра песна. Да направат добра претстава. Или добар ден да кажат. Но тие нам ми се многу познати. Да се јават со име и презиме, барем сериозно ќе ги сфатиме. Ние ги знаеме нивните фантомски профили. Ги знаеме сите од Струмица, од Скопје и отаде секаде – тоа се критизери без причина. Не можат долго да се отрезнат од ефектот на гледаност на овој филм, зад кој се крие КВАЛИТЕТ. Како не ви е срам бе? Па знаеме кои сте бе! Знаеме кој се крие зад вашите профили, што мислите, не знаеме? Што направивте вие со овој негативизам од како сте родени? Не ви чини ништо? А на авторите на ЗЛАТНА ПЕТОРКА ќе им се фатите за јајцата. Од завист, злоба и кукавичлук, нема да се оправите долги, долги години. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е пример за одличен филм признаен и дома и во странство. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е еден од 5-те најдобри македонски филмови на сите времиња и не можете да го преболите овој факт! А вие хејтајте, хејтајте и понатаму... Ебави племето гадно блогерско!!![DOUBLEPOST=1478621850][/DOUBLEPOST]
...а ваму по медиумиве пишуваат како со овации бил поздравен филмот.
Повеќето што се јавуваат на овој форум и шират говор на омраза против моментно (а богами ќе стане и на сите времиња) најгледаниот македонски филм ЗЛАТНА ПЕТОРКА се луѓе кои ни се познати. Бездарници. Седат и пишуваат омрази наместо да направат некои добро дело. Да напишат некоја добра песна. Да направат добра претстава. Или добар ден да кажат. Но тие нам ми се многу познати. Да се јават со име и презиме, барем сериозно ќе ги сфатиме. Ние ги знаеме нивните фантомски профили. Ги знаеме сите од Струмица, од Скопје и отаде секаде – тоа се критизери без причина. Не можат долго да се отрезнат од ефектот на гледаност на овој филм, зад кој се крие КВАЛИТЕТ. Како не ви е срам бе? Па знаеме кои сте бе! Знаеме кој се крие зад вашите профили, што мислите, не знаеме? Што направивте вие со овој негативизам од како сте родени? Не ви чини ништо? А на авторите на ЗЛАТНА ПЕТОРКА ќе им се фатите за јајцата. Од завист, злоба и кукавичлук, нема да се оправите долги, долги години. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е пример за одличен филм признаен и дома и во странство. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е еден од 5-те најдобри македонски филмови на сите времиња и не можете да го преболите овој факт! А вие хејтајте, хејтајте и понатаму... Ебави племето гадно блогерско!!![DOUBLEPOST=1478621895][/DOUBLEPOST]
Од филмовите во компетиција што беа не успеав да глеам ништо затоа што немав време и имав обврски освен Сиераневада тој романскиот каде и ние сме копродукција, режисерот е многу напорен
ако ги издржиш првите 30-40 мин тераш до крај. Од кратките филмови во компетиција ги глеав сите, доста добри и интересни филмчиња имаше. Од МАК ПОИНТ изгледав се. Бев на мастер класови на легендарниот Карпо Година (кој веќе некако е многу стар и ме разочара тоа што го предаваше ако може да се нарече така, само филмови пушташе и слабо дискусија направи) и на добитникот на камера 300 за животно дело, кинематографот Џон Сил, одличен беше и 2 часовното предавање за неговата работа во еден куп успешни проекти и оскаровски филмови.
Перформансот отворањето како и да го наречам тоа и тој тип на отварање се има случено на отварање на филмскиот фестивал во Карлови Вари пред 15-20 години исто со гол маж и гола жена на сцена, играње и правење кореографија со тие црвени ленти али со мн добра поента полека се креваа и од горе се спушта кристалниот глобус и го допираат, сето тоа добро изгледаше и имаше некаква поента. Е сеа кога сме кај отворањето на овај фестивал со Здравко гол на сцена ( не му е прв пат, а и само тоа го знае тој на сцена) и компанија што уште го трпи Мартин, а полека си наоѓа и млади деца средношколци за послушници си прави што сака. Скокање, рипање, пак играње со тие црвени ортоми и копирање на нечија работа во сосем негативен контекст или во нешто што нема никаква поента незнам што да кажам. Не е дослдено на фестивалот и на институцијата што ви го финансира, главни покровители на фестивалот ти е се Агенција за филм со 130тина илјади евра и претседателот на државата. Е сеа пријатели, како сите што се прават многу паметни, најпаметна работа ќе биде агенцијата во година да му го скрати на пола буџетот истото и со сите поддржувачи па да видиме колку и како ќе се реализира фестивалот. На целиот фестивал едвај еднаш дали ја спомнаа агенцијата за филм билокаде, освен што си стои лого на каталог и рекламни материјали и што директорката имаше една панел дискусија за копродукции на балканот.
Мартин со перформаност многу добро се гледа како плука и омаловажува се пред него, без никаква почит кон никого, од околу актерите или тие што се појавуваат на сцена може да видите која класа на актери се 4та или пониска ако постои од тоа. Актери и луѓе што познаваат театар и работеле таму, одамна имаат кренато раце од Мартин (принципот на работа му е не баш сјаен, алкохолот има големо влијание), пошо тој на почетокот направи 2 претстави во кои ајде пресно дипломирани и млади актери се уклопија со него и направија што направија, успешно не велам не али издржано.
Околу публиката на фестивалот за студенти, ученици и пензионери мислам дека беше и бесплатно да влегуваат само со идентификација соодветна. Фестивалот беше презаситен со филмови, а битола искрено нема толку голема маса и публика да присуствува секој ден од 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 часот на филмови, а и секој нормален човек нема концентрација за тоа да го издржи, сепак добро е да си направиш план од почеток на фестивалот и да гледаш филмови што сакаш да ги изгледаш.
Повеќето што се јавуваат на овој форум и шират говор на омраза против моментно (а богами ќе стане и на сите времиња) најгледаниот македонски филм ЗЛАТНА ПЕТОРКА се луѓе кои ни се познати. Бездарници. Седат и пишуваат омрази наместо да направат некои добро дело. Да напишат некоја добра песна. Да направат добра претстава. Или добар ден да кажат. Но тие нам ми се многу познати. Да се јават со име и презиме, барем сериозно ќе ги сфатиме. Ние ги знаеме нивните фантомски профили. Ги знаеме сите од Струмица, од Скопје и отаде секаде – тоа се критизери без причина. Не можат долго да се отрезнат од ефектот на гледаност на овој филм, зад кој се крие КВАЛИТЕТ. Како не ви е срам бе? Па знаеме кои сте бе! Знаеме кој се крие зад вашите профили, што мислите, не знаеме? Што направивте вие со овој негативизам од како сте родени? Не ви чини ништо? А на авторите на ЗЛАТНА ПЕТОРКА ќе им се фатите за јајцата. Од завист, злоба и кукавичлук, нема да се оправите долги, долги години. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е пример за одличен филм признаен и дома и во странство. ЗЛАТНА ПЕТОРКА е еден од 5-те најдобри македонски филмови на сите времиња и не можете да го преболите овој факт! А вие хејтајте, хејтајте и понатаму... Ебави племето гадно блогерско!!!