НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Ух каква гнаса од екипа се ГС . Да бог да испаднат у прво рунда у плеј оф.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.771
Поени од реакции
11.773
Адамс си ги заработува милионите, го доминира мртвиот Заза. Страшно многу им фали Богут во одбрана на чоукерите. :D

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Брзо се игра, ќе оди над 220 поени 100 %, а и Вестбрук над 40.[DOUBLEPOST=1478230154][/DOUBLEPOST]Го извадија Вестбрук и наеднаш потоп.

Последно уредено:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Дурент ги растури у пм 29 поени во прво полувреме 6/8 за тројка :cuc::cuc:

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Колку им значи тоа чудо едно... небаре финале плеј оф, решавачка утакмица, толку ааааа уууууу довикување по судии, технички мехнички.. ебате напалените мајмуни...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.817
Поени од реакции
115.843
Само баш интересно е што истите луѓе што го поддржуваа трејдот на Леброн во Мајами јадат сега гомна за Дурант. :motorce:

Пешки ќе биде КД МВП годинава.

W

wicked_1

Гостин
Таунс не ми се свиѓа како игра, без ралика на тоа што има доста кошеви дадено до сега. Ликот форсира за сите пари, ако продужи вака ќе ми стане одвратен и ќе му ебам све у пичка. Па не можеш и плеј и центар и крило и шутер и тренер и чистач и навивач да бидеш у исто време бе коњ мртов. Буквално секој напад силува ко стока. Вигинс многу повеќе ми се допаѓа, сметам дека мора повеќе да иде топката кај него.

Клупата им е критична на Вулфси, направија 15-тина разлика првава петорка, влегоа овие од клупа и све усраа за 2 минути.
Лавин е 3на3 баскеташ, нема грам iq во тиквата да прочита ротација, да искористи скрин, да проигрува играчи, да најде passing lane. Ништо. Попаметно ќе му е на Тибодо да го пушта од клупа, вака нема никаков ефект од него.

Вигинс има пост-ап игра ама не е којзнае што подобар, многу еднодимензионален играч испадна, смешно е што го најавуваа како нов Леброн Џејмс а он повеќе си ја моделира играта по Џо Џонсон. Таунс е играчиште спрема овие двајца.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Само баш интересно е што истите луѓе што го поддржуваа трејдот на Леброн во Мајами јадат сега гомна за Дурант. :motorce:

Фазла од 5 гласа не добива кд годинава

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.730
Колку им значи тоа чудо едно... небаре финале плеј оф, решавачка утакмица, толку ааааа уууууу довикување по судии, технички мехнички.. ебате напалените мајмуни...
Па вака и треба бе. Преку таквото од вештачки смирувања на тензии и мирољубивост. Нека се испотепаат, тоа е ривалство, да фрчи желбата за победа. Порано не сакаа да се видат играчи од ривалски екипи, сеа им е наметнато да бидат амбасадори на добра волја. Камо да има повеќе вакви нови ривалства, нека ги замени некој Коби и Гарнет во поглед на тоа барем.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987

Го виде ноќеска му тргна, и сега викаш MVP ќе бил. Ти и ставрогрин сте исти.
P.S Нема да е МВП КД

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.378
Од ова до сега што го видов топ игра.

Таунс не ми се свиѓа како игра, без ралика на тоа што има доста кошеви дадено до сега. Ликот форсира за сите пари, ако продужи вака ќе ми стане одвратен и ќе му ебам све у пичка. Па не можеш и плеј и центар и крило и шутер и тренер и чистач и навивач да бидеш у исто време бе коњ мртов. Буквално секој напад силува ко стока. Вигинс многу повеќе ми се допаѓа, сметам дека мора повеќе да иде топката кај него.

Клупата им е критична на Вулфси, направија 15-тина разлика првава петорка, влегоа овие од клупа и све усраа за 2 минути.
Kobe zosto ne ti stanal odvraten ko taka?

Nemozis da recis nekoj forsira ako ima sut od pole nad 50%.. Ova mnogu glupo ti bese

Plus bez rubio se poslednite utakmici nemat bash plejmejkeri. . A i trenero kako sho znajme e ogranicen vo ofanziva. . Klupata isto im e sranje nemozi vo nba bjelica da ti e ubedlivo najdobar igrac od klupa. . Mozebi treba lavin da igra od klupa ko lani

Iskreno gi preceniv wolfsi sezonava nesto slicno kako new orleans prethodni sezoni koga gi imaa tyreke holiday i gordon.. Sepak treba mnogu poveke od startna petorka 'ubava za oko'[DOUBLEPOST=1478276353][/DOUBLEPOST]A durant mvp nema sansa da mu dat koga na lebron ne mu dadoja vo 2011.. Se dodeka se na visoko nivo curry i durant nema da bidat mvp.. Lebron pocna da osvojuva otkako na wade pocna da mu paga formata

Isto i lebron ne ocekuvam da osvoj poshto kyrie sezonava reshil mater da ebi

Последно уредено:
Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Лавин е 3на3 баскеташ, нема грам iq во тиквата да прочита ротација, да искористи скрин, да проигрува играчи, да најде passing lane. Ништо. Попаметно ќе му е на Тибодо да го пушта од клупа, вака нема никаков ефект од него.

Вигинс има пост-ап игра ама не е којзнае што подобар, многу еднодимензионален играч испадна, смешно е што го најавуваа како нов Леброн Џејмс а он повеќе си ја моделира играта по Џо Џонсон. Таунс е играчиште спрема овие двајца.
Joe Johnson мора да признаам дека е интересна споредба за Wiggins. Изгледа не сум ја сретнал досега, ама ептен одговара. Е сега јас би додал, дека тоа и не е така лошо, Johnson има одлична кариера зад себе.

Zach LaVine и јас не го сакав воопшто но полека полека се развива во корисен играч. Изгледа ќе го биде него, но не како плеј како што играше минатите сезони туку на 2ка.

А Towns нема што да се коментира, ѕвер е во секој поглед. Нема никаква слабост во играта, што е неверојатно за негова возраст.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.817
Поени од реакции
115.843
Kobe zosto ne ti stanal odvraten ko taka?

Nemozis da recis nekoj forsira ako ima sut od pole nad 50%.. Ova mnogu glupo ti bese

Plus bez rubio se poslednite utakmici nemat bash plejmejkeri. . A i trenero kako sho znajme e ogranicen vo ofanziva. . Klupata isto im e sranje nemozi vo nba bjelica da ti e ubedlivo najdobar igrac od klupa. . Mozebi treba lavin da igra od klupa ko lani

Iskreno gi preceniv wolfsi sezonava nesto slicno kako new orleans prethodni sezoni koga gi imaa tyreke holiday i gordon.. Sepak treba mnogu poveke od startna petorka 'ubava za oko'[DOUBLEPOST=1478276353][/DOUBLEPOST]A durant mvp nema sansa da mu dat koga na lebron ne mu dadoja vo 2011.. Se dodeka se na visoko nivo curry i durant nema da bidat mvp.. Lebron pocna da osvojuva otkako na wade pocna da mu paga formata

Isto i lebron ne ocekuvam da osvoj poshto kyrie sezonava reshil mater da ebi
Ама не, не реков јас дека ми е одвратен или дека не го сакам, него дека не ми се допаѓа што дивља. Ова го зборам пошо знам дека дечкото има огромен потенцијал, а ако му дадат преголема слобода може и да изгори во желбата да стане што подобар. Треба да си игра таму кај што треба, не може да дивља 10 напади по ред и притоа 7 топки да изгуби. Ме сфаќаш ваљда што сакам да кажам. Инаку ко играч е мега јак, нема тука збор, никако не може да се чува, има шут, подвижен е за човек со негова висина, има игра со грб, буквално нема слаба точка.
А зошто Дурант да не освои МВП? Јак кур ако игра со Кари у иста екипа, ако има бројки како што имаше во ОКС само со мал апгрејд, плус скорот на ГСВ кој секако ќе биде во топ 3 во лигата, што да не...

Викед, како бе пријателе Вигинс со Џо Џонсон го спореди? Па чекај млад е Вигинс, јас сметам дека има едно 30000 пати поголем потенцијал од тоа преценетото копито Џонсон. Приметувам дека доста работел на шутот летово, одлично погодува за три, а и од поле, а исто така и слободните му се подобри сезонава, иако нели сеуште е рано, но сепак од 1-2 утакмици гледање кажувам што приметувам во однос на лани.

Лавин можеби не е играчиште, ама јас многу го почитувам затоа што е голем работник и нормално поради тоа и многу брзо напредува. Според мене треба да има улога како Реј Ален на пример (не дека е шутер ко него де, него ролата да му биде таа), со тоа што Лавин може многу повеќе да допринесе во одбрана од Реј Ален ради атлетските способности. А секој обид да се направи Лавин прва виолина на екипата и да се форсира како некој клач и мега јак играч ќе ја однесе неговата екипа и неговата кариера надолу.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom