НБА сезона 2016-2017

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Мислиш финале запад или големо финале? Реално неблагодарно е да се предвидува за големото финале, сепак и Спарси се тука, а и не можеме да знаеме што ќе се случува рецимо со повредите, формата и слично. Џабе прдиш со сила, разбирам јас и хејт кон нив и се, нели ради трејдов на КД, ама малце и објективност не е на одмет. Оклахома пред нив, абе ајде. :D

Ајде бе нека биде конференциско, еве фалц дрес од Лејкерс ќе ти купам ако играат конференциско, хазардно. :D

Не е некој хејт, до лани ми беа едни од омилените (глорихантер), ама сезонава мислам дека не КД, него они се заебаа што го ангажираа Дурент.

Реално западов е малку шашардисан сезонава, штом Портланд со Лилард и Хјустон со Харден се речиси сигурни во плејоф, што да не и ОКЦ со Вестбрук?

Ајде бе нека биде конференциско, еве фалц дрес од Лејкерс ќе ти купам ако играат конференциско, хазардно. :D

Не е некој хејт, до лани ми беа едни од омилените (глорихантер), ама сезонава мислам дека не КД, него они се заебаа што го ангажираа Дурент.

Реално западов е малку шашардисан сезонава, штом Портланд со Лилард и Хјустон со Харден се речиси сигурни во плејоф, што да не и ОКЦ со Вестбрук?
Ајде, и ја тебе исто, од Слава Медведенко ретро дрес. :D

Не реков дека ОКС нема да играат плеј оф, али да бидат пред ГСВ мало морген. :D

Oк бе еве, се кладиме дека нема да стигнат до финале? :D

Не можев да најдам бет „Оклахома да заврши пред нив у регуалрен дел“, сигурно е луд коефициентот и вреди да се проба ситно.
Ne zaebavaj okc ni za plejof ne mi se sigurni. . Vcera od sixersi za malku ke izgubea saric da ne igrase ko dupe. . Embiid kurtasak so adams si igrase..

Gs, spurs, clippers, blazzers, grizz, wolves pa i utah bi gi stavil pred okc

Добро бе кај можам да глеам хајлајтс од утакмициве како рецимо што си глеав на старата страна на nba.com , сеа глеам ја упторпастиле и нема хајлајтс (или барем ја не можам да ги најдам)
https://www.youtube.com/channel/UCFIrTpC6LJDqzPMeBfgAGrQ/about
Повели, каналот се вика Ximo Pierto
бекап канал https://www.youtube.com/channel/UCm4aJ_CCIJeY4zA-tIG7jgw

Ne zaebavaj okc ni za plejof ne mi se sigurni. . Vcera od sixersi za malku ke izgubea saric da ne igrase ko dupe. . Embiid kurtasak so adams si igrase..

Gs, spurs, clippers, blazzers, grizz, wolves pa i utah bi gi stavil pred okc

Пишав веќе, мислам дека западот ќе биде ептен шашма сезонава. Освен САС, ГСВ, Клиперс и Блејзерс кои што може да се сметаат како сигурни за плејоф и Феникс и Њу Орлеанс како сигурни што нема да успеат плејоф, мислам дека сите останати ќе бидат плејоф контендерс, вклучувајќи ги Лејкерс, Кингс и Денвер.

А за Минесота а мислам дека се преголеми очекувањата и хајпот за нив и ќе бидат во опасност за без плејоф до самиот крај.

Ќе видиме како ќе се одвива ама гледано од сега мислам дека ќе има 7-8 екипи тесни конкуренти за преостанатите 4 места во плејофот на запад.

Јас едно ќе ви кажам. Ако остане здрав (а секој фан на кошарката треба да се моли да е здрав) Joel Embiid ќе биде топ 5 играч. Можеби и MVP. Во однос на талент едноставно не се сеќавам на играч на кој му било толку лесно толку брзо да напредува. Реално сеуште не знае што прави на теренот а веќе целосно ја растура концепцијата на противникот и во напад и во одбрана. Целосно очекувам до крај на сезоната да биде во иста реченица со Davis и Towns како најталентирани млади центри во лигата.

Ако остане здрав....

Денвер,Лал,Кингс,Феникс, Пеликанс од запад сигурно нема да играат плеј-оф.

Бакси,Орландо,Филаделфија, мртвите Бруклин и моите Никси од исток нема да играат плеј -оф.

Во овие сум сигурен дека нема да играат плеј-оф, за останатите, што знам, Окахома,Хјустон и Мавси се на граница од запад, а Визардс, Мајами и Детроит ќе бидат на граница кај исток...

ОКЦ ќе биле пред ГСВ :pos:

Денвер немаат шанси за плејоф. Се согласувам со @ColdSky , едино за Њу Јорк баш не сум сигурен, доколку остане Роуз здрав, можеби имаат некоја шанса.

Steven Adams says he didn't watch Spurs-Warriors. "I was watching cartoons, mate," he said. "Some Japanese anime."
се по кул ми е ликов

Вол добро го разигрува тимот, но шутот му е очаен, има некој поен само од слободни. Мислев ќе го видам Томас Саторански вечерва, ама изгледа не е ни у тимот, или незнам што е работата.

Малком Дилејни солиден засега. Можеби ќе поигра и повеќе. Шрудер како тргна ќе има проблеми со фаули. Двајт одличен. 9 поени и 15 скока има прво полувреме. Го погоди и првото слободно :D

Последно уредено:
Некоја страница поназад се пишуваше за Чикаго и проблемот со шутот за 3,сеа за сеа Вејд 3-4,Батлер 4-4 а Рондо 1-2 :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom