Serie A 2016/2017

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.769
Поени од реакции
17.690
Деви, не знам кои утакмици си ги глеал на Каљари ама оваа денес беше на ранг на 3то лигаш. Буквално ништо не направија, Интер доминираше средина во целост само што ниту еден од играчите не превзеде иницијатива, да внесе малку живост и да ги решат уште во прво. Само среќа им донесе три бода денес, ништо повеќе. Среќа што Икарди утна пенал, па зицер со глава, па Ханда што си влезе со топка во гол и Де Бур што веројатно ги утна замените, во целост.
Денес не ги гледав искрено немам ни интернет за истото а не сум нити БТ, зато прашав за голот клипче да видам (ќе се полни 20мин). За тим како Каљари овие поени се премија ма да не се лоши имат квалитет спрема босите екипи како Палермо и остали.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.869
Поени од реакции
67.424
Деви, не знам кои утакмици си ги глеал на Каљари ама оваа денес беше на ранг на 3то лигаш. Буквално ништо не направија, Интер доминираше средина во целост само што ниту еден од играчите не превзеде иницијатива, да внесе малку живост и да ги решат уште во прво. Само среќа им донесе три бода денес, ништо повеќе. Среќа што Икарди утна пенал, па зицер со глава, па Ханда што си влезе со топка во гол и Де Бур што веројатно ги утна замените, во целост.
Не ни беше пенал. Да не им беше Хандановиќ денес...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нема врска што не беше пенал, ја добија шансата, не ја искористија, после тоа Икарди исто на 0-0 промаши зицер со глава. Додади на тоа што Перишич немаше ниту еден центаршут а Банега од 20, не погоди ниту еден. Не беа конкретни, деконцетрирани и пак беа далеку подобар противник.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.487
@Syn не оди толку лесно тоа шлакањето на малите тимови во пракса, како што често пишуваш дека со пресинг и напад уште од стартот со два брзи гола треба да се победуваат малите тимови во Серија А.

Едноставно тоа е лесно да се замисли и да се напише, ама треба квалитет и разноврсност во нападот, нешто што Интер го нема. 10 дадени гола на 8 утакмици е премалку, на домашен терен само 5 и тоа против екипи како Палермо, Болоња и Каљари кои ќе завршат под 13, 14 место.
ne se soglasuvam so tebe, nacinot za pobeda protiv takvi timovi e tokmu takov, so visok presing i ubivanje na nivnata igra, da gi nateras da se branat, taka bese i so murinjo, taka i Konte pravese, problemot momentalno e poveke od ocigleden, Inter nema definirano igra vo odbranata, odnosno, ne znaat da se branat. Na ovoj segment pretpostavuvam ke raboti De Bur, nacinot na koj protivnicite doagaat do sansi protiv inter e uvek istiot, igrata bez topka i branenjeto im se haoticni momentalno, naled toa sto imaat stvarno losa odbrana, problemot glaven lezi pred Se vo sistemot i segmentot odbrana od istiot, a potoa i kaj odredeni individualci.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Нема врска што Перишич немал ниеден центаршут. Кандрева се уби од нафрлање, и буквално НИШТО не постигна.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.487
najverojatno ke osvoeja bod, a i ke imaa nekakva sansa da dojdat i do pobeda, vaka on im ja ubi i taa nadez.
ja neznam koi se tie stavovi deka golmanot ima nekakov kredit ako odbranil dobro ... ???!
golmanot ima edna jedina rabota na teren, osven ako ne si pep, a toa e da brani, tolku, sto ako odbranil dobro koga na kraj kaljari go dadoa vtoriot gol radi nego, prvo ispliva u prazno, ostavi prazen gol, posle si ja pikna u gol, znaci klasicen poklon.

Pisi propalo sve posle vakva situacija, i komentatorot na arena kaza isto, sve paga u voda posle takov moment.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.167
ne se soglasuvam so tebe, nacinot za pobeda protiv takvi timovi e tokmu takov, so visok presing i ubivanje na nivnata igra, da gi nateras da se branat, taka bese i so murinjo, taka i Konte pravese, problemot momentalno e poveke od ocigleden, Inter nema definirano igra vo odbranata, odnosno, ne znaat da se branat. Na ovoj segment pretpostavuvam ke raboti De Bur, nacinot na koj protivnicite doagaat do sansi protiv inter e uvek istiot, igrata bez topka i branenjeto im se haoticni momentalno, naled toa sto imaat stvarno losa odbrana, problemot glaven lezi pred Se vo sistemot i segmentot odbrana od istiot, a potoa i kaj odredeni individualci.
На шо ке работи бе де бур?Тој не знае главата кај му е бе!Тоа е таква кретенчина што мајка нема да роди уште еднаш!2 ипол месеца е во екипава,уште основните работи не ги научи:
1.Не е ова смрдената холандија каде со јуриш,без грам тактика,си ги шлакаш рода и компанија
2.Интер и крила заедно никад не иделе во иста реченица
3.Интер и ЕДЕН напаѓач никад не иделе у иста реченица
4.Околу одбраната исто имам баајги да изнакажам,ама не е ни место,а ни време.Ептен сум накурчен од ова денес што го видов!
Све да им изнаебам-од оризарите,преку тохир,до аусилио и де Кур!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.487

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.221
Поени од реакции
18.360
Има повеќе начини на победа, како и за многу други работи не е само еден. Интер нема квалитет доволно за да го игра тоа што според тебе е теоретски најдобар начин да се победи противник чија основна цел е да не загуби. Тоа ми е поентата.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
za roma navivas

@Fredy Guarin olabavi se be druze, mnogu si napet : )
ne deka ne si u pravo za nekoi raboti, ali ok e, nadevaj se deka ke se opravat rabotite i toa e toa.

Баш за тоа, по мечот со Торино мислев дека ние сме најголем циркус:D

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.487
Има повеќе начини на победа, како и за многу други работи не е само еден. Интер нема квалитет доволно за да го игра тоа што според тебе е теоретски најдобар начин да се победи противник чија основна цел е да не загуби. Тоа ми е поентата.
toa si u pravo, nemaat roster za sistemot na trenerot toa e fakt, toa go imam zboreno na temata za inter, ne se menja togas trener, mancini trebase da letne pred letoto i togas da se angazira nov toa e najosnovno nesto u fudbalot denes, mene ne mi e jasno mancini kako dozvoli so takva odbrana da se do avgust ali najverojatno znaese sto sledi pa ne se zamarase mnogu.

Inaku ponudile 80m evra za james rodrigez, so tie pari cela odbranbena linija ti se menja bez problem, a u inter momentalno fali minimum eden kvaliteten stoper i dvajca kvalitetni bekovi, plus alternativi za banega i joao mario vo sredinata. Ali veke situacijata kakva sto e momentalno, ke se adaptiras nekako, de bur toa ne go napravi asalno do sega, veke kazav kade najmnogu potfrli, a toa e nacinot na koj ovoj tim treba da se brani, ipak ne igraat protiv barsa ili real za da ne moze da se najde nacin za igra u odbrana, ako gi trgneme na strana juve, napoli i roma, kaj drugite klubovi ima golem nedostatok na kvalitet toa e fakt.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom