Македонски филмови

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.113
Поени од реакции
37.579
Го официјализираа на фб пејџот на филмот - The Liberation of Skopje.
Мислам дека надежта сепак ќе умре дури откако комисијата од Друштвото на филмски професионалци на Македонија ќе се произнесе. :P[DOUBLEPOST=1474893136][/DOUBLEPOST]Готово, умре надежта. :place:

Ај, па и не е сѐ така црно, кога ќе размислам. Пристоен е филмот, барем.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
А зошто нема никаде објавено кои се другите филмови кои влегле во трката?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.113
Поени од реакции
37.579
Не знам. И јас сега преку time.mk ги отворав еден по еден сите вести поврзани со ова и никаде не се спомнува ни еден друг филм.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.854
Поени од реакции
1.606
Очекувано ова е гребаторски кај комисијата заради реномето на Раде Шербеџија исто ко МТВ ја прати Тијана на Евровизја.

Член од
27 септември 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, ми треба инфо каде можам да најдам англиски превод за Викенд на мртовци. Дали некој може да ми помогне?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.193
Еден апдејт за тие што не се снимени досега:
1. Хепинес ефект треба да почне со снимање во октомври.
2. На Тајната состојка му фалат уште пари за да де заврши постпродукцијата на звук.[DOUBLEPOST=1475168145][/DOUBLEPOST]+ 3-6 октомври второ издание на Култиватор (фестивал на кратки мак. филмови). Се хајпнав за Пепи и Муто. :D

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Zlatnata petorka e ocaj. Kata u moe maalo ziveese, kaj mene u ulica snimaa celo vreme, poznata mi e prikaznata, ali realizacija 0.

Naracijata ocaj.

Mnogu los film. Sablonski kako site nasi.

G

grande-juve

Гостин
Не ни се сите шаблонски, али овој баш шаблонски, генеричен, поготово сценариото.. па и глума климава, ликови површни. Џабе тие и најпотресната приказна ако немаш убаво разработен лик кој ќе те натера да се грижиш.. Единствено позитивно беше што имаше по некој убав кадар, другото тежок претежок просек. 5/10

Слично и Ослободувањето на Скопје. Иако подобар за нијанса околу ликовите, пак беше далеку од тоа да те натера да се грижиш, слично ко и Трето Полувреме, До Балчак, Џган, Лазар.. Војната и нејзините ефекти видени низ призмата на едно дете, ме потсети на Come and See, е така се тоа прави.. 6че доста му е.

Од новиве само Медена Ноќ, другово не вреди

Член од
8 октомври 2016
Мислења
6
Поени од реакции
4
Moe mislenje treba mnogu da se raboti na makedonskata kinematografija,imame nekolku dobri filmovi no se malku na broj i pogolemiot del se so slicna tematika,ni treba svezina vo taa bransha.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.193
Moze nekoj da mi objasni zaso gledav 3 casa od balcak? :несвест:
за да видиш што чурук земја сме. :D

Плус имаше погоре дека е доста слаб. Пред 2 години кога го гледав во кино ми мина во еден здив, али пред месец дена на тв ме уби досада кога го даваа.
Плус плус позитивна ствар ти е музиката, кинематографијата (сцената со кајчето ја памтам уште од пред 2 години каква лепота беше), Инти мене ми беше срцка и добро изглуми. Трипл пљус - Благица Т. (ака Слугинката што се миеше додека ја сликаа :LOL:)

П.С. Сега идам на Златниве студенти да ги гледам, само ако ми се допадне филмот, ве потепав што ширите дезинформации. :kuracc:

И @grande-juve дај појасни зашто Џган бил лош? Не е нешто уау, али океј е за нискобуџетен филм од 200к еуричи. Од мене имаше солидна 3/5. За разлика од шундот на Шербеџија за кој се прокоцкани пари за пет Џгана. И Три дена на Пејковски ми беше супер филмче, нормално си имаше мани али свежина е во наша кинематографија.

Најдобар во последниве три години ми е Медена ноќ, Три дена во септември па после некое празно место па Џган.

G

grande-juve

Гостин
@Shawn Spencer за Џган исто мислиме, лош не реков дека е, океј е онака, 6,5 си има од мене, финтата ми беше за квалитетни филмови, у тој смисол не вредат другиве.. квалитетен од новите ми е само Медена Ноќ.

Три дена во Септември и мене ме бендиса, мислам пишував, добро психолошко трилерче, а од последниве години би го додал и Три во Едно на Коле, мада тој е првично замислен ко тв филм

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.113
Поени од реакции
37.579
Мене па Џган ми беше нај-ОК од новиве. Искрено, ме наежи. Малку сум попустлив кога се нашите филмови во прашање, па затоа и му дадов дури 9/10. Немаше fail филмчето. Е сега, ако бараме влакна во јајцето...

Kajgana Shop

На врв Bottom