Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Таман во претходниот пост на темава пишав дека ќе пробам да не се замарам, кога тука пак доаѓа реалноста, ти мава шамар и ти се смее во фаца. Како бе да не се замарам? Како кога ретардираниве квази патриоти пак се дрзнуваат да ми го дираат семејството. Како човек да не се замара во ваква нездрава средина? Арно пееше Чорба - Како је лепо бити глуп. И јас би сакал да си дојдам од работа секој ден, да си пијам кафенце во град, да мислам само на секс и пари, да бидам глув и слеп за се’ друго. Епа нема! Не можам!

Има да трчам и да се борам против гнасите што ми ја запоседнаа државата и ми одземаа 10 скапоцени години од мојот живот, а и против чипираните идиоти што му помагаат на овој умоболен режим. Јас бирам fight наместо flight. Ќе се борам како што знам и умеам. На крај барем ќе бидам чист пред себе, ако ништо друго. А на дебилите треба да им е јасно дека ништо не е вечно. Пошто ако дојдат моите пет минути, ќе потраат минимум 20.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Интересно е тоа што луѓето што секој божји ден замараат по социјалниве мрежи со слики од теретани, здрави оброци, ,,во здраво тело здрав дух" ,,no pain no gain" ,,herbalife is my life" и слични срања се каде каде подебели и позапуштени од луѓето што стварно си вежбаат и се одлучни да ослабнат и да го дефинираат телото, а не замараат по мреживе. Овие вториве си ја тераат работата и не замараат. И после следуваат коментари од типот ,,wow, како успеа да направиш вакво тело?". Затоа што ако не ставиш на фејсбук и инстаграм дека вежбаш и се храниш здраво исто како воопшто да не го правиш тоа.
И до кога некои припаднички од понежниот пол планираат да ги носат тие одвратните штикли-патики?
И мене интересни ми се такви ликови како тебе што и за најнормални работи морат да кењат за други. Гледај си ја твојата работа, секој како сака ќе си го крои својот фб и инстаграм профил.Зошто да не ја напишеш другата позитивна страна дека можи некој на таков начин се мотивира? м?

Кајги стварно овде има такви луѓе што до 9 часот се мразат самите себеси, а после 9 се живо и диво. страшноо.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
ДК еве некое време како се немам кладено, а искрено и не планирам. Некако горчливо искуство имам од кладењето било во официјална установ (кладилница) било во приватна режија. Не дека не сум добивал кладби, ама некако повеќе ми се во сеќавање поразите. Самата си сведок на различни кладби тука како мали, така и кладби од големи размери. Еден рекол вака друг така и одма ајде да се кладиме. Па менуваат и бришат профили, имиња, аватари и т.н.
Патем кладењето како да ни влезе во генот.
Сум бил и јас сведок на разни бизарни и банални кладби, а во дел од нив и сум учествувал.
Пред 8 години живеев во Централна Европа и често се збиравме заеднички да гледаме ЛШ. Една вечер играа Ман. Јун. - Рома и се кладев дека Рома нема да изгуби од Манчестер Јунајтед на Олд Трафорд. Сега одма на сите им паѓа на памет оној натпревар od 7-1, но не е тој, ова се случи 1 година подоцна кога Рома загуби 1-0 со голот на Тевез.
Како и да е изгубив. Кладбата беше во „шо сакаш“. Пријателов посака курва. Кој губи му плаќа на другиот 1 час во бордел. Изгубив и фино лепо платив. Чекав да заврши пријателчето работа, размислувајќи за тактиките, за тоа како не издржаа уште 20 минути и сл. Ајде помина како и да е, ама умот не ми дојде.
Се запишав на фах. Во групата имавме 9 девојчиња. Удривме со колегата кладба во 5 кркачи дека додека дипломирам ќе ги легнам сите. Е сега дека кај нас можеше чоек 50 години да се влечка со фах зададовме рок од 5 години.
После 4 години од кладбава на два месеци пред дипломирање од списокот останаа уште 3 колешки.
Останатите 6 се откажаа од студиите.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Официјално живееме во период во кој што луѓево се повеќе се делат..знам дека темава ја користам за глупости али преку куров веќе од политизирање на све бе...Мајка Тереза станала светица. Ок.

И што се дешава сеа? Патриотиве се чукаат во гради како најголем успех за државата а кутрата госпоѓица Бојаџиу не е ни македонка. Доволно говори за државата кога најголем успех ни е тоа што одамна мртва немакедонка била препозната во Ватикан...
Ама нормално...ако еднава страна се радува за нешто...тоа мора да биде исхејтано од страна на анти-патриотите кој што ќе почнат со споделување на "Аааа не постојат чуда, не постои Госпот тоа светиците сите лажеле, нема докази дека Тереза била добра, праела ова, праела она, ве лажат сите!!".

А реално...и на едниве не им е гајле за Тереза ни на другите. Али ако може да добиеш некое поенче зашто да не?

И така....и сакам да ја искористам приликава да ви кажам сите да отидете во вторник на стадион да си ги поддржите младите наши фудалери, кој што се модерни чудотворци и се во борба за пласман на битен фудбалски настан и покрај тоа што сите логики велат дека до сега требаше да изиграат крајно македонски али ете..

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
@Беркут ми лајкна пост што го имам пишано пред неколку месеци.
Го прочитав и ево да се пофалам дека девојката што ја барав ја најдов.
Првин бевме другари, и мислевме дека еден од нас се заебават пошто се најдовме исти во скоро све, и неправам муабет дека јадиме исти работи или дека слушаме иста музика, туку оние важните животни работи.
Моментално ни е супер, и то.
Да не се фалам многу да не фатиме на зарек.:-D

Ај чао.

М

мојќен

Гостин
Ми се откачува до степен да напрам женски профил и да прашувам во групи за мајки: Mamicki dali na bebceto mu baete od uroci so poprskuvanje na mockicka na glavceto (smile).

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Ич не ми се свиѓаат, т.е. ич неможам да ги сфатам луѓето кои не ги сфатиле вредностите, поточно убавините на животот. На секој во животот му се случуваат падови и некои неубави работи, но тоа незначи дека човек треба само да седи во место, да кука, да офка, да плаче, да се откажува и ништо друго да не прави.

Иначе ја прочитав темана за мед и сега ми се пријаде, а дома немам мед. Посебно онака да си намачкаш на леб со маргарин и си брцнеш во млеко, по можност топло/млако. Мераци:love:

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Кеј,

Вечна борба помеѓу маж и жена... е во тоа што ние мажите само брбламе дека жената си е убава и без 300 грама фасада на лице и уште 150 на по едно око креон... и плус 209 грама кармин на усни.

П.С кога имате кармин не можете да го лапате партнерот.

П.с.С вистински маж увек почитуе женска природна убавина. :rolleyes::icon_mrgr:

IMG_20160904_205023.png

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
Ти го ебам проклетиот вирус Кајги, кур што ќе спијам вечерва... :( Да излезам 5 минути на "свеж" воздух, да свртам некој круг барем колку-толку ќе ми се ослободи малце телово. Позз

Kajgana Shop

На врв Bottom