Premier League - Season 2016/2017

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 април 2012
Мислења
4.782
Поени од реакции
5.555
Погба е феномен, месец дена нема тренирано, топка нема пипнато, доаѓа и трча шпринтови во 85 минута. :cuc:

Инаку нормално е Јунајтед да не играат совршено на почетокот, нов тренер, нова ФИЛОШОФИ, нови играчи, треба време сето тоа да се уклопи. Но, според мене играат баш океј и сосема доволно за да си ги освојуваат планираните бодови. Вистинскиот тест ќе биде со Сити за две кола.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.911
Поени од реакции
11.671
Прво беше Мурињо ќе ги посере, после Ибра е стар не го бива, па Погба ќе флопне, па следеше молк и уште еден и уште еден...и сега бековите не чинеле, куров, палов.
Се се тоа фрустрации пошто очигледно е сезонава кој е боки батина а кој не е. Да ги гледавте играчите претходно ќе знаевте дека класа се снаоѓа секаде.
Така да тапа експерти сте искрено.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Рано е за заклучоци, ама од првиве две утакмици Јунајтед делуваат солидно организирани. До душа сношти не ја гледав, сега реприза ја даваат па фрлам по едно око и со оглед на тоа што имаат нов тренер, нова филозофија, нови играчи делуваат солидно.

Пред месец дена пишав дека Ибрахимовиќ ќе даде меѓу 13-15 гола во ПЛ. Ако успее на 35 години во Премиер Лига да избегне повреди и замор и даде 18+ гола тоа ќе биде вистинско достигнување.

Сега гледам кај 55-та минута Ван Дајк направи одличен лизгачки старт и пола Олд Трафорд му аплаудираше, никаде на светот во друга лига нема да го видиш ова, за секој добар старт да добиваш аплаузи од противничките навивачи.
Кога сме кај Ван Дајк, мене стварно не ми е јасно зошто некоја од поголемиве екипи не тргна по него летово? Мене ми е во топ 3 стопери во лигава. Еве Арсенал има потреба од стопер, не знам зошто Венгер не тргнува по него, потполно се вклопува во филозофијата на Арсенал.

Последно уредено:
Член од
16 јули 2010
Мислења
3.089
Поени од реакции
2.036
Фелаини добро одигра.

Подефанзивни се Рохо и Дармијан. Ама поставеноста на бековите ја одредува тренерот не е за секоја утакмица исто. Ако некој може да среди одбрана тоа е Мурињо, јас не гледам некој проблем во тоа.
Повеќе е проблем ако се повреди Ибра... втор напаѓач им е тинајџер. Руни ја има заборавено таа позиција, Марсијал е класичен полушпиц.

И мене претпоставка ми беше дека Ибра ќе биде помеѓу 13-15 гола... од игра.
Ама изгледа ќе не деманитра сите... Ги има они „класа“ моменти за гол и позиционирање што прави разлика, инаку преспор е за пл. Малку да почне да ја гњави топката му ја земаат.

Како и да е кеф ми е сезоната за пл, стигнаа добри играчи - трењери. Плус и маливе клубов се засилија со звучни имиња Лоренте, Негредо, Хендрих и тн.
Сега Челзи и Арсенал се на потег... па плус да се зголеми квалитетот.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Manchester City XI vs. Stoke City: Caballero, Zabaleta, Kolarov, Stones, Otamendi, Fernandinho, Navas, Silva, Sterling, De Bruyne, Agüero.

Му текна дека Коларов не е за штопер

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Сега гледам кај 55-та минута Ван Дајк направи одличен лизгачки старт и пола Олд Трафорд му аплаудираше, никаде на светот во друга лига нема да го видиш ова, за секој добар старт да добиваш аплаузи од противничките навивачи.
:pos::pos::pos:
Кур му дале аплауз на Ван Дајк. Им дадоа аплауз на играчите заради добрата акција што ја одиграа...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ретко верувам деке некој играч може да ти е клучен за освојување на титула, но Ибрахимовиќ и те како ти ги зголемува шансите, човекот е зверотиња каде и да игра со кого и да игра 80%‘ шансите за титула ти се поголеми и неми текнува да имал лоша сезона, слободно можам да кажам најдобар голгетер што го имам гледано.
Зашто ретко веруваш, кога веќе скоро и се деси ова и тоа баш на Јунајтед, со купувањето на Ван Перси пред некоја сезона, буквално тој трансфер им ја освои титулата таа година. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Машала Пеп 2 утакмици 2 пенала. Си работи машнеријата. :icon_lol:

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Агуеро пак ќе има над 20 гола, 15 од пенали ќе му бидат.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ќе ги прајме шампиони? Ајде ајде.. како иначе ќе ги boost-ниме без пенал.

Крвта да ти ебам слепа. Како бе вакви судии има во ваква лига.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.313
Поени од реакции
46.874
Леле колку идиотски пенал му досудија на Сити.
cist bese penalot, od prva deluvase deka ne e ali topkata idese kaj otamendi, ovoj go drzese go vlecese i go onevozmozi da skokne, u pravo e komentatorov, da ne idese topkata kon nego nemase da go svirne, vaka pacerski poteg na shawcross, si go zaraboti i zutiot poshteno.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom