Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Fuck..Уште еден прерано заминат актер..Chekov you have the bridge now..

Demolition е одличен 8/10

Не знам зошто толку ме потсетуваше на Silver Linings Playbook, само што овој филм ми се допадна а тој не :)

Demolition е одличен 8/10

Не знам зошто толку ме потсетуваше на Silver Linings Playbook, само што овој филм ми се допадна а тој не :)
дај раскажи го у кратки црти

Конечно добив прилика да го гледам Warcraft и тоа што го очекував тоа и го добив.
Приказната нема врска со играта, освен порталот и ликовите другото е се различно. Слушнале дека постојат орки и луѓе, дознале дека има портал и како бил создаден и направиле филм. Премногу убрзано, рипање време од историјата, менување на голем дел од приказната на нивен начин и нема никаков увод за тоа кој биле орките пред порталот, а кој биле луѓето. За да ја довеле добро приказната морале овој дел приказната ,,First War,, ( поима немам дали заврши овој дел или уште трае, бидејќи е сосема различно ) да ја направат во два дела. Така ќе можеле да направат подобар увод, немаше да има рипање на делови од приказната и немаше да ја сменат толку целосно.
На голем дел на карактерите кај луѓето не им одговарат актерите, сосема промашени улоги и како да не припаѓаа во овој жанр. Музика немаше никаква, а и немаше ни кај да ја бутнат поради тоа што беше се убрзано.
Единствена работа што ми се допадна е како ги изградиле орките, околината и позадината на филмот. Се гледа дека посветиле големо внимание на овој дел.

За сега филмот го вадат Кина и Европа, во УСА доживува дебакл. Па ништо чудно и да не видиме повеќе продолженија на оваа сага.

Fucking Tangerines man... Какво генијално парче склопиле Естонциве/Грузијциве за 80 минути, алал да им е. :cuc:
Добрината во човекот always gets me.
@Zlatikevichius :aplauz:
И јас ептен пријатно се изненадив! Знам дека изненади филмов со номинацијата за Оскар, но дефинитивно е заслужена, по тоа што го видов. Понекогаш едноставноста може да биде многу ефективна во филмската уметност, како што е во случајов.

Ова беше мојот прв естонски/грузиски филм, и дефинитивно нема да застанам тука. Плус - интересен податок: иако е естонско-грузиска копродукција, снимен во Грузија (не во Абхазија, туку во друг грузиски регион, Гурија) од грузиски режисер и сценарист, сепак беше естонски претставник за Оскар за 2014. Истата година, грузискиот претставник за Оскар, Corn Island исто како и овој влезе во кратката листа од 9 филмови, но не успеа да земе номинација. По ова, имам високи очекувања и од него, и се надевам нема да ме разочара. ;)

za toj snimeniot so ajfon zborite?
mene ic ne mi se dopadna...

anon so prais ti na 800tata strana na temava? :D
Не е тој, тој е еднина, мандарина. Овој е мандарини. Повеќе се -> подобар е.

Срчав Tangerines кога/од кого бил спомнат на форумов :)
Видов твој пост напишан со семи хејт кон Јо Соно = autolike
Знаев дека ќе прашаш :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Јас таа година сите номинирани од неанглиско ги спуштив, Leviathan и Ida уште неизгледани ми стојат, Tangerines беше многу добар, ептен пријатно ме изненади и мене.

хаха, жити се како го имаш најдено ова дека се има збунето баш за овие 2 филма?
Конан си го гледам редовно и останало у глава, а плус ова е втор ваков случај кај шо го праќам видеово за истава збунка :D

Починал Бад Спенсер :(

Now You See Me ми се као guilty please нешто.
Двата многу забавни.
Вториов го глеав сеа у кино, задоволен.
Има многу јака сцена на средина на филмот (кога ќе „жонглираат“ со чипот), алал да им е.
Тркнете до Синеплекс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom