Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
и јас одма на ова помислив и му викав преку екран ама не ме слуша :D

Премногу ќе беше ако го спасеа и него, Ремзи можеше и главата на кол набиена да ја носит немораше жив, али ова го напраја за да имат малце неизвеснот и уште толку да го замразиме Ремзи, иначе според мене кога го промаршија две стрели на Рикон, а Џон веќе беше тргнат по него можеше комотно да се свртит накај Ремзи и да гледат кај пајгат стрелата, мислам дека имат малце логика можит не сум во право...
Иначе глупо ми беше и цело време се чудев како џинов немат никакво оружје, ако ништо друго едно дрво одкорнато, али немаше да е и то интересно сам ќе ги победеше сите така.

Топ епизода уште неможам да се соземам.

rsntjQM.jpg

Ме интересира ова, таа понуди 62 да и помогнат на Санса, а другата војска ја остави "дома", а таа се изложува на опасност? o_O

Ме интересира ова, таа понуди 62 да и помогнат на Санса, а другата војска ја остави "дома", а таа се изложува на опасност? o_O
Немат друга војска мислам, мала куќа се, али останаја верни до крај.

Премногу ќе беше ако го спасеа и него, Ремзи можеше и главата на кол набиена да ја носит немораше жив, али ова го напраја за да имат малце неизвеснот и уште толку да го замразиме Ремзи, иначе според мене кога го промаршија две стрели на Рикон, а Џон веќе беше тргнат по него можеше комотно да се свртит накај Ремзи и да гледат кај пајгат стрелата, мислам дека имат малце логика можит не сум во право...
Иначе глупо ми беше и цело време се чудев како џинов немат никакво оружје, ако ништо друго едно дрво одкорнато, али немаше да е и то интересно сам ќе ги победеше сите така.

Топ епизода уште неможам да се соземам.

На вакви "игри" најдобро е цик цак да му трча, али Рикон дете ко дете шо разбира.

Не стигнал џон да го научи како се избегнуваат стрели:D

На вакви "игри" најдобро е цик цак да му трча, али Рикон дете ко дете шо разбира.

Едноставно одлучиле Рикон да го убијат во серијата на тој начин, како и многу други ликови. Меѓутоа во книгите Рикон и Шегидог се сеуште живи. Не барајте грешки во оваа епизода ве молам, едноставно беше предобра за да бараме ситни грешки.

Случувањата во епизодава беа очекувани, ама изведбата :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Баш 10/10 е епизодава, од почеток до крај феноменална. Колку беше напнато во битката еј, и сето тоа како беше пренесено, да направи самиот да се осетиш незгодно. Рикон додека трчаше, и покрај очекуваната смрт, сепак осеќав грчење со секоја стрела од Ремзи. После Џон сам пред коњаницата ептен јак кадар. И баш така и го снимиле, 40 коњи како трчаат кон него. Па моментот кога го изгазија во гужвата, на момент помислив дека ќе се откаже од се тука. И после следува очекуваниот пресврт, се појавува Бејлиш и им помага да победат. Многу добро беше што крајот на Ремзи го видовме баш во Винтерфел, враќање на Џон и Санса во својот дом. И самата смрт посебно, пред Санса, изеден од своите кучиња, баш како што си заслужи.
Очекував целата епизода да е само битката за Винтерфел, но предобро беше што дадоа сцени и со Денерис, посебно затоа што беа одлични и стварно придонесоа за целокупниот впечаток. Ги видовме змејовите во акција, конечно онака како што треба. Тион и Јара стигнаа со своите бродови, и би требало да има интересна иднина соработката меѓу Денерис и Јара :sneaky:

Во последната епизода, како и секоја досега ќе покажат секоја од приказните до кај е, и по некое наговестување за што би можеле да очекуваме во следната сезона. А има неколку интересни ствари што треба да ги видиме. Прво Бејлиш. Сигурно нема само така да ги остави Санса и Џон во Винтерфел, мора да има некоја лична придобивка и он. Давос сигурно ќе сака да превземе нешто околу Мелисандре. Во Кингс Лендинг да видиме што ќе се случи со Серсеи, дали ќе оди против сите. Џејми со Фреј, дали Арја ќе тргне назад кон Вестерос, и секако, што ќе прави Бран понатаму.

Уште една недела и после пак ќе си чекаме до април :toe:

Иако исходот беше очекуван, јас во неколку наврати навистина помислив дека Џон пак ќе загине, особено заради муабетот меѓу него и Мелисандре, кога му рече дека Богот на Огнот можеби го воскреснал само за да загине во денешната битка. Кога го испогазија цел и се задушуваше тогаш си реков готов е овој пак.

Гледајте ги на официјалниот канал на ХБО како се снимала епизодата, уште повеќе ќе ја цените, сцената каде Џон се соочува со коњаницата на Болтон, не било CGI, кон Кит Харингтон навистина галопирале коњи.

Од сабајле бев сполјнат за Ремзи дека умира на фејбук, ама пак епизодава ја гледав ми се чини без да земам воздух.
Иако знаев дека ќе победат Старкови сепак ваква напнатост незнам дали сум имал за друга битка во филм.
Не се салам што направија со биткава.

На крајот ваљда најмногу отпор ќе даде Даенерис против white walkers :3

Се ми се чини дека ке направат ептен холивудски хепи енд за серијава, за разлика од книгите кои сигурно ке завршат bitter - sweet. Во филмот најверојатно Денерис со змејовите ке ги победи White walkers.. И ке седне на тронот.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Секако дека не им е сеедно, баш затоа има дозвола Бејлиш од круната за напад на Северот.

Кога беше последен пат во Кингс Лендинг, зборуваше со Серси, ја излажа дека Болтон сами ја земале Санса и ја омажиле за Ремзи, со тоа предавајќи го сојузништвото со Ланистерите и круната и се понуди да отиде со витезите на Вејл да го врати Северот под контрола под услов тој да биде назначен за Управител на Северот.
Сеа ја глеав сцената пак,сум ја заборавил. Вајда така ќе се одвива приказната,Бејлиш да се ожени со Санса бидејки има указ од кралот за Управител на Северот.
Тоа е сомнително.
Додека во книгата е така, во серијата баш и не знам.
Руз Болтон кажа дека тоа што ја омажил Санса за Ремзи, го става во отворена побуна против Тронот. Ако Тронот (или верата) се прашува, Санса е жена на Тирион и не може да биде ничија друга жена. Тоа што Тронот ја бара за вмешаност во убиство на кралот, неќам ни да го споменувам.
Плус, каде имаше кралски обележја во Винтерфел? Само Болтонови.

Како и да е, мислам дека во серијава Северот е одметнат одкога Руз ја омажи Санса за Ремзи.
Мислев поише на тоа дека со нивна помош стигна таму, не е толкава закана за тронот колку што би биле Старк ако владеат со северот. Очекувано е да реагираат.

Ќе биде многу чудно ако се прекине фамилијарна лоза од илјадници години,а Џон е единствен машки наследник и му треба потврда од кралот за тоа. Сеедно, очекувам во последната епизода беливе да го нападнат/пројдат ѕидот,многу небитни ликови останаа таму и веќе се раздвижи дејството со змејовите,берик и тн. Плус Winds of winter :D

Се ми се чини дека ке направат ептен холивудски хепи енд за серијава, за разлика од книгите кои сигурно ке завршат bitter - sweet. Во филмот најверојатно Денерис со змејовите ке ги победи White walkers.. И ке седне на тронот.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Не би требало така да биде, ако ги држиме за збор продуцентите кои уште одамна рекоа дека серијата и книгата ќе завршат на исто место, ама по различни патишта ќе одат до таму.

A ne e ostanat Bran chistokrven Stark ?!

Па и Теон е чистокрвен Грејџој, ама ни едниот ни другиот неможат да имаат наследници :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom