E
Epsilon
Гостин
Ме интересира ова, таа понуди 62 да и помогнат на Санса, а другата војска ја остави "дома", а таа се изложува на опасност?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Немат друга војска мислам, мала куќа се, али останаја верни до крај.Ме интересира ова, таа понуди 62 да и помогнат на Санса, а другата војска ја остави "дома", а таа се изложува на опасност?![]()
Премногу ќе беше ако го спасеа и него, Ремзи можеше и главата на кол набиена да ја носит немораше жив, али ова го напраја за да имат малце неизвеснот и уште толку да го замразиме Ремзи, иначе според мене кога го промаршија две стрели на Рикон, а Џон веќе беше тргнат по него можеше комотно да се свртит накај Ремзи и да гледат кај пајгат стрелата, мислам дека имат малце логика можит не сум во право...
Иначе глупо ми беше и цело време се чудев како џинов немат никакво оружје, ако ништо друго едно дрво одкорнато, али немаше да е и то интересно сам ќе ги победеше сите така.
Топ епизода уште неможам да се соземам.
На вакви "игри" најдобро е цик цак да му трча, али Рикон дете ко дете шо разбира.

Сеа ја глеав сцената пак,сум ја заборавил. Вајда така ќе се одвива приказната,Бејлиш да се ожени со Санса бидејки има указ од кралот за Управител на Северот.Секако дека не им е сеедно, баш затоа има дозвола Бејлиш од круната за напад на Северот.
Кога беше последен пат во Кингс Лендинг, зборуваше со Серси, ја излажа дека Болтон сами ја земале Санса и ја омажиле за Ремзи, со тоа предавајќи го сојузништвото со Ланистерите и круната и се понуди да отиде со витезите на Вејл да го врати Северот под контрола под услов тој да биде назначен за Управител на Северот.
Мислев поише на тоа дека со нивна помош стигна таму, не е толкава закана за тронот колку што би биле Старк ако владеат со северот. Очекувано е да реагираат.Тоа е сомнително.
Додека во книгата е така, во серијата баш и не знам.
Руз Болтон кажа дека тоа што ја омажил Санса за Ремзи, го става во отворена побуна против Тронот. Ако Тронот (или верата) се прашува, Санса е жена на Тирион и не може да биде ничија друга жена. Тоа што Тронот ја бара за вмешаност во убиство на кралот, неќам ни да го споменувам.
Плус, каде имаше кралски обележја во Винтерфел? Само Болтонови.
Како и да е, мислам дека во серијава Северот е одметнат одкога Руз ја омажи Санса за Ремзи.

Не би требало така да биде, ако ги држиме за збор продуцентите кои уште одамна рекоа дека серијата и книгата ќе завршат на исто место, ама по различни патишта ќе одат до таму.Се ми се чини дека ке направат ептен холивудски хепи енд за серијава, за разлика од книгите кои сигурно ке завршат bitter - sweet. Во филмот најверојатно Денерис со змејовите ке ги победи White walkers.. И ке седне на тронот.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
По секако мислам дека ќе ги победат White walkers,само што во книгата ќе умрат некој добри ликови,некој манипулатор ќе седне на тронот и тоа ќе му го даде bitter - sweet вкусот.Се ми се чини дека ке направат ептен холивудски хепи енд за серијава, за разлика од книгите кои сигурно ке завршат bitter - sweet. Во филмот најверојатно Денерис со змејовите ке ги победи White walkers.. И ке седне на тронот.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk