Генерална дискусија - EURO 2016

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
А ако 3 пута со рука спаси гол на противнички прекини ??? Тогаш испаѓа Цана џабе доби црвен. Глупости. Поглупо правило нема.
Мислам дека правилото важи исклучиво за пенали, за да нема двојна казна наеднаш, пенал + црвен. Плус тоа доколку прекршокот е неспортски или намерен пак ќе следи црвен.

Единствената разлика е тоа што кога играч или голман ќе направи несакајќи прекршок за пенал, пример да задоцни со старт или слично ќе добие само жолт картон. Правилото е донесено пред се за 90% од пеналите кои ги прават голманите да не резултираат и со црвен картон.

Ми се чини, или коментаториве лажат дека присуствуваат на утакмициве? Неколку пати ако камерава дава у публика или близок кадар од некој играч, коментаториве не знаат што се дешава на терен.
Баш сега при еден аут за Романија го приметив ова. У кадар го дадоа Шаќири кој тргна напред ваљда за да покрие некој играч, а коментаторов вика "сепак ова ќе биде аут за Швајцарија", као заклучок од движењето на Шаќири. А играчот на Романија више си се намести да изведе аут, што нема шанси да не го приметат ако се на стадион.

Sent from my B1-730HD using Tapatalk
И јас тоа размислував, од 3 пример Златко и Стерјов коментираат од Париз, во пет фаќаат авион за Марсеј и во 9 се спремни за пак да коментираат...нелогично ми е некако.

И јас тоа размислував, од 3 пример Златко и Стерјов коментираат од Париз, во пет фаќаат авион за Марсеј и во 9 се спремни за пак да коментираат...нелогично ми е некако.
Романија и Швајцарија се играше на паркот на принцовите во Париз, а тие се сместени во Париз, за другите утакмици ги коментираат од прес центарот во Париз.

Мислам дека правилото важи исклучиво за пенали, за да нема двојна казна наеднаш, пенал + црвен. Плус тоа доколку прекршокот е неспортски или намерен пак ќе следи црвен.

Единствената разлика е тоа што кога играч или голман ќе направи несакајќи прекршок за пенал, пример да задоцни со старт или слично ќе добие само жолт картон. Правилото е донесено пред се за 90% од пеналите кои ги прават голманите да не резултираат и со црвен картон.
Ајде иде ова некако а може да биде и за случајно играње со рака у свој 16 - ник. Ама за намерно играње од последен у одбрана ке биде total fail ако се казнува со жут.

За разлика од руските дивјаци, кои уште еднаш ја покажаа својата простотија и некултура, еманципираните Англичани кои секогаш и секаде ја покажуваат нивната вредност и несебично ја споделуваат, им помагаат на несреќните просјаци во Лил.

Фекалии препотентни. Всушност, не ме ни чуди вакво однесување од луѓе кои гордо пејат химна во која се бара Господ - Бог, да ја чува и штити нивната кралица.

Последно уредено:
Ајде иде ова некако а може да биде и за случајно играње со рака у свој 16 - ник. Ама за намерно играње од последен у одбрана ке биде total fail ако се казнува со жут.
Нема смисла одбрана со рака на гол линијата намерно за да спречи гол од страна на играч да биде казнето само со жолт карнон :). Ако е така дефинитивно смрдената УЕФА може слободно да се самозапали.

Ама ништо нема да ме чуди кога го видов форматот за првенството за осминафиналето. Не ми е јасно кој им дал за право на УЕФА унапред да утврди која група со која ќе вкрсти кога имаме ситуација со третопласирани репрезентации?

Така првопласираниот во групите А, Б, Ц и Д ќе игра со третопласиран тим, додека првопласираните во групите Е и Ф ќе играат со второпласирани тимови. Требало да ги рангираат првопласираните тимови исто како што ќе ги рангираат третопласираните тимови. Па така најдобрите четири први места да играат против третопласирани, а не вака по однапред утврден шаблон.

Ајајајајај бејл брате шта си урадио....

7 гола паднаа во судиско надополнување првенствово и уште 3-4 после 87 минута:eek:

Колку очајно првенство еј. Да беше светско место европско , Аргентина ќе се прошетате до трофејот.

Колку очајно првенство еј. Да беше светско место европско , Аргентина ќе се прошетате до трофејот.

Да секако:pos:..уште не научивте дека Европските екипи се врвот на фудбалот?..па Аргентина на СП во 2014 едвај со Швајцарија и Белгија се справи а камоли да игра против Франција(со нормален тренер),Германија и Шпанија(со нормален тренер)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom