Game of Thrones

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.096
Поени од реакции
9.022
Премногу ги занемарувате дијалозите измеѓу него и овој Септимов, буквално на тацна ни кажаа што ќе прави натака Кучето.
Очигледно беше, ја зема секирата и сега ќе отвори бизнис со дрвосеча. :icon_lol:
 

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Интереснo мислење начекав на нет во врска со тоа што се случи со Арја во последната епизода:

It occurs to me that Arya didn't get stabbed. Jaqen got stabbed wearing Arya's face. Because her hair was parted in the middle like his, she was way to ostentatious booking passage back to Westeros and walking around Bravos with a male gait as if she had nothing to worry about from the face-changing assassins she had just betrayed, where the hell did she get that kind of money, and Jaqen still owes her his life. I think it was Jaqen paying his debt by making sure he drew enough attention to be found by the Waif.

Мене ми делува доста можно.
 

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Дефинитивно не е умрена Арја, дали Џакен е тоа или со помош на глумицата го одглуми сето тоа. Минатата епизода Арја беше сосема подруга, оваа епизода шеташе ко да е градот нејзин, на цел глас рече дека сака во Вестерос да оди, ептен непажливо и несвојствено за неа.

Sent from my E2105 using Tapatalk
 
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Умрена не е точно, но дали ќе преживит ќе видиме.. Џакен неколку пати и го спаси животот, не мојт да и е вечен ангел чувар, бар мене ми би било малце глупо аку испаднит пак да е тој или да ја спасит некако на друг начин. Незнам мене до сега не ме прободеле со шило, но еден засек плус 3 убоди толку длабоко, незнам ни како успеа да скокнит во вода па и уште да изнуркат и излезит, али ете филм е да не бараме мани, во никој случај не сакам да умрит, но не сакам и да ја спасит Џакен пак.
 
Член од
5 април 2012
Мислења
8.136
Поени од реакции
8.927
Добра филер епизода. Посебно ми се допаднаа дијалозите на Серси и Олена, како и Јејми со Блекфиш. Последните две епизоди беа загревање за случувањата во 9та епизода.

Санса веројатно му пиша на Литлфингер во нејзиниот очаен поход да го врати својот замок.
 

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.678
Поени од реакции
1.990
Не е умрена Арја, ја има на промото за 6х8 :D Ја мислам дека Санса испрати писмо до Бејлиш и Д Вејл за помош, додека Бриен е пратена на југ за да побара помош од Блекфиш кај шо ќе се сретне со Џејми и ќе стане интересно.
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Мене лично ми беше најслабата епизода во сезоната досега, веројатно затоа што многу време му посветија на Кучето, а мене како лик никогаш не ми бил нешто занимлив и сметам дека немаше потреба од толку потрошени минути, освен ако ептен голема улога нема во натамошната приказна.

Исто така и мене не ми беше јасна сцената со Арја, три убоди у стомак би требало да се фатални, не знам како може некој да преживее, освен ако не се работи за некој трик, а трикот да е поврзан или со Џакен или со актерите од театарот. Ако беше тоа стварно Арја, ептен аматерски за некој кој со месеци се обучуваше да биде таен убиец.

Тоа што ми се доадна у епизодата секако е Блекфиш и целата таа приказна, многу јак лик, а Фрејовите баш изгледаат очајно, неспособни лигави типови, со грди капи, кои имаат каква-таква моќ заради нивниот замок и најголемото предавство што го направија.

Жабата исто беше одлична во епизодава, иако не сум у нејзиниот тим :P, многу попаметно игра отколку Санса наша, пораката до баба и беше суптилен и паметен потег. А Санса наша, таман ќе си речам ќе биде конечно нешто и пак од грешки у грешки, ај шо беше јасно дека собирањето лојална војска нема да оди лесно, ама шо и е филмот што крие и се конфронтира со Џон цело време, па уште ја доведува во прашање довербата на Давос, а она се допишува тајно со Бејлиш и го крие тоа од сите. Мислам, ќе го остави Џон и цела војска без да им каже дека договара со цела една голема армија да им помогне од југ, ќе тргнат со мисла дека се бројчано инфериорни, со големи изгледи за пораз, ептен стратегиско планирање од нејзина страна.
Можеби па не му пишуваше на Бејлиш, спомна нешто дека сака да прати порака до Мандерли, у секој случај, не сфаќам од каде толку недоверба кон Џони и Давос.
 

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Санса па, Санса па, абе кантар не ја мери. Брат и е воскреснат ради Вајт Вокерите, она се запнала Винтерфел та Винтерфел, гајле нема од белите.

Sent from my E2105 using Tapatalk
 

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.542
Поени од реакции
5.875


Get Hype!!!!


Супер епизода највише ради дечаков на сликава.

Иначе кога сме кај теориите за Арја имаше една теорија на интернетов дека уствари Арја пробува да се убие сама себе, за да биде стварно no one, и дека другата девојка не постои, уствари е самата Арја затоа Џакен секогаш кога сака да збори со Арја и вика на таа другата да излезе од собата, уствари и се обраќа на оној дел на Арја што се уште не е no one.
 

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.164
Јас уживав. Сите 23 и пол минути колку што траеше. Ме мрзи да опишувам сцена по сцена, само да кажам дека ептен бев хајпнат за Сандор и ми беше многу мерак што го видов. И Лијана Мормонт од Мечкин Остров - мало, мало, ама жилаво! :D

Приметува ли и некој друг колку е подобра музиката оваа сезона? Оној мигрантот се научил да прави филмска музика. :D
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Очекував повеќе акција денес, ама пак интересна епизода. Од една страна се заплеткува клопчето, а од друга се отплеткува.
Џон Сноу треба да покажи одлучност ако сака да биди лидер, а не како денес да дреми како млада невеста пред стројници. Ќе му биде тешко да ја контролира војската, со оглед на тоа дека сите ги мразат дивјаците.
Она детено од куќата Мормонт многу цврсто и која спротивност со Робин Арин. :)
Песот се врати, а и Бран повторно денес со неговиот богат и сочен вокабулар.
Блекфиш многу самоуверено делува. Можеби има некој план. Не верувам дека му е сеедно да има борба.
Санса сепак му пиша на анкл Бејлиш. Ех бе за власт газо си го продадоја.
Арја има да биде многу безмилосна по сѐ досега.
И ликовиве што се појавуваат епизодно оваа сезона се интересни и внесуваат свежина.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom