Game of Thrones

H

HoT IcE

Гостин
моите замерки немаат врска со книгите
Дада, него со што?
Свесен си дека да не постојат книгите како изворни материјали серијава сама по себе земена ќе поим за квалитет?
Да зборевме за пета сезона па ајде. Ама сезонава? rly nigguh?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.860
Дада, него со што?
Свесен си дека да не постојат книгите како изворни материјали серијава сама по себе земена ќе поим за квалитет?
Да зборевме за пета сезона па ајде. Ама сезонава? rly nigguh?
Моите замерки имаат врска со здравото расудување, логика и слично. Тие (замерките) егзистираат како книгата да не постои.
Сезонава е подобра (до сега) од минатата, но не е лишена од глупости.

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Uzhivajte vo tie 10 epizodi shto ni gi pruzhaat ednash godishno na ovaa ( spored mene ) najdobra serija ikad, I ne se zamarajte do tolku so nelogichnosti I takvi sranja. Na kraj kraeva, koga ke zavrshi sezonava za 6 nedeli, site so netrpenie ke chekate da dojde April naredna godina za nova sezona :))

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Епизода без многу акција со важни емотивни моменти.

Сцената со Џон и Санса- прекрасна, конечно позитивен момент за два Старкови. Северот и ѕидот ептен ја носта цела тежина и најголем квалитет на серијава.

Од друга страна, во King's Landing, Џонатан Прајс го држи квалитетот, како глуми, мислам дека Врабецот ги манипулира сите до еден и им ја има прочитано играта, прашање е дали ќе издржи. Серси и Џејми изиграа многу паметно, да ги навлечат Тајрел и нивата голема армија да се замешаат, тие да го навлечат гневот на населението и на верниците ако настанат крвопролевања, а нивната армија безбедно ќе се спрема за неизбежниот конфликт на север (со Болтон) или на југ (со Дорн).

Тирион свесно преговараше и добро знае дека ништо од тоа што го нуди нема да се оствари, само купува време, знае дека не може ништо без согласност на Денерис, а таа сигурно нема да се согласи на неговиот Линколн пристап.

Реков дека приказнта на Денерси не ми е по мерка, сега барем се придвижи прилично, ако Дотраките го почитуваат и го следат најсилниот од Каловите, оној кој ќе го убие претходнито Кал, тогаш со потегов кој ги реши сите Калови заедно, Денерис сега е the ultimate Калиси.

Дотраките досега го немале историскиот Џингис Кан, кој ќе ги обедеини сите за да створат голема империја, која ќе се простира далеку преку нивната прерија, Денерси ќе биде нивниот Џингис Кан, со потенцијал да ги потчини сите градови во Slaver's Bay и слободните градови од Старата Валирија. Само тоа ми делува како невозможно сценарио, во тој случај Денерис би требала да биде владетел на речиси целиот свет, цел Вестерос и пола Есос, што е преголем залак за неа, Денерис може има солиден сценски настап и говори, но ќе биде многу лош владетел.

Бејлиш ќе го оствари ветувањето што и го даде на Серси, истовремено помагајќи и на Санса, сплеткување до бескрај, а гледам од промото, Бејлиш патува со неверојатна брзина по Вестерос :D (озбилно не е толку нелогично ако претпоставиме дека речиси секоја сцена се одигрува во различен временски период, Бејлиш можеби денес беше во Vale недели пред Санса да додје до Ѕидот).

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Супер беше епизодава.
Освен писмото.
Писмото беше смешки.

Also, успеавте и сцена со цицки да уништите, ко демек битно е чии се

B

beaverknight

Гостин
Супер беше епизодава.
Освен писмото.
Писмото беше смешки.

Also, успеавте и сцена со цицки да уништите, ко демек битно е чии се
Писмото беше најдобриот дел у цела епизода, like come on...
Шо фино беше напишано...

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Писмото беше најдобриот дел у цела епизода, like come on...
Шо фино беше напишано...
Колку не беше...
Колку беше само by the book нафрлани рандом gore закани...
Ќе ти ја ебам сестрата, војниците ќе ти ја ебат сестрата, брат ти ќе го фрлам на кучињата, тебе ќе ти ги извадам очите, been watching Happy Three Friends much lately?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е да, нека го отепаат оној Пајсел веќе, три епизоди по ред го бркаат вкревет да си легне. Па и се губат 30-45 секунди додека искочи од соба.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.612
What if, сето ова е план на Littlefinger и Санса? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom