Евровизија 2016 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој добро да ми го обајсни ова новово гласање ? Разбрав дека прво гласаат државиве и ги даваат гласовите од стручните жириа па после дека се даваат гласови од телевоутинг но тука некако збунка ми се направи.

Калиопи 11-та во полуфиналето.

kplrFlI.png

1. Белгија требаше тепа. Ептен кул диско-фанк песничка + девојчето имаше јака енергија
2. ЌеЈф ми е за високиот пласман на Бугарија, моќна песна, моќна типка, моќен фриз
3. Од каде победи Украина, само Госпо знае ..
4. Ма да поарно они, него ли русинот со косоварската фаца
5. Неодговорено ќе ми остане прашањето ''Дали ако победеше АВС, стварно ќе се одржеше Евровизијата 'down under' догодина??'' (сумњам)
6. Дизни принцезата од Австрија шо пееше на француски, тапа, ниш не направи. Ја извади публиката малце на крај, но очекував повеќе ..(n)

Колку срање евровизија. Од сите Австралија беше најок, Русија имаше добар сценски, на крај го усраа, али песната.... ужас. Украинкава неприметлива...катастрофа.

Превише очигледни политички одлуки го усраа крајот на и така усраната визија...
Отвараш вести и случувања у светот,читаш кој со кого се замерил,закрвил,кој на кого му забодел нож и оп, истата слика ја глеаш овде. ептен предвидливи поентирања бодувања, изненадија само Скандинавските земји со нивното меѓусебно дванаестирање што у случајов го немаше вечерва.
Анкл Сем и ЦИА добро си ја завршиле работата на крај. Реално Русија имаше подобра песна и требаше да победи.
Зошто тогаш победи Украина според тебе?
Лелелелелелел и ЦИА ја замеша во Евровизија :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:. Русија имала подобра песна :pos::pos::pos::pos:. Темплејт песна од втора декада на 21ви век, иста како ланската победничка и милион други како неа.

Се слушате ли што зборувате бе? Имате малку слух за музика настрана од Антена 5 хитчиња и кафанска музика?

Кога немало политички песни на Евровизија? Украина 2005, Ерменија лани, Каролина наша во 2002, Ај лав Беларус пред некоја година....да не чепкам по Википедија да се присетувам ќе најдам уште 10 минимум.

Илјада посто, пеесе посто заслужена победа. :cuc:

Украина тепаше со најбош песна баш кога им се дешаваат срањата со русите. Нема позаслужено.

Најголемо срање од гласањево.Типот е тапа,последно место и оп еве ти го во врвот.Нека се убијат буквално.Но
ми се допаѓа новиот систем,им сјеба целосно соседско гласање на државите,единствено минорно и недозволиво е Пољаков и Шпанија и Италија да не се високо место.Кретени:unsure::unsure::giggle: Леле сериозен станав да објаснувам ЕуШитија :pos::pos:
Може некој добро да ми го обајсни ова новово гласање ? Разбрав дека прво гласаат државиве и ги даваат гласовите од стручните жириа па после дека се даваат гласови од телевоутинг но тука некако збунка ми се направи.
Гласале и жири и телефонски. прво од жири ги даваа едно по едно а потоа од телевоутинг само го кажуваа вкупниот збор и додаваа на другите. значи секоа држава всушност даваше два пати 1-12. затоа и побефникот имаше 500+

Според мене добар е начинот само треба да се намалат поените, да нема можност за голема разлика и така ќе е пореално. нека има 1-6+1-6, пак 12 од држава ќе е максимум и поинтересно ќе е а не вака бега 300 поени и оди стасај.

5. Неодговорено ќе ми остане прашањето ''Дали ако победеше АВС, стварно ќе се одржеше Евровизијата 'down under' догодина??'' (сумњам)
Мислам дека договорено беше ако победи Австралија, наредната година Германија да го организира изборот. ;)

Очекував дека Украина ќе биде добро пласирана, ама не и дека ќе победи. Имало и ќе има политички песни на Евросонг, ама не и победнички. Украина и во 2005 имаше политичка песна за Портокаловата револуција, и тоа многу покул од оваа, па не победи. Во гласањето отсекогаш имало политика, ама до сега најчесто победничката песна се издвојуваше по квалитет или оригиналност од другите. Што се вели, имаше песната некаков Х фактор. Еве бугарската имаше се’ што треба за победа на Евровизија, ама очигледно сега политиката игра поголема улога од било кога.

Инаку, како што пишав, јас бев за Грузијците, ама гледам не поминале добро на гласањето. А мило ми е што Русинот не победи со таков клише настап (копирана идеја од Шведска лани) и со никаква песна.

Благодарам за гласовите од Mакедониja за Бугариja! А за победникот:pos::tapp::boksix: Кој ли ке плати за тоа во itunes? За мен 1во Бугариja, 2ро Русиja

Последно уредено:
Лелелелелелел и ЦИА ја замеша во Евровизија :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:. Русија имала подобра песна :pos::pos::pos::pos:. Темплејт песна од втора декада на 21ви век, иста како ланската победничка и милион други како неа.

Се слушате ли што зборувате бе? Имате малку слух за музика настрана од Антена 5 хитчиња и кафанска музика?

Кога немало политички песни на Евровизија? Украина 2005, Ерменија лани, Каролина наша во 2002, Ај лав Беларус пред некоја година....да не чепкам по Википедија да се присетувам ќе најдам уште 10 минимум.

Илјада посто, пеесе посто заслужена победа. :cuc:
Ако мислиш дека Украина има добра песна, мислам дека е редно време да закажеш преглед на ушно.

Тражили сте-гледајте Австралија. Сакаа Евровизија, еве ја вистинската Евровизија. Политичко ѓубре, ужас од песна победи преку песни како Австралија, Белгија, Бугарија.

Абе јас географија двојка имав, ама колку што знам Автстралија не е во Европа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom