НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе, Кен Мауер, не се прави многу паметен и прочитај што рекле судиите откако ја разгледале снимката дали требало да досудат фаул во напад или не.
http://bleacherreport.com/articles/...um=referral&utm_campaign=programming-national
Абе сеоски Хари Кејн, ќе ти ебам тоа стеснетата фаца, читаш ли што пишувам? Кај реков дека не е фаул? Реков дека не се оштетени Спарси затоа што имаше две неправилности во таа ситуација:
1. Премногу блиску беше Mану до Вејтерс, односно со раце во фаца му се внесе, што секако не е дозволено
2. На почетокот кога Вестбрук претрча Ленард го тегнеше за дрес како фудбалерите што прават

Е ај објасни ми сега, како тоа Сан Антонио е оштетен?
Инаку ако ја гледаме стрикно ситуацијата со лактот, ДА, фаул во напад беше.

На крај можда најправедно испадна, си имаа напад за победа и ја поебаа. Ману требаше да оди на положување, не да ја враќа на Милс за тројка.

Без разлика правилата шо велат, еден куп пати се има десено онака на пола метро да седи противнички играч па и да ја цапни малку линијата.. Но да биди турнат со лакт првпат се дешава.. Мораше да го досудат то.. Веројатно се збунија и судиите.. Да, Спарси имаа на крајо напад за победа но друго е кога ќе се почни од аут со скроена акција на Попович

ААА КОЈ КУР ШТО СЕ ДЕШАВА ПРЕКИНАВ ДА ГЛЕДАМ НА 8 СЕКУНДИ ДО КРАЈ ГУБЕВМЕ 5 РАЗЛИКА И ГЛЕДАМ НЕКОЈ КОМЕНТИРАЛ НА НЕТОВ "OMG HAPPY I WATCHED IT TILL THE END" МИСЛЕВ ТРОЛА..ПОСЛЕ ГЛЕДАМ И ДРУГ....КОГА ГЛЕДАМ НЕРЕШЕНО КОЈ КУР АААААА АЈДЕ ДА НЕ ГО ИЗГУБИМЕ ОВААААА[DOUBLEPOST=1462329595][/DOUBLEPOST]лололололололол

колку само јадеме метла серијава

Еве ви и официјално за дискусијата за OKC-Spurs.

The NBA listed five incorrect non-calls from the final 13.5 seconds of Monday's game between the Oklahoma City Thunder and the San Antonio Spurs.

Spurs guard Manu Ginobili should have been whistled for delay of game for stepping on the sideline as he was attempting to defend the game's final inbounds play, and Thunder guard Dion Waiters should have been called for an offensive foul for crossing the out-of-bounds plane and hitting Ginobili with his elbow as he inbounded the ball, the league said Tuesday in its last-two-minutes report.

After the ball was inbounded by Waiters, fouls should have been called on the Spurs' Patty Mills andKawhi Leonard. The league said that Mills grabbed and held Thunder center Steven Adams, and that Leonard grabbed Russell Westbrook's jersey.

Finally, after the Spurs stole the inbounds pass and made a final effort to hit a winning shot, a shooting foul should have been called on Thunder forward Serge Ibaka for grabbing and holding the jersey ofLaMarcus Aldridge with 2.6 seconds left.

Во превод, сите сте во право :)

Ама мене искрено ми изгледа многу врева за ништо. Имало милион слични ситуации низ годините, особено кога не се ни користел "instant replay". Сан Антонио не смееше да си дозволи да губи на неколку секунди до крајот, од таква ситуација ретко се победува...

Koe sranje se toronto coecw

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Мајами реално ја добива серијата.
Инаку баш чекам да видам Денг колку може да игра против посилни крилни центри како што е Лав во Кливленд во финале на истокот.
Добро му одеше со крилни центри на Шарлот и сега со овие што изигруваат крилни центри во Торонто, сите се практично крила.
Но Лав е класичен крилен центар и посилен во дуели.

Абе сеоски Хари Кејн, ќе ти ебам тоа стеснетата фаца, читаш ли што пишувам? Кај реков дека не е фаул? Реков дека не се оштетени Спарси затоа што имаше две неправилности во таа ситуација:
1. Премногу блиску беше Mану до Вејтерс, односно со раце во фаца му се внесе, што секако не е дозволено
2. На почетокот кога Вестбрук претрча Ленард го тегнеше за дрес како фудбалерите што прават

Е ај објасни ми сега, како тоа Сан Антонио е оштетен?
Инаку ако ја гледаме стрикно ситуацијата со лактот, ДА, фаул во напад беше.

Во извештајот пишува во глобала за целата ситуација за која тие проценија дека требаше да досудат фаул во напад.

ААА КОЈ КУР ШТО СЕ ДЕШАВА ПРЕКИНАВ ДА ГЛЕДАМ НА 8 СЕКУНДИ ДО КРАЈ ГУБЕВМЕ 5 РАЗЛИКА И ГЛЕДАМ НЕКОЈ КОМЕНТИРАЛ НА НЕТОВ "OMG HAPPY I WATCHED IT TILL THE END" МИСЛЕВ ТРОЛА..ПОСЛЕ ГЛЕДАМ И ДРУГ....КОГА ГЛЕДАМ НЕРЕШЕНО КОЈ КУР АААААА АЈДЕ ДА НЕ ГО ИЗГУБИМЕ ОВААААА[DOUBLEPOST=1462329595][/DOUBLEPOST]лололололололол

колку само јадеме метла серијава

хахаха и јас згаснав на 5 разлика и си легнав, не можев да ги гледам глупаците Лаури и Џозеф
дури сега гледам дека играле продолжетци :pos:

Доколку Мајами се пласира во конференциско финале, Крис Бош е спремен за игра.

Koe sranje se toronto coecw

Зошто срање? Мечот беше решен во продолжетци, Мајами има многу поискусна екипа, па и подобри поединци. Секако дека се фаворит во двомечов. Не е ништо срамно да се изгуби од нив, сепак на тоа што се целеше за сезонава се оствари. Успеаја да ја поминат првата фаза после 15 години, сега се што ќе следи понатаму е плус и билдање искуство за во иднина.

Зошто срање? Мечот беше решен во продолжетци, Мајами има многу поискусна екипа, па и подобри поединци. Секако дека се фаворит во двомечов. Не е ништо срамно да се изгуби од нив, сепак на тоа што се целеше за сезонава се оствари. Успеаја да ја поминат првата фаза после 15 години, сега се што ќе следи понатаму е плус и билдање искуство за во иднина.
Nisto ne igraat, tie sto treba da im ja nosat ekipata nigde ni nema. Lowry zimi edna trojka so ja frli na sreka od 1/2 kako izguben e inace. Ili derozan so mu trebaa 35 suta za da dade 25 poena.. bez koncept igraat bez nisto, nema da me cudi i metla da jadat.

Nisto ne igraat, tie sto treba da im ja nosat ekipata nigde ni nema. Lowry zimi edna trojka so ja frli na sreka od 1/2 kako izguben e inace. Ili derozan so mu trebaa 35 suta za da dade 25 poena.. bez koncept igraat bez nisto, nema da me cudi i metla da jadat.

Ете без играње изборија продолжетци. Се согласувам дека Лаури е катастрофа. Тој како најискусен треба да е носител, но место тоа е бледа копија од регуларниот дел. Дероузан не беше лош вчера, нема што да му се приговори, ама имаш и други играчи како Рос и Валанчиунас кои беа одлични.
За жал го немаат луксузот да имаат такво играчиште како Вејд, кој повлекува баш кога е најпотребно. Продолжетците сам ги доби, со 7 поени и плус две украдени топки во најделикатните моменти. Нема што да им се замери на играта едноставно класата и искуството пресудија, како многу пати претходно.

Ете без играње изборија продолжетци. Се согласувам дека Лаури е катастрофа. Тој како најискусен треба да е носител, но место тоа е бледа копија од регуларниот дел. Дероузан не беше лош вчера, нема што да му се приговори, ама имаш и други играчи како Рос и Валанчиунас кои беа одлични.
За жал го немаат луксузот да имаат такво играчиште како Вејд, кој повлекува баш кога е најпотребно. Продолжетците сам ги доби, со 7 поени и плус две украдени топки во најделикатните моменти. Нема што да им се замери на играта едноставно класата и искуството пресудија, како многу пати претходно.
Драгич изненадува со играта во плејофот, и во одбрана и во напад е одличен. Му направи многу проблеми на Кемба, ако го задржи ова ниво на игра и Лаури ќе има големи проблеми

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom