Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
И пеналот ќе го промашеа . :toe:.

Дефинитивно. Поарно шо не го судеше поголеми срамови ќе беа. :pos:

Жал ми е шо отпаднавме , али не толку како којзнае шо да сме изгубиле. Еднаш во три години да ја освојуваме супер е , за некои е сон еднаш во 10.

Идеме сега јако на Примера , ова е MUST WIN.

Дефинитивно. Поарно шо не го судеше поголеми срамови ќе беа. :pos:

Жал ми е шо отпаднавме , али не толку како којзнае шо да сме изгубиле. Еднаш во три години да ја освојуваме супер е , за некои е сон еднаш во 10.

Идеме сега јако на Примера , ова е MUST WIN.

Прво се изнервирав што нема пенал , а потоа ми текна дека ќе го промашевме со сигурност . :D

Не заслуживме да одиме понатаму , кризата продолжува и се надевам ќе запре со Валенсија дома . :)

So e tolku glupo ako mozi da znam? Bas seriozno treba da go svatis, ne sakam ni da se karam ako mislis nesto takvo, realnosta e taa. Site timovi vleguvaa so edna noga znaejki deka im e gubena I nema so da baraat protiv vas ( mislam na timojte so gi tepate cela sezona od rangot na Gijon). Nekni doma protiv Real so vodstvo 1:0, Real vo ja svrti srede Campot, na isprajkanje na Krojf ( so bi trebalo da e zgolemena motivacija za vas), so crven karton I ponisten gol. Sledi Atletiko koj so vide deka imate slabosti I toa mnogu I izigra predobro ama ne se isplati zaradi Tores ( dali bese pravilno isklucen e sosem druga rabota). Potoa Sociedad koj so izigra sosem solidna utakmica I si go odbrani vodstvoto. A sega, celi 45min ne vidovme nisto od taa vasa famozna Barca najjaca od site. Ima seuste vreme ma da ako igraat vaka tesko deka ke napravat nesto. A iskreno poveke sakam vie da pominite, od teroristive se plasam poveke otkolku od Barca.
Не самата теза за било кој клуб не мора Барселона дека не им се плашат повеќе е глупа, ептен онака детски муабет, ко децана мали кога се тепаат меѓусебе и си мерат кур од типот не ти се плашам.

Работата е многу поедноставна, има сериозен пад на форма. ТУка се многу фактори, почнувајќи од замор, па се до паѓање на карактер на играчите од смртта на Кројф, па преку притисокот на Меси со Панама случајот. И секој тим има падови во форма, ретко кој задржува долга константност во формата, а Барселона е еден од ретките тимови кои успеале подолго да задржат висока форма. Лани во првиот дел од полусезоната го каравме Енрике, ја каравме цела постава бидејќи буквално наликуваше на ова што е сега, за во вториот дел да не демантираат со одлична форма. Сега е обратно, при крајот е падот. Кај некои тимови пак имаме подигнување на формата и сето то е нормално во фудбалот и не е некоја филозофија.

А за то дека е најдобра и понатаму сум на ист став, пошто фудбалската магија која ја пружи не ја познаваат и признаваат два типа на луѓе, оние кои не гледаат фудбал воопшто и оние кои си лечат фрустрации оти некогаш истите плачеле кога им ги кантала тимовите, па си носат црни мисли и потреба за ситење на пораз како во случајов. И на најголемиот ебач не му се еба секогаш или не му е пишано да еба секоја вечер. Периоди се тоа :)

На овој натпревар Барса заслужено си отпадна. Атлетико изигра здраво, енергично и валкано како што знаат да играат и таквата нивна игра им го донесе овој резултат.

Многу слабо изиграно, многу. Не видов никаде желба за победа, буквално кај никој. Атлетико не изигра ништо поразлично од тоа што го играше претходните утакмици со Барса периодов, али затоа ние што го играме ова последниве три недели не личи на ништо. Со ваква игра Сосиедат не може да се победи па камо ли Атлетико.

Тоа е. Нека се фокусираат сега на Примера, нека дадат све од себе, со Примера и те како сум задоволен.

Ова вечерва воопшто не е брука, брука ќе е ако не успееме да ја освоиме Примера после 9 /12 бода предност пред Атлети / Реал на 8 кола пред крај. Овие 3 бода како очи треба да ги чуваат во шесте кола кои преостануваат.

И да, мораше ова на крај на Нејмар да му го остави.

Не се докажувајте во темата на ЛШ , долга е листата на напатени од Барселона , ова им е шанса да си ги искажат фрустрациите.

Атлетико заслужено не елиминираше.
Ама реакцијата на играчите на Барселона беше бледа, барем да се бореа до крај а не вака млитаво.
Не знам кој кур му е со Меси во средина, дали овој самиот бара да игра таму или тоа Лучо го бара ама е катастрофален потег. Па гледаш дека го проба тоа во 3-4 меча и не оди, па врати го на крило бе од каде ги бушеше противниците. А Меси се што направи вечерва беше да се повлече до средниот ред, да зема топка да ја додаде на крило и полека влечејќи се да влезе во 16-никот и да чека таму.
Нејмар циганчето бара повисока плата а никаде го немаше да преземе одговорност, само Иниеста играше вечерва. Суарез е лимитиран ако нема помош од другите бидејќи немаше кој да го храни со топки.
Ракитиќ исто многу слабо изигра, па и Дани беше катастрофа.

Не ми е криво што испаднавме, бидејќи се знае дека ЛШ никој не ја одбранил, но криво ми е што испаднавме без да се бориме, без желба за победа.

Ако успеат да ја освојат Примера со ваква ужасна форма алал нека им е.

Не самата теза за било кој клуб не мора Барселона дека не им се плашат повеќе е глупа, ептен онака детски муабет, ко децана мали кога се тепаат меѓусебе и си мерат кур од типот не ти се плашам.

Работата е многу поедноставна, има сериозен пад на форма. ТУка се многу фактори, почнувајќи од замор, па се до паѓање на карактер на играчите од смртта на Кројф, па преку притисокот на Меси со Панама случајот. И секој тим има падови во форма, ретко кој задржува долга константност во формата, а Барселона е еден од ретките тимови кои успеале подолго да задржат висока форма. Лани во првиот дел од полусезоната го каравме Енрике, ја каравме цела постава бидејќи буквално наликуваше на ова што е сега, за во вториот дел да не демантираат со одлична форма. Сега е обратно, при крајот е падот. Кај некои тимови пак имаме подигнување на формата и сето то е нормално во фудбалот и не е некоја филозофија.

А за то дека е најдобра и понатаму сум на ист став, пошто фудбалската магија која ја пружи не ја познаваат и признаваат два типа на луѓе, оние кои не гледаат фудбал воопшто и оние кои си лечат фрустрации оти некогаш истите плачеле кога им ги кантала тимовите, па си носат црни мисли и потреба за ситење на пораз како во случајов. И на најголемиот ебач не му се еба секогаш или не му е пишано да еба секоја вечер. Периоди се тоа :)

На овој натпревар Барса заслужено си отпадна. Атлетико изигра здраво, енергично и валкано како што знаат да играат и таквата нивна игра им го донесе овој резултат.

Ок твое мислење, сепак после ова, ќе видиш како ќе влези Сабота Валенсија во натпреварот. Дали ќе биди пак 7:0 како во купот или незнам кај беше. Ќе влези машки максимум. Незнам дали ќе им се исполни намерата ама секако ќе биди. Ќе те цитирам.

За др дали сте најдобри и на кој не им бил убав фудбалот ваш, неможиш да кажиш за сите. Не ни е на сите интересно тимот да врти околу 16м 40 минути и некој сосе топка да влези. Некој сакаме и шутеви од далеку, и поинакви акции од тие вашите. Различни вкусови, и верувај не се лечења на фрустрации.

Во секој случај не заслуживте да одите понатаму, иако навивав за вас реално, затоа шо терористиве ме плашат мн повеќе од вас, во случај да се сретневме.

За пеналот кој беше секако, неможите да се буните, имаше црвен првата утакмица кој шо не требаше да е досуден, и 2 црвени (Нејмар и Иниеста) на оваа утакмица.

Тоа е тоа. Сеа Примера ќе е најважна за вас, ама ако продолжат со ова ќе има смеа до крај на Примера.

Прочитајте го постот погоре што го напишав пред натпреварот..Се се оствари, освен нашата храбра игра. Ќе кажам само едно. Оваа Барса, со таа лани нема врска...Можеби да се има играч како Чави е клучот кој немаше влијание само врз играта туку и во соблекувалната со своето искуство,и тоа вечерва си ја зема цената. Од друга страна физички не е добро темпирана формата..Паѓаме кон крајот на сезоната кога треба да се соберат плодовите од тие 39 непоразени натпревари. Немаме добри замени..двете засилувања кои се замени играат прва сезона со Барса, по 10тина минути влегуваат. Не може да се споредуваат со Чави и Педро кои долги години играа во Барса. Нивната форма каква таква не влијаеше многу затоа што добро беа вклопени во системот.. Немаме лидер тоа е факт. Во текот на годините (за среќа можам да ги избројам на прсти) Меси знаел да изигра како пичка, и вечерва не превзеде одговорност. Превзеде само кога не требаше да го шутира слободниот кој беше идеален за играч кој игра со десна нога. Цел натпревар го немаше. Нема инат во него како што има кај Роналдо, тоа само не ми се допаѓа..Кога го анализирам цел период оваа криза не е од вчера трае можеби месец и половина. Да имаа подобри напаѓачи ќе испадневме и од Арсенал кој на Кампот во еден период тотално не надигра..Атлетико се цврста екипа која знае што сака, кој и да игра со нив во полуфинале ќе има голема мака..Чоло е цар, каков мотиватор! Вечерва видовме дека и Баерн не е тоа што беше..Единствено мислам дека Реал оди во нагорна линија со формата..Останува да се насочат кон Ла Лига, што ќе биде екстремно тешко после овие порази, но олеснувачки факт според мене е тоа што Атлетико и Реал немаат сили да парираат на два фронтови сега кога се толку далеку..Одиме напред,таков е спортот. VISCA BARCA!!

Ок твое мислење, сепак после ова, ќе видиш како ќе влези Сабота Валенсија во натпреварот. Дали ќе биди пак 7:0 како во купот или незнам кај беше. Ќе влези машки максимум. Незнам дали ќе им се исполни намерата ама секако ќе биди. Ќе те цитирам.

За др дали сте најдобри и на кој не им бил убав фудбалот ваш, неможиш да кажиш за сите. Не ни е на сите интересно тимот да врти околу 16м 40 минути и некој сосе топка да влези. Некој сакаме и шутеви од далеку, и поинакви акции од тие вашите. Различни вкусови, и верувај не се лечења на фрустрации.

Во секој случај не заслуживте да одите понатаму, иако навивав за вас реално, затоа шо терористиве ме плашат мн повеќе од вас, во случај да се сретневме.

За пеналот кој беше секако, неможите да се буните, имаше црвен првата утакмица кој шо не требаше да е досуден, и 2 црвени (Нејмар и Иниеста) на оваа утакмица.

Тоа е тоа. Сеа Примера ќе е најважна за вас, ама ако продолжат со ова ќе има смеа до крај на Примера.

По реторика ќе ме турнеа на испит оти при говор употребив збор ВЕРУВАЈ. Професорката ми рече едно од основните правила и грешки кои ги прават лицата кога кажуваат нешто во што не веруваат ни самите, ама сакаат некого да убедат :D Ама ок, небитно.

Јас во ниеден момент не се бунам. Заслужено си отпаднаа оти имаат пад во форма и нека си се носат со последиците. А еве мило ми е што ти како фан на реал конечно си радосен после толку долг период.

И минатата сезона може освоивме со кружење...? Ве тепавме 4-0 со кружење? Погледни какви се головите со Баерн, Сити, ПСЖ и Јуве.. Баш овие неколку натпревари се појавува оваа безидејност со кружење околу противничкиот гол како во сеозната на Тата. И доведе до тоа што доведе. Комплетен неуспех.. Причината за тоа како што гледаш и нас не ни е позната..Со среќа понатаму

По реторика ќе ме турнеа на испит оти при говор употребив збор ВЕРУВАЈ. Професорката ми рече едно од основните правила и грешки кои ги прават лицата кога кажуваат нешто во што не веруваат ни самите, ама сакаат некого да убедат :D Ама ок, небитно.

Јас во ниеден момент не се бунам. Заслужено си отпаднаа оти имаат пад во форма и нека си се носат со последиците. А еве мило ми е што ти како фан на реал конечно си радосен после толку долг период.

Не баш ти велам за вас навивав, повеќе страв имам од нив. Сеа ако ни паднат лошо ќе е. А со вас можиме да се носиме и тоа како. Не тепавте 0:4 заради Крофната на клупа.

@Бокица , мислев стварно ти се прави муабет , ама читам што пишуваш во темата на ЛШ.

Затоа ај шетња.

url-17.gif

Не баш ти велам за вас навивав, повеќе страв имам од нив. Сеа ако ни паднат лошо ќе е. А со вас можиме да се носиме и тоа како. Не тепавте 0:4 заради Крофната на клупа.

Не зборувам за тактиката туку за начинот на кој паднаа головите..дали беа од кружење околу шеснаесетник

Не, ради очајниот пад во формата на Реал и раздорот меѓу играчите. Сега се потсреди, барем втор можи во шпанско да заврши, не мора трет.

И ептен ми е ова јако со вас можи да се носиме, ако ни паднат и слични термини како да ние играме фудбал :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom