ManUtdChampions
Lleyton Hewitt
- Член од
- 5 февруари 2009
- Мислења
- 32.949
- Поени од реакции
- 44.624
Го изгледав Shutter Island, ама искрено кога почнав да размислувам вчера малку околу филмот, сфатив дека не сум сигурен дека сум го разбрал баш целосно. xD Значи заглавен сум меѓу 3 теории и стварно не ми е јасно што се случи, бидејќи некако сите ми држат вода, но имаат и недостатоци.Shutter Island ќе го има од 20:15 на МРТ. Како што не ми е гледан, а оддамна чека на watchlist, таман ќе ми легне.
Одма после него ќе го даваат и Mission: Impossible - Ghost Protocol.

Првата (таа што ти ја кажуваат на крајот на филмот): Имињата му се анаграми, тој е веќе 2 години во лудницата, па и тоа тресење на главата од докторот на самиот крај од филмот (демек не е оправен) ни кажува дека целиот филм уствари е "филм" на ди Каприо (не ми текнува како се викаше

Втората: На самиот почеток на филмот тие дојдоа со траектот... Како? Дали уствари тоа е пред 2 години, кога го носат Теди во лудницата? Ама не ми се верува, бидејќи уште тука е со Чак и веќе зборуваат за исчезнатата девојка. И сеа ако се водиме по крајот на филмот, фактички испаѓа дека овие до толку играат по филмот на лудакот, што дури го вадат од островот и повторно го носат назад... И тоа искрено е малку безвеза. Значи оваа сцена воопшто не ми се вклопува во крајот, исто како и сцената со болничарката што ја наоѓа во пештерата. Се што му кажа болничарката, за апчињата, цигарите, за експериментите...мислам дека не беше халуцинација, бидејќи кога сонуваше и халуцинираше апла беше прикажано тоа..

И сега втората теорија е дека во филмот се си тече како што е прикажано, овој навистина си е полицаец, но со цигарите и храната, успеваат да му разбркат некои жички во главата.

Третата: бидејќи и првата и втората ми се со недостатоци, импровизирав за трета...

И сеа, некој попаметен?