Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Дај бе не ја потете за снимката. Ко божем некој пиштол ви ставил на глава да го гледате сега филмот. Ако не ви се свиѓа снимката, изгасете го и чекајте HD или одете во кино.

Glass е одличен крај за трилогијата.
Не се препорачува ако не се гледани претходните два дела. Не очекував нити претпоставував за каков крај би бил соодветен, зашто некако режисеров бега од шемата, како што и овде беше тоа случај. Гледам дека на многумина им смета крајот ко што читав, али мене ми се допадна замислата и ми се виде идеално.
МекАвој е најинтересен ко лик и најдобро си ја носеше улогата. Брус Вилис, за чудо, беше на ниво, изгледаше заинтересиран за глума бар. :D
Се на се, интелигентен психолошки трилер. Ништо не е случајно, нити имињава на деловите на трилогијата, нити нивните карактерни силни и слаби страни, нити крајот. Предизвикувачки у пм.

добро филмче Bad times at el Royale, ме потсети на филмовите на Тарантино, уствари е тарантино рип оф ама нема везе, крајот ептен ме бендиса кога му го разнесоа мозокот:tvg: саундтракот екстра.

Ми се допаѓа кога ќе го прашат колку филмови снимил легендарниот актер Џејмс дин?И одговара 320.Не се смеев само ми беше симпатичен одговорот можеби мислеше за овој другиот Џејмс кој гарант ги има толку,ако не и повеќе

3-59

JamesDeen-0017_BW.jpg

Ако претходно сум пишал се извинувам.

Бохемијан беше ОК филм, не е нешто wow па да се трескаме сите од земја. Делот кога Фреди им кажува на членовите од бендот дека има сида ми беше премногу...штознам неемотивен, сметам дека можеле подобро да го одглумат и изрежираат тој дел од животот на Меркјури.

Требаше у кино да го гледам... или пак на Вембли, па можеби ќе излезеше од негде Фреди Меркјури :toe:

Бохемијан беше ОК филм, не е нешто wow па да се трескаме сите од земја. Делот кога Фреди им кажува на членовите од бендот дека има сида ми беше премногу...штознам неемотивен, сметам дека можеле подобро да го одглумат и изрежираат тој дел од животот на Меркјури.

Требаше у кино да го гледам... или пак на Вембли, па можеби ќе излезеше од негде Фреди Меркјури :toe:
Убаво ти зборат, поинаков е филмот на кино, не е до глумата. Мјузиклите и филмовите со ефекти се за на кино.

Ми се допадна Polar повеќе од што очекував.
Style over substance (боиве во филмов ми беа ко eye candy!), мада мене не ми пречи тоа, а поготово не го очекувам од акционен филм. Одамна не ми била акција толку забавна за гледање, со тие мали психо елементи и насилство ми задржа внимание докрај. Данецов на 53 години уште изгледа добро бтв, супер за него.

Неочекувано добар излезе American Animals. Интересна комбинација на филм и документарна чија што визуелизација е одлична. Се чудам зошто има релативно ниска оцена на imdb, од мене 8/10

Неочекувано добар излезе American Animals. Интересна комбинација на филм и документарна чија што визуелизација е одлична. Се чудам зошто има релативно ниска оцена на imdb, од мене 8/10
Па јас од кога ви реков!

Фак ју ол, Бохемиан Рапсоди е чиста десетка!

Единствено нешто добро што филмот не го гледав во кино беше тоа што никој не ми ги виде солзите на Live Aid сцената. Филм со душа и убаво прикажано значењето на Квин во музиката.
Нема потреба во вакви филмови да се бараат недостатоци, али секој субјективно.

Како и секоја година февруари ми е наменет за гледање на филмовите номинирани за Оскар. Ама ги гледам само тие што ми ги фаќа окото т.е. не ги гледам сите по секоја цена туку само тие што ми изгледаат интересно.

До сега гледан ми е само Black Panther. Roma и The Favourite немам некоја желба да ги гледам и најверојатно ќе ги скокнам. Green Book, Vice, Blackklansman и Bohemian Rhapsody ќе ги гледам обавезно.

Дилемата ми останува за A Star Is Born. Вреди ли нешто тоа чудо за да го гледам или е обична романтична бљувотина? Некој совет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom