R.I.P. музичари

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Johnny Allen (Jimi ) Hendrix

Песнава има душа

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Која смрт на познат музичар е најголема трагедија според вас?

Знаеме дека на полето на музиката се имаат случено доста смртни случаеви, трагично загинати таленти во екот на музичката кариера.

• Дали ја сметате предвремената смрт на некој музичар за најголема трагедија во музиката воопшто?
  • За чија смрт сметате дека била причина што музиката не продолжила да се развива во друг правец?
  • А чија смрт на некој познат музичар ја сметате за ваша најголема лична трагедија?

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Темава ти е гној! Прво и основно треба да ја доживееш нечијата смрт на некој па за да осетиш колку тоа било трагично! Шо мислисш ти.Загина Тоше,почина Мајкл Џексон и тебе толку,животот ти се промени.Земи во предвид кој не ѕвезди починале во дваесетиот век,пред се од замавот што го завзела дрогата.Да не знаеш нешто за Елвис Присли или за Битлси или за Хендрикс или за Кобејн или за Морисон или за Фреди Меркјури?? Секако дека НЕ,освен ако си гледала некоја документарн емисија или клип на јутуб :nenene:

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Темава ти е гној! Прво и основно треба да ја доживееш нечијата смрт на некој па за да осетиш колку тоа било трагично! Шо мислисш ти.Загина Тоше,почина Мајкл Џексон и тебе толку,животот ти се промени.Земи во предвид кој не ѕвезди починале во дваесетиот век,пред се од замавот што го завзела дрогата.Да не знаеш нешто за Елвис Присли или за Битлси или за Хендрикс или за Кобејн или за Морисон или за Фреди Меркјури?? Секако дека НЕ,освен ако си гледала некоја документарн емисија или клип на јутуб :nenene:
Имам доживеано и знам колку боли. Кога сме веќе кај Тоше многу од македонците, повеќе од јасно е дека ги погоди неговата смрт. Исто како за Елвис иако тогаш не сум ни била родена ама сум слушала на колку луѓе им било тешко и колку болно ја примиле веста. На некои овие трагедии им имаат извршено еден вид влијание на правците на музиката што ги слушаат.Јас нигде не посочив дека животот ќе ти се смени тотално. Точно е дека знам од документирани емисии или од клипови, но и мн луѓе што успеале да ги фатат овие музички имиња ги гледале само на телевизија, па сепак ги сметаат за трагедија нивната предвремена смрт.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Имам доживеано и знам колку боли. Кога сме веќе кај Тоше многу од македонците, повеќе од јасно е дека ги погоди неговата смрт. Исто како за Елвис иако тогаш не сум ни била родена ама сум слушала на колку луѓе им било тешко и колку болно ја примиле веста. На некои овие трагедии им имаат извршено еден вид влијание. Точно е дека знам од документирани емисии или од клипови, но и мн луѓе што успеале да ги фатат овие музички имиња ги гледале само на телевизија.
Обичните луѓе не се доволно вредни за да бидат жалени па ке изразуваме тага кон познатите музичари?...

Kajgana Shop

На врв Bottom