R.I.P. музичари

• Креатор на темата Креатор на темата Mesaja
  • Време на започнување Време на започнување
Моцарт...каков виртуоз бил, а погребан во заедничка гробница:nesum:

Сите уметници во тоа време биле третирани исто, по нивната смрт после одредено време луѓето почнале да ја препознаваат генијалната вредност на нивните дела.

Инаку смртта на Тоше Проески ја сметам за лична трагедија, иако слабо ја следам македонската поп музика, Тоше отсекогаш сум го сакал и почитувал поради неговите предобри особини да не ги набројувам сите знаеме кој беше Тоше. Се разбира неговата смрт претставува и дефинитивно најголема трагедија во македонската музика. Македонската музика изгуби огромно богатство со загубата на Тоше, човекот кој ги правеше најголемите хитови кои луѓето искрено ги сакаа и следеа.
Некои велат дека ваков човек се раѓа на 100 години, јас велам дека човек како Тоше во исто време фантастичен музичар и личност нема да се роди никогаш. R.I.P Тоше.

Исто така голема трагедија во музиката претставува смртта на Курт Кобејн, еден од моите најомилени личности во светот на музиката, ако не и најомилен.
За 5 години постигна огромен подем и огромна слава, со рифот за Smells Like Teen Spirit го означи почетокот на деведесетите. Имаше огромно влијание врз гранџот и дефинитивно гранџ музиката ќе доживееше огромен подем доколку Курт не завршеше трагично. Човек со таков слух, харизма, глас, во исто време виртуоз на гитара, текстописец и композитор тешко дека ќе се најде, затоа и ја постигна таа слава за толку кратко време. R.I.P. Kurt.

Mоцарт, како најголемиот виртуоз. Тоше, како најголемиот човек на балканот, најдобриот музичар, хуманист. Боб Марли, како најголемиот реге изведувач, Тупак. Од овие неможам да одлучам која е најголемата трагедија...

Џенис Џоплин, Тоше, Хендрикс, Шакур. Така едноставно мислам дека овие луѓе умреа премногу млади а имаа уште многу да донесат и докажат.
и гоце делчев :)

шо бе па нели сте знајале дека многу добар пеач бил

Уф , има поголема листа на артисти кој умреле предвреме за голема жал ,артисти кој ако останеле живи ветувале големи нешта . Некој од нив се : Чак Шулдинер , Џенис Џоплин , Боб Марли , Џон Ленон ...

Споени се темите за починатите музичари и чии смрт највеќе ве погодила.

Kurt Cobain
kurt-cobain-pictures.jpg

Bob Marley
bob-marley.jpg

Dimebag Darrell
dimebag_darrell.jpg

Sid Vicious
sid-vicious1.jpg

Freddie Mercury. Неповторлив вокал, звезда, чистота во гласот, перфекција во бојата. Фронтмен на рок-групата Queen.
Починал од ХИВ/СИДА, (хомосексуалец тежок).

Бон Скот(пеачо на еј си /ди си ) курт кобејн морисон џими хендрикс.....РИП сакам да се вратат тие свиреа оригинал музика....и денес им аоригинал ама има и фејк...за жалл

на листата погоре го додавам Стеви од Grimus :cry:

gleam tuka celo vreme nasite metalski kopiljaci kako placat po dimebag,dobro de stavrno e zalno,amaaaaaaa....
ova smrtna tragedija na 27.09.1986 na turnejata za master of puppets albumot vo svedska se sluci sobrakjakata sto potoa site metalci bea UNITED i placeja zaradi negovata smrt....WE WILL REMEMBER

CLIFFORD LEE BURTON
10.02.1962 - 27.09.1986

Cliff_Burton.jpg

ok e e toa so Dimebag ... ali ne treba da se zaboravi Burton

R.I.P Burton

Ja забораив да го спомнам у претходен пост,а не видов дали некој го кажал,сепак вреди да се потсетиме на...
-Quorthon(Bathory)
И во негова чест...
Rest in Peace.Say hi to Odin for me.

мислам време е да се разбие монотонијата со малце наши народни РИП уметници ...

Никола Бадев
20071210_230357_Nikola_Badev_1.jpg

Пепи Бафтировски
pepibaftirovski.jpg

Гоце Николовски
38C9E51F32393A4CBE73A63E172A6E5E.jpg

R.I.P CHUCK SCHULDINER 13.12.2001 ....WE WILL KEEP IT METAL!
ChuckSchuldinerDeath.gif

Видеото ме ежи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom