Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека го даваа... ама не беше на различен фестивал?
Ќе се убијам дека не отидов.
Еве, ти ја прикачив програмата од лани. Спремај парите! :mad:[DOUBLEPOST=1458215392][/DOUBLEPOST]
Son of Saul го нема по торенти така? Море филм немам гледано две недели у пм.
Го нема уште. Ни тој, ни колумбисккиот Embrace of the Serpent. Од номинираните за странски годинава Mustang и Theeb не би ти ги препорачал, за A War нема превод никаков, ако знаеш дански, гледај го. Од останатите странски од 2015, мене само германскиот Labyrinth of Lies и финско-естонскиот The Fencer ми се допаднаа, па ете, ако сакаш, можеш некој од нив...

Еве, ти ја прикачив програмата од лани. Спремај парите! :mad:[DOUBLEPOST=1458215392][/DOUBLEPOST]
Го нема уште. Ни тој, ни колумбисккиот Embrace of the Serpent. Од номинираните за странски годинава Mustang и Theeb не би ти ги препорачал, за A War нема превод никаков, ако знаеш дански, гледај го. Од останатите странски од 2015, мене само германскиот Labyrinth of Lies и финско-естонскиот The Fencer ми се допаднаа, па ете, ако сакаш, можеш некој од нив...
за A War има и српски превод. а Son of Saul го има на edonkey, ама пак превод нема, и корејски титлови налепени.

ќе се почека малку, има и други филмови за гледање.

за A War има и српски превод
Да, го најдов утрово. Само што го изгледав. Подобар од Mustang и Theeb, во секој случај. Убав филм, но кога станува збор за нешто од Данска, очекувам повеќе. 7/10

Дај боже Son of Saul да го даваат на СФФ :noze:
Веројатно си поупатен зашто знам дека ги следиш фестиваливе: кога ќе ја објават програмата?

Освен Son of Saul, јас ги сакам и Birth of a Nation, победникот на Санденс, пa - Smrt u Sarajevu на Данис Тановиќ (сребрена мечка во Берлин годинава), Swiss Army Man со Ретклиф и Дејно од Санденс и The Commune, новиот од Винтерберг, имаше премиера на Берлинале.

Веројатно си поупатен зашто знам дека ги следиш фестиваливе: кога ќе ја објават програмата?

Освен Son of Saul, јас ги сакам и Birth of a Nation, победникот на Санденс, пa - Smrt u Sarajevu на Данис Тановиќ (сребрена мечка во Берлин годинава), Swiss Army Man со Ретклиф и Дејно од Санденс и The Commune, новиот од Винтерберг, имаше премиера на Берлинале.
Кај нас искача се у 5 до 12, така што очекувај програма таму 15 април најрано. :)
Лани ако добро се сеќавам исто една недела пред фестивалот почнаа да ја објавуваат дел по дел програмата.[DOUBLEPOST=1458251360][/DOUBLEPOST]Ќе се снима филм за Мечето Ушко. :D
http://www.filmneweurope.com/news/p...orz-jonkajtys-preps-animated-film-floppy-bear

Последно уредено:

Мислам дека сите што ги спомена може да ги очекуваме на Синедејс, рано е уште сега за СФФ, пошто на филмскиот саем во Кан во мај голем дел од филмовите ги откупуваат нашите фестивали. Така што мислам дека Синедејс е за тие филмови, башка на Данис Тановиќ минатиот филм беше на Синедејс премиерно.

Саул е мислам сигурен, пошто имаше премиера на Манаки, а Синедејс го прескокна. Ќе има уште некој од Манаки сигурно, можеби Макбет (кој се уште немал проекција кај нас). А за програма не знам, ја проверив неколку пати страницата уште нема ништо, рано е, ама ќе почнат на ФБ на официјалниот фан пејџ да промовираат филмови, така лани пуштаа трејлери.

Фатете врски Victoria пак да го даваат :(

Мислам дека сите што ги спомена може да ги очекуваме на Синедејс, рано е уште сега за СФФ, пошто на филмскиот саем во Кан во мај голем дел од филмовите ги откупуваат нашите фестивали. Така што мислам дека Синедејс е за тие филмови, башка на Данис Тановиќ минатиот филм беше на Синедејс премиерно.

Саул е мислам сигурен, пошто имаше премиера на Манаки, а Синедејс го прескокна. Ќе има уште некој од Манаки сигурно, можеби Макбет (кој се уште немал проекција кај нас). А за програма не знам, ја проверив неколку пати страницата уште нема ништо, рано е, ама ќе почнат на ФБ на официјалниот фан пејџ да промовираат филмови, така лани пуштаа трејлери.
Ама па од друга страна лани го даваа Taxi на Џафар Панахи, освојувачот на Златна мечка во Берлин лани. Овој на Тановиќ е исто од Берлинале. Што знам?

Shutter Island ќе го има од 20:15 на МРТ. Како што не ми е гледан, а оддамна чека на watchlist, таман ќе ми легне. (y)

Одма после него ќе го даваат и Mission: Impossible - Ghost Protocol
Шо се дешаа? Последен пат кога проверив не сме 31 Декември.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom