Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Керол го изгласаа најдобар LGBT филм на сите времиња според ова. Уште тој не го изгледав од оскариве.
А втор најдобар е Weekend. Многу добар филм препорака од мене.
Немам којзнае колку LGBT филмови, но од тоа што сум го гледал: Brokeback Mountain - неколку светлосни години - сѐ останато.

535138_10154008746902878_3579486400158008026_n.jpg
@wot да го префрли ова у темата за фестивалот.
Едвај чекам да видам што филмови ќе даваат и ќе има ли некој наш, само малце ја утнале неделата. Можеле бар од 15-23. :(

Прашање од миљон долара: Дали ќе го даваат Victoria? Колку би сакал да го гледам во кино. Не може ли да се направи бе некако некоја комбинација...?

Прашање од миљон долара: Дали ќе го даваат Victoria? Колку би сакал да го гледам во кино. Не може ли да се направи бе некако некоја комбинација...?
Мислам дека лани го даваа Victoria.

Да, дефинитивно.

Screenshot_3.jpg

Жалам. :P Должиш миљон долари сега. ;)

Son of Saul го нема по торенти така? Море филм немам гледано две недели у пм.

Знам дека го даваа... ама не беше на различен фестивал?
Ќе се убијам дека не отидов.
Еве, ти ја прикачив програмата од лани. Спремај парите! :mad:[DOUBLEPOST=1458215392][/DOUBLEPOST]
Son of Saul го нема по торенти така? Море филм немам гледано две недели у пм.
Го нема уште. Ни тој, ни колумбисккиот Embrace of the Serpent. Од номинираните за странски годинава Mustang и Theeb не би ти ги препорачал, за A War нема превод никаков, ако знаеш дански, гледај го. Од останатите странски од 2015, мене само германскиот Labyrinth of Lies и финско-естонскиот The Fencer ми се допаднаа, па ете, ако сакаш, можеш некој од нив...

Еве, ти ја прикачив програмата од лани. Спремај парите! :mad:[DOUBLEPOST=1458215392][/DOUBLEPOST]
Го нема уште. Ни тој, ни колумбисккиот Embrace of the Serpent. Од номинираните за странски годинава Mustang и Theeb не би ти ги препорачал, за A War нема превод никаков, ако знаеш дански, гледај го. Од останатите странски од 2015, мене само германскиот Labyrinth of Lies и финско-естонскиот The Fencer ми се допаднаа, па ете, ако сакаш, можеш некој од нив...
за A War има и српски превод. а Son of Saul го има на edonkey, ама пак превод нема, и корејски титлови налепени.

ќе се почека малку, има и други филмови за гледање.

за A War има и српски превод
Да, го најдов утрово. Само што го изгледав. Подобар од Mustang и Theeb, во секој случај. Убав филм, но кога станува збор за нешто од Данска, очекувам повеќе. 7/10

Дај боже Son of Saul да го даваат на СФФ :noze:
Веројатно си поупатен зашто знам дека ги следиш фестиваливе: кога ќе ја објават програмата?

Освен Son of Saul, јас ги сакам и Birth of a Nation, победникот на Санденс, пa - Smrt u Sarajevu на Данис Тановиќ (сребрена мечка во Берлин годинава), Swiss Army Man со Ретклиф и Дејно од Санденс и The Commune, новиот од Винтерберг, имаше премиера на Берлинале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom