- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.262
- Поени од реакции
- 26.127
Баш така. За мене или тебе никаква. За идиот што се палел и гневел на фрижидерите на Гордана исто таква, ама за другата страна.Сакаш да кажеш никаква, така?
Баш така. За мене или тебе никаква. За идиот што се палел и гневел на фрижидерите на Гордана исто таква, ама за другата страна.Сакаш да кажеш никаква, така?
Што имало за братот на Мери?....
Ova se ocekuvani predizborni potezi od dpmne - Dui za sobirajne na politicki poeni.^^
Полека полека, СЕРИЈАТА уште не е завршена
Гледате како почнаа Црвените кмери да спомнуваат промена на име, федерaлизација, како ДУИ со кои 10 год. се во љубов (а се колнеа дека нема шанси)
сега наеднаш се непријатели на крстот итн. итн.
А Плавите шлемови исто болни за власт да видиме што ветиле.
Никој не ти дава нешто без да има корист, допрва ќе видиме кој што му ветил/дал на "чадорот"
За жал не од својот џеб
Се моткал со Катица.Што имало за братот на Мери?
Kako bre???....pa što videl kaj smokvičkata ili se grebi za nešto povisokoСе моткал со Катица.
Му требала за да му заврши некои работи во Гевгелија наводно. Ама боље да плател, да.Kako bre???....pa što videl kaj smokvičkata ili se grebi za nešto povisoko
На Македонците. (Не е држава сеуште)Чија држава е оваа?
па кога го ставаа темелот тогаш имаше може едно 20такви топови у бутел, деновиве никаде ги немаше, се е исплитизирано џабе препукувањеНеможам да сфатам како може една држава да дозволи едно малцинство да прети и да недозволува да се прави нешто, а истото малцинство да си прави што сака.
И нели купија едни водени топови? Што не ги забањаат малку да се тргнат од крстот.
кукаст крстИ кој симбол ке го стават сега на местото на крстот?
Нечии рогови,може најдобро би ни одговаралокукаст крст
Не им сметал Орелот Од УЧК, бил симбол и на црногориците и србите.
Тоа е проблемот. Си дипломирал а пракса нула. Веста е демантирана пред 5 саати. Е сега ти кажи ми како се дипломира новинарство и после се шират вакви дезинформации?@Brutus батенце, ти како експерт по право, а ја како глуп дипломиран правник, де кажи ми како тоа Влада одлучува да смени одлука на Совет на општина и како тоа Влада решава дали нешто ќе се гради или не, кога тоа нешто не е нејзина инвестиција туку нели на СМК како независна организација ?
@jamajka второто и ти можеш да ми го одговориш, зошто нели СМК не е параван, така ?
Знам дека е демантирана, ама ко шо приметив тука ти збориш за тоа дали е оправдана или не, а не дали е дозволена или не таква одлука.Тоа е проблемот. Си дипломирал а пракса нула. Веста е демантирана пред 5 саати. Е сега ти кажи ми како се дипломира новинарство и после се шират вакви дезинформации?
Бојан за што зборуваш, не те разбирам воопшто? Која одлука? Сега ти викам дека таква одлука нема а ти ми викаш сум ја коментирал.Знам дека е демантирана, ама ко шо приметив тука ти збориш за тоа дали е оправдана или не, а не дали е дозволена или не таква одлука.
Нигде тука не прочитав за тоа дали е дозволено или не, туку сите коментираат дека е неоправдано.
И пак се мешаш кај шо појма немаш.
Не ја знаеш мојата пракса, а збориш...
Ваљда имаш станато и експерт по мојата пракса :/
Никогаш немало конфликт во Чаир и Бутел.....
ти бега дел од приказната. Општината и дпмне и големите патриоти само во населбата Бутел дозволија изградба на 2 џамии (среде населба, меѓу куќи), насилства врз луѓе по автобуски, автобуси, во школи...малцинството одамна веќе прави што сака овде. 1991-2005 градоначалник на Чаир беше од дпмне, на Бутел исто од дпмне. За тоа време најголем дел од македонците се отсели од другата страна на Вардар. Овие сега протестантиве не протестираа за џамија во зграда во Чаир. Му е гајле на Петров или кој и да стои зад ова за љубовта, верата и жителите овде, ова беше една од помирните населби. Ако сакаш да се помолиш, има црква Свети Никола, има на 1 км друга црква се гради (кај што го изораа ракометното игралиште).Неможам да сфатам како може една држава да дозволи едно малцинство да прети и да недозволува да се прави нешто, а истото малцинство да си прави што сака.
Ај кажи ме на учителката дека се закачам првБојан за што зборуваш, не те разбирам воопшто? Која одлука? Сега ти викам дека таква одлука нема а ти ми викаш сум ја коментирал.
Втора работа ти мене ме коментираш прв се закачаш ексепрт по право бла бла. После ја ти одговарам и цивкаш.
Уствари самиот си кажува оти бил свесен дека ќе напраи глупост, само за да му угоди на "шефот".
Пост на денот е ова!Со цело членство на СДСМ исконтактира и ги праша за Оливер?
Тој начин на изразување води во Северна Кореа, дискурс на едноумие. Тоа е начинот на изразување кој го форсира гласилото на ДПМНЕ.
СМК предлага споменик на основачот на Албанската православна заедница
Светскиот Македонски Конгрес (СМК) покренува иницијатива за изградба на споменик на Теофан Стилијан Ноли, познат како Фан Ноли, основач на Албанската православна црква во 1924 година, на границата меѓу општините Чаир и Бутел како подадена рака за соживот меѓу двете општини.
Ова во саботата во изјави претседателот на СМК, Тодор Петров, истакнувајќи дека иницијативата се покренува во пресрет на големиот христијански празник Прочка на 13 март.
„Истовремено, заради Прочка, како Ден на меѓусебно простување пред Велигденските пости, како православен христијанин, јавно објавувам дека на лицата кои физички ме нападнаа на 27 февруари, нема да им поднесам приватни тужби за оштетно побарување. Бог нека им суди на сите па и на мене“, рече Петров.
Тој истакна дека со ова Светскиот Македонски Конгрес декларира дека не е против албанскиот народ во целина.
„Македонците се цивилизација на мирот и љубовта наспроти војната и омразата, на толеранцијата и коегзистенцијата наспроти дискриминацијата и сегрегацијата, на културниот наспроти корпоративниот глобализам“, рече Петров. /крај/